Petfoodbeurs ANIDO trekt opvallend veel exposanten

De vakbeurs ANIDO vindt op 4 en 5 september plaats in Kortrijk Xpo. Deze tweejaarlijkse vakbeurs voor de petcare-industrie in de Benelux en Noord-Frankrijk trekt dit jaar opvallend veel exposanten en nieuwe bedrijven.

Dat er aan fabrikanten- en leverancierszijde veel belangstelling is voor ANIDO 2022, verwondert beursmanager Annick Pycarelle niet. “Door corona was de organisatie van fysieke vakbeurzen de voorbije twee jaren nauwelijks mogelijk”, vertelt ze tegen Petfood Magazine. “De honger om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten, contact te leggen met bestaande of nieuwe klanten en zaken te doen is dan ook groter dan ooit. Tevens zorgde de humaniseringstrend voor groei in de petcaremarkt. Dit alles vertaalt zich in meer exposanten en opvallend veel nieuwe bedrijven die hun opwachting maken op ANIDO om hun noviteiten, producten en diensten aan de gespecialiseerde vakhandel voor te stellen.”

Trends in petfood

De bezoekers van ANIDO kunnen op de beursvloer niet alleen een brede waaier aan producten en diensten zien, maar ook de recentste ontwikkelingen in de branche. Denk hierbij onder meer aan de opkomst van vegetarische dierenvoeding, het gebruik van alternatieve eiwitbronnen zoals insecten, de versnelde groei van e-commerce, de fors toegenomen aandacht voor duurzaamheid, de terugkeer naar het lokale, de humanisering van het huisdier en de daaruit voortvloeiende gepersonaliseerde producten, accessoires en diensten

Ook worden er weer awards uitgereikt aan de beste innovaties die na 1 januari 2022 op de Belgische petcaremarkt zijn verschenen. Het zijn de bezoekers die op zondag zullen bepalen welke nieuwigheden tot winnaar in drie categorieën worden uitgeroepen. Alle deelnemende producten worden in een apart, overzichtelijk beursgedeelte gepresenteerd.

ANIDO krijgt digitale tweeling

De vakbeurs profileert zich als een hybride event. Concreet betekent dit dat de fysieke beurs wordt aangevuld met een online platform: ANIDO Digital. Dit zorgt voor de toevoeging van nieuwe digitale elementen, zoals chatten, livestreams en vooral smart search-functies. Deze efficiënte tooling biedt zowel exposanten als bezoekers een extra mogelijkheid om waardevolle contacten te leggen binnen de petcare-community, voor, tijdens en na ANIDO.

De toegang tot ANIDO is voorbehouden aan vakmensen en startups uit de petcare -ranche via gratis voorregistratie op Anido.be. Er zijn naar goede traditie ook gratis drankjes en gebakjes.