Beurzen

1931 Congrescentrum Brabanthallen

Wethouder Bert Pauli heeft de naam van het nieuwe congres- en vergadercentrum van Brabanthallen ’s-Hertogenbosch onthuld: 1931 Congrescentrum Brabanthallen.Het rijksmonumentale deel van het pand dat momenteel grondig wordt gerestaureerd en verbouwd, krijgt bij de opening in september de naam: 1931 Congrescentrum Brabanthallen. De naam grijpt terug naar de tijd van oprichting. In het pand, waar tijdens de verbouwing respectvol met de historie wordt omgegaan, worden vanaf dit najaar authenticiteit en state-of-the-art gecombineerd.

Positief getest

Voor de allerlaatste keer werd tijdens de onthuling door middel van het traditionele "handjeklap" een koe verhandeld in de voormalige veemarkthal van Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Wethouder Bert Pauli van Economische Zaken kocht daar symbolisch de laatste koe van een boer. Vrijwel tegelijkertijd onthulde Pauli de naam van het complex: 1931 Congrescentrum Brabanthallen. De naam werd positief getest onder organisatoren van vergaderingen en congressen. Exploitant Libéma zocht een herkenbare naam die ook een link heeft met het verleden. De voormalige veemarkthal, inmiddels een rijksmonument, werd geopend in 1931 en was de eerste overdekte veemarkt van Nederland.

Service met kwaliteit

Het historische pand wordt momenteel grondig gerestaureerd en verbouwd tot 1931 Congrescentrum Brabanthallen. “Daarin zal de service die in de dertiger jaren zo vanzelfsprekend was, worden gecombineerd met de kwaliteitsvoorzieningen van de toekomst”, aldus manager congrescentrum Jan van de Kooi. De manager van 1931 Congrescentrum Brabanthallen doelt daarmee onder meer op hoogstaande horecavoorzieningen en moderne audiovisuele mogelijkheden in het pand waar authenticiteit en state-of-the-art samenkomen. Behalve de naam van het totale complex, wordt ook met de verschillende (veelal flexibele) congres- en vergaderzalen teruggegrepen naar het veemarktverleden van het rijksmonument. Deze zalen krijgen voornamelijk namen van koeiensoorten als Dexter, Limousin en Lakenvelder. Inmiddels is ook de website www.1931.nl live gegaan.

1931 Congrescentrum Brabanthallen

1931 Congrescentrum Brabanthallen gaat zich niet alleen ontwikkelen tot een locatie voor meetings rondom events die plaatsvinden in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Ook zogenaamde ‘stand alone meetings’ vanaf twee personen kunnen in het complex worden gehuisvest. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van OP Zuid, Provincie Noord-Brabant en Gemeente ‘s-Hertogenbosch.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief