BOPE2023

Benelux Online Print Event debuteert in 2023 in Nederland

Het Benelux Online Print Event (#BOPE23) komt naar Nederland. Tijdens Sign & Print 2023 strijkt het gerenommeerde event, georganiseerd door VIGC, neer als side-event in Evenementenhal Gorinchem. Het is een primeur voor Nederland, aangezien BOPE voorheen exclusief in België werd georganiseerd.

“Het event kenmerkt zich door een altijd zeer sterke line-up waarmee wordt ingespeeld op de actualiteit”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom/Content bij beursorganisator Easyfairs. “Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in 2023 gelijktijdig met Sign & Print dit event te verwelkomen in Gorinchem.”

Nederlandse grafimedia bedrijven

Afgelopen editie werd #BOPE21 als een on demand event in digitale vorm uitgesmeerd over drie dagen. In 2022 zal het opnieuw georganiseerd worden in Antwerpen, voordat het in 2023 debuteert in Nederland.

Jos Steutelings, Managing Director VIGC: “VIGC heeft historisch altijd een goede band gehad met Nederland. Al bij zijn oprichting werden Nederlandse grafimedia bedrijven lid. Met de verschuivingen in de markt en de noodzaak om technische en business innovatie steeds prominenter als kerncompetentie op te nemen binnen het grafisch bedrijf, willen wij de band met de Nederlandse grafimedia branche actief versterken. Het is dan ook evident dat we ook een inhoudelijk kwalitatief event in Nederland organiseren. Met Easyfairs hebben we de perfecte partner gevonden om dit te doen.”

E-commerce versterken

BOPE heeft als doel om e-commerce binnen de grafische branche te versterken. Hierbij wordt er niet alleen naar de technische aspecten gekeken, maar ook business gerelateerde topics in de vorm van case studies krijgen een prominente rol toegewezen. VIGC staat voor ‘content first’ wat niet wegneemt dat het netwerkaspect een heel belangrijke rol speelt.

Iedere editie worden een achttal nationale en internationale topsprekers – allemaal trendsetter op het gebied van online print – uitgenodigd. “Wat hierbij uniek en ook heel leuk is, is dat zij voor en na het event bereikbaar zijn voor alle deelnemers. Een unieke kans om te netwerken”, aldus Steutelings. Vaste gast van de show is Bernd Zipper, guru op het gebied van online print, web-to-print, eBusiness print etc.