Beursprijs met Nederlands tintje op ExhibitorLive in Las Vegas

Een beursprijs winnen op de beurzenbeurs ExhibitorLive in Las Vegas: wie wil dat nou niet? Han Leenhouts (Sales & Pepper) gaf deze week een Nederlands tintje aan de prijswinnende beursstand van het Canadese bedrijf Stevens E3.

ExhibitorLive is een vakbeurs annex conferentie over tradeshows en eventmarketing die van 20 tot en met 23 juni plaatsvond in het Mandalay Bay Convention Center, aan de ‘Strip’ in gokstad Vegas. Op de voorlaatste dag werden de Best of Show Awards uitgereikt voor de beste stands (groot en klein), beste nieuwe exposant en beste standpersoneel.

Leenhouts, behalve beurstrainer ook columnist van Expovisie, was door brand experience-specialist Stevens E3 ingehuurd om samen met twee salesmedewerkers van het bedrijf op de beurs te staan. “Mijn inbreng was ter aanvulling van de crew, maar ook om mijn expertise aan te bieden aan hun klanten”, vertelt hij vanuit Vegas. “Het was dus in feite een live-lab, laten zien hoe het werkt. We hebben met een kleine oppervlakte een grote impact en dito aanvragen binnengehaald. Mission accomplished.”

Prijswinnende beursstand dankzij ‘moofie’

ExhibitorLive heeft volgens Leenhouts een heel relevant publiek van vooral buyers. Stevens E3 presenteert zich als Canadees bedrijf standaard met een eland (‘moose’). “Ik heb het communicatieconcept bedacht”, aldus Leenhouts. “De moose was een gegeven, maar mijn werk is concepten te transformeren naar werkende leadgeneratoren. Dat deed ik met die moose door bezoekers te vragen of ze een ‘moofie’ willen. Een selfie met de moose dus. En dan zijn we binnen. Dat contact is zo simpel en effectief. Wij waren op de eerste dag gespot door de jury en op de shortlist gezet. Een andere jury wees ons vervolgens aan als winnaar in de categorie Best Small Booth.”

Leenhouts kreeg trouwens een grappige bijnaam van zijn twee vrouwelijke standcollega’s: hij was de Dutch Booth Babe. “Grappige functienaam voor wat ik doe!” De prijsuitreiking was trouwens vooral een ‘Amerikaans feestje’, aldus de beurstrainer. Wel was er nog één andere Nederlandse standbouwer genomineerd, namelijk Kubik.