PCR-test

15 februari eerste Fieldlab testevent in Beatrix Theater

Fieldlab Evenementen mag van start met de eerste praktijktesten gericht op het vergaren van inzichten en data rondom het verlagen van de besmettingsrisico’s op evenementen. Er is toestemming voor acht testevents. Deelnemers ondergaan maximaal 48 uur voor het event een PCR-test en kunnen het evenement alleen bezoeken met een negatief testresultaat. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

Congres in Beatrix Theater

Het Eventplatform start op 15 februari vanaf 12.00 uur met een zakelijk congres in het Beatrix Theater. Onder de titel ‘Back to Live’ wordt de toekomst van de zakelijke evenementenbranche besproken. De 500 bezoekers worden uitgenodigd door de organisatie. Fieldlab verdeelt deze in drie groepen van 250, 200 en 50 mensen voor het onderzoek.

Cabaretvoorstelling

Op zaterdag 20 februari speelt Guido Weijers vanaf 15.00 uur een voorstelling, eveneens in het Beatrix Theater. Bezoekers kunnen via de website van Guido Weijers kaarten voor deze voorstelling bemachtigen. De organisatie hiervan is in handen van Loens Theater BV, het productiebedrijf van de cabaretier, in samenwerking met Stage Entertainment. Fieldlab Evenementen kiest bij dit onderzoek voor drie groepen van respectievelijk 250, 200 en 50 bezoekers.

Voetbalwedstrijden

Het derde onderzoek wordt georganiseerd rondom de thuiswedstrijd van N.E.C. in de Keuken Kampioen Divisie tegen De Graafschap. De wedstrijd gaat op zondag 21 februari om 12.15 uur van start in het Goffert Stadion in Nijmegen. Hiervoor worden door N.E.C. 1.500 seizoenkaarthouders in de gelegenheid gesteld de wedstrijd bij te wonen. Bij dit onderzoek hanteert Fieldlab Evenementen zes zogenaamde bubbels van 250 supporters.

Op zondag 28 februari speelt Almere City FC om 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen Cambuur. Het betreft een reguliere competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC draagt zorg voor de distributie van 1.500 toegangsbewijzen onder de seizoenkaarthouders. Deze bezoekers worden ten behoeve van het onderzoek van Fieldlab onderverdeeld in drie zogenaamde bubbels, van respectievelijk 200, 600 en 700 personen.

Festivals

Verder heeft het kabinet toestemming gegeven om twee indoor events en twee outdoor festivals. De line up en data van deze evenementen worden op korte termijn bekend gemaakt.

PCR-testen

Er wordt onderzoek door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant gedaan naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. Naast de PCR-test voorafgaand aan het evenement, moeten de bezoekers ook een tweede PCR-test vijf dagen na afloop van het evenement ondergaan. Op de website www.backtolive.nl is meer informatie over de opzet van de verschillende evenementen en onderzoeken te vinden.