AgroTechniek en GroenTechniek al driekwart volgeboekt

De door corona uitgestelde en samengevoegde vakbeurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland hebben eindelijk weer de wind mee: van het vertrouwde beursterrein in Biddinghuizen is voor de komende editie van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september inmiddels al driekwart van de beursruimte volgeboekt.

“Daarom zijn we nu al – met nog vier maanden te gaan – druk bezig met de indeling van de 75.000 netto vierkante meters expositievelden”, meldt beursmanager Willem Bierema. “Met alle bekende, vertrouwde marktleiders die zich al hebben aangemeld, naast ook weer de nodige nieuw- en terugkomers. De stands van de naar verwachting driehonderd deelnemers variëren van 16 tot 5.000 vierkante meters en delen we zo in dat beide beurzen hun eigen identiteit behouden. Zo kunnen de vakbezoekers overzichtelijk en gericht alles vinden wat bij hun interesse past en met één toegangskaart beide vakbeurzen bezoeken.”

Twee beurzen in één bezoek

Voor het eerst worden de Fedecom-beurzen AgroTechniek en GroenTechniek Holland gelijktijdig georganiseerd, met behoud van hun eigen identiteit en beursconcept. Wel is er sprake van vrije doorloop tussen beide vakbeurzen. Zo kunnen boeren en loonwerkers na afloop van hun bezoek aan AgroTechniek Holland ook GroenTtechniek Holland bezoeken voor de professionele maaimachines voor tuin, park, weg-en bermonderhoud, compacte tractoren, graafmachines, shovels en groene gereedschappen die ook interessant zijn voor hun bedrijfsactiviteiten en het onderhoud van hun boerderij, erf en wegen.

Groenprofessionals kunnen op hun beurt na hun bezoek aan GTH ook de agrobeurs bezoeken om tractoren, kiepwagens, graafmachines, shovels en agrarische toeleveranciers te zien die ook gebruikt worden in de openbare groene ruimte. Hierdoor is een bezoek aan deze bijzondere editie van beide vakbeurzen dit jaar meer dan ooit dé one-stop-shop voor iedereen die werkzaam is in de agro- en groensector.

Paviljoens over zero-emissie en ‘Boeren in de toekomst’

Beproefde beursonderdelen keren terug, zoals de uitreiking van de Bronzen Sikkel voor innovaties in de agrosector en het Gouden Klavertje Vier voor de meest opvallende vernieuwingen in de groensector. Op beide beurzen is in speciale paviljoens weer aandacht voor actuele onderwerpen, zoals dit jaar zero-emissie en ‘Boeren in de toekomst’, over milieu, stikstof en alternatieven voor fossiele brandstof.

Het evenemententerrein in Biddinghuizen is als locatie optimaal voor zo’n breed evenement gericht op de agro- en groensector, meent Federom Fairs, “vanwege de grote gelijkenis met de dagelijkse werkomgeving van de boer, loonwerker en groenprofessional”. De Flevopolder ligt middenin een van de mooiste groene gebieden van het land, centraal in Nederland en is vanuit alle windstreken prima bereikbaar. Ook is er volop en dichtbij gratis parkeergelegenheid voor zowel deelnemers als bezoekers.

Beursorganisatie Fedecom Fairs organiseert de beurzen zonder winstoogmerk voor Fedecom-leden en niet-leden. AgroTechniek Holland beleefde vanaf 2010 vijf succesvolle edities. GroenTechniek Holland kende al vier edities en is de enige vakbeurs voor bedrijven actief in de openbare groene ruimte in Nederland die onder auspiciën van Fedecom wordt georganiseerd.

Foto: Trekkerweb.nl