ANIDO trekt bijna 5.000 bezoekers

De 21ste editie van ANIDO voor professionals uit de petcare, vond plaats op 16 en 17 februari in Kortrijk Xpo en werd met 4.871 bezoekers afgesloten. De primeurs van deze editie stonden met name in het teken van duurzaamheid en ecologie. Verder was er bij diverse fabrikanten een switch van globaal naar lokaal op te merken.

Internationaal

ANIDO ontving 2.962 bezoekers op zondag en 1.909 bezoekers op maandag. Dit betekent nagenoeg een status quo ten opzichte van het aantal bezoekers in 2018. Ruim 24,5 procent van dit bezoekersaantal was afkomstig van buiten de Belgische grenzen, voornamelijk uit Nederland (13 procent) en Frankrijk (9,6 procent). In totaal kwamen de bezoekers uit 22 landen.

New@ANIDO Awards

Op de eerste beursdag konden bezoekers van de New@ANIDO-stand stemmen op hun favoriete nieuwe producten in de categorieën Voeding en Accessoires en Verzorgingsproducten. Ook konden ze dit jaar voor het eerst aanduiden welk product ze met een ‘Natural & Sustainable’-award wilden belonen. In de categorie Voeding ging de award naar de Doggy Dental Stick, een tandverzorgende kauwsnack verpakt in bio-afbreekbaar materiaal.
De winnaar bij de Accessoires en Verzorgingsproducten werd de nieuwe versie van een gps-tracker die de kleinste en lichtste op de markt is en een bel-, tril- en educatiefunctie bevat. De update van 2020 voorziet een trackingsysteem dat steunt op artificiële intelligentie. Hierdoor kan zowel de activiteit als de gezondheid van het dier gemeten worden.
De Natural & Sustainable-award ging naar biologische en composteerbare afvalzakjes voor honden, vervaardigd met 30 procent hernieuwbare grondstoffen.

Meet the experts

ANIDO pakte voor het eerst uit met enkele getuigenissen van ondernemers uit de petcare. Zij kwamen vertellen over hun zaak, hoe zij toekomstige trends en uitdagingen aangaan en hoe ze zich onderscheiden in een sterk concurrentiële markt. Daarnaast werd er aandacht besteed aan hoe je als ondernemer snel en eenvoudig een goede website en webshop opstart, en wat de meerwaarde is van goede content marketing.
Ook waren er opnieuw de trimdemonstraties  en op maandag konden bezoekers zich inschrijven om deel te nemen aan de nieuwe modeldog-workshops.

De 22ste editie van ANIDO zal plaatsvinden op 20 & 21 februari 2022 in Kortrijk Xpo.