Beursvloer Batibouw 2019 Brussels Expo

Batibouw vervangt twee beursdagen door drie vakbeurzen

Batibouw 2020 wordt twee dagen korter dan voorheen.  De twee dagen die voordien uitsluitend op professionele bezoekers waren gericht vallen weg en worden vervangen door drie afzonderlijke vakbeurzen, die tegelijkertijd met de Belgische bouwbeurs plaatsvinden. Batibouw 2020 vindt plaats van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart in Paleis 1 van Brussels Expo.

Beursorganisator FISA introduceert rondom Batibouw drie aparte vakbeurzen. Het gaat om Finishing, vakbeurs voor de afwerking, op woensdag 4 maart, Probuild, vakbeurs voor ruwbouw, dakwerken en profielen, eveneens op woensdag 4 maart en Installpro, vakbeurs voor installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit, op vrijdag 6 maart. Exposanten kunnen zowel aanwezig zijn tijdens de negen particuliere dagen van Batibouw als tijdens één of meerdere van de vakbeurzen.

Speciale advieszone

Voor deze nieuwe editie van Batibouw staat de bezoeker meer dan ooit centraal. In een speciale advieszone vooraan in Paleis 5 kunnen bezoekers een kwartier lang vragen stellen aan professionelen uit de sector. In twee conferentiezones (in Paleis 5 en 12) geven merken, exposanten en partners uiteenzettingen over verschillende specifieke thema’s. Het doel is telkens de bezoeker nog beter te informeren over interessante nieuwigheden of vernieuwde regelgeving en normering.

Aangepast beursplan

Het beursplan werd zo aangepast zodat sectoren die elkaar al aanvulden, nu nog slimmer bij elkaar worden geplaatst. Zo vormen ze eigen zones die bijzonder handig zijn voor de bezoeker. Batibouw 2020 zal onder meer een zone omvatten voor alles wat met bouw en renovatie te maken heeft, een zone voor buitenschrijnwerk en tools en een zone voor verwarming, koeling, ventilatie en (hernieuwbare) energie.

De openingsuren van de beurs werden aangepast zodat de bezoekers de bouwbeurs ook na de werkdag kunnen bezoeken, zonder in de file te staan. De beurs zal in 2020 geopend zijn van 12 tot 20:30 uur tijdens de week en van 10 tot 18:30 tijdens het weekend. Bovendien kunnen bezoekers gebruik maken van een gratis ticket geldig voor een bezoek tijdens de week vanaf 16 uur; de nocturne op donderdag 5 maart uitgezonderd.

ECO- en Innovatie-parcours

Deze editie werd nog verder vernieuwd. Ecologie en de zoektocht naar innovaties zijn belangrijke onderwerpen voor de bezoeker. Daarom stelt FISA, in samenwerking met Sanoma, een eco-parcours en een innovatie-parcours voor, dat over de hele beurs te volgen is. Voor de exposanten is dit een uitgelezen mogelijkheid om hun nieuwigheden te presenteren en van extra visibiliteit te genieten.

Ook komt er een workshop zone voor bezoekers, die op een interactievere manier de beurs willen bezoeken. In de “Do It Yourself ” zone kunnen exposanten workshops, demonstraties of wedstrijden houden voor bezoekers die graag zelf de handen uit de mouwen steken.

Daarnaast zijn er nog twee nieuwe zones op Batibouw 2020. De “Verhuiszone” is een première op Bätibouw. Bezoekers vinden er oplossingen en diensten voor een verhuis of voor opslag van goederen gedurende een bepaalde periode. De “ Inspiratiezone ” toont vier verschillende types woningen: een studio, een appartement met één kamer, een appartement met twee kamers en een unifamiliale woning. In deze woningen zijn telkens producten van de exposanten te zien. De realistische setting zorgt ervoor dat bezoekers zich beter kunnen inbeelden hoe deze producten in hun eigen woning zouden passen.