Beurzen geannuleerd door coronavirus

Deze beurzen zijn verschoven of geannuleerd vanwege de coronavirus-pandemie

Hier vind je een overzicht van Nederlandse en Belgische beurzen en grote internationale vakbeurzen die vanwege het coronavirus zijn geannuleerd en verschoven. Dit bericht geeft de actualiteiten weer tussen 25 februari 2020 en vandaag. Bekijk in de beursagenda de actuele planning van vakbeurzen en publieksbeurzen.

Update 24 juni

De tweejaarlijkse BouwBeurs, die van 18 tot en met 22 oktober zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, is geannuleerd. In plaats daarvan richt het beursteam zich nu op een grotere beurseditie van 6 tot en met 10 februari 2023. De beslissing om de beurs pas weer in 2023 te organiseren, is in nauw overleg met de branche en exposanten genomen.

Update 3 juni

Vanwege de impact van Covid-19 op de reis- en evenementenbranche en de verwachte herstelperiode heeft RAI Amsterdam besloten – in nauw overleg met partners EASA en Commercial UAV Expo – om partners, sprekers, bezoekers en afgevaardigden meer zekerheid te bieden om daadwerkelijk naar Amsterdam te kunnen komen. De hybride versie van de Amsterdam Drone Week (ADW) is daarom verschoven van december 2021 naar 18 tot en met 20 januari 2022.

Update 1 juni

De zomereditie van Modefabriek, die op 11 en 12 juli 2021 zou plaatsvinden in RAI Amsterdam, gaat niet door. De langdurige onzekerheid rondom het coronavirus maakte het onmogelijk om exposanten en bezoekers de kwaliteit te bieden die ze gewend zijn, laat de organisatie weten.

Dmexco 2021 zal op 7 en 8 september volledig als een digitaal format plaatsvinden onder de naam Dmexco@home, net als vorig jaar. De reden hiervoor is dat veel internationale bedrijven in de branche zich moeten houden aan pandemische beperkingen die waarschijnlijk tot eind 2021 van kracht zullen zijn. In 2022 zal in Keulen een hybride Dmexco-evenement worden gehouden.

Update 27 mei

IBC 2021 gaat alsnog niet door in september. De internationale broadcasting congresvakbeurs in RAI Amsterdam is nu verplaatst naar 3 tot 6 december.

De premiére van Autosalon van het Noorden is wederom uitgesteld. De nieuwe data zijn nu 25 tot en met 27 februari 2022. Plaats van handeling blijft Martiniplaza in Groningen.

Na overleg met de ABDA – de Federatie van Duitse Apothekersverenigingen en haar partners -, heeft Avoxa Media Group besloten om Expopharm 2021 te annuleren. Net als vorig jaar is er in september een digitaal alternatief voor de beurs. De volgende beurseditie vindt plaats van 14 – 17  september 2022 in Messe München.

Update 19 mei

Messe Berlin en gfu Consumer & Home Electronics maken bekend dat IFA 2021 in september niet zal plaatsvinden als een fysiek live-evenement zoals oorspronkelijk gepland. Uiteindelijk gingen verschillende belangrijke wereldwijde gezondheidsstatistieken niet zo snel in de goede richting als gehoopt was – onder meer door de snelle opkomst van nieuwe COVID-19-varianten, bijvoorbeeld in Zuid-Azië, en de aanhoudende onzekerheden over de snelheid van vaccinatie-programma’s over de hele wereld. Aangezien het internationale publiek van de beurs voor consumentenelectronica hun deelname of bezoek vooruit moeten plannen met betrekking tot budgetten, investeringen en reizen, zijn de organisatoren nu tot deze beslissing gekomen. Een andere overweging is het feit dat Messe Berlin de strijd tegen COVID-19 blijft steunen door beurshallen om te bouwen tot een vaccinatiecentrum en een noodhospitaal; beide zullen nu waarschijnlijk langer nodig zijn dan aanvankelijk werd verwacht.

Update 14 mei

Aangezien we ons nog altijd in lockdown bevinden zien de organisatoren van de International Amsterdam Motor Show geen mogelijkheid om de autobeurs in juni te laten plaatsvinden. De nieuwe datum van IAMS zal medio augustus bekend worden gemaakt.

Lifestyle De Schorre – Boom gaat niet door in het Pinksterweekend. De buitenbeurs staat nu gepland van vrijdag 3 tot maandag 6 september 2021.

De versoepelingen komen net te laat om de editie van Vakbeurs Ruimte & Licht op 8 juni 2021 door te laten gaan, concludeert organisator Expoproof. De sector ‘Licht’ kan elkaar dit jaar nog wel ontmoeten tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte op 22-23 september 2021 in Jaarbeurs Utrecht. Vakbeurs Ruimte & Licht keert terug op 2 juni 2022.

Update 30 april

De geplande ISE-evenementen voor München en Amsterdam zijn geannuleerd. De beursorganisatie zegt goede ondersteuning te hebben gehad van zowel exposanten als bezoekers die samen wilden komen op een lokaal evenement. Nieuwe voorschriften vanuit de overheid met betrekking tot COVID-19 in zowel Duitsland als Nederland hebben er echter toe geleid dat Integrated System Events niet kan garanderen dat de twee evenementen kunnen gaan. De voorbereidingen voor Barcelona en Londen zijn in volle gang. Integrated System Events kondigde in maart aan dat ze in plaats van haar geplande internationale congresbeurs in Barcelona, dit jaar vier lokale, hybride events zou organiseren.

Beursorganisator Easyfairs heeft Bois & Habitat voor dit jaar van de beurskalender gehaald. De vakbeurs over verantwoord bouwen en inrichten staat nu gepland van 25 tot en met 28 maart 2022 in Namur Expo.

Update 15 april

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 mei en de verwachtingen omtrent de versoepelingen van de coronamaatregelen heeft de organisatie van de KunstRAI 2021 besloten het evenement dat gepland stond van 20 – 24 mei te verplaatsen naar het najaar. Tijdens de persconferentie is onder meer bekend gemaakt dat in het gunstigste geval de musea op 28 mei weer open kunnen. Een evenement als de KunstRAI valt onder dezelfde definities van ‘doorstroomlocatie’ als musea en daarmee geldt het exitplan en de mogelijkheid tot opening ook voor de KunstRAI.

Update 12 april

De Tuindagen Heihuyzen die van 23 tot en met 26 april zouden plaatsvinden in Malle zijn verplaatst naar vrijdag 25 tot maandag 28 juni 2021. De beursorganisatie heeft haar andere garden fair Hof&Huis in Torhout verplaatst van half mei naar begin juli. De 27e editie van de beurs staat nu gepland van vrijdag 2 tot maandag 5 juli 2021.

De Internationale Poppen- en Berenbeurs die stond gepland op 29 en 30 mei is voor de vierde keer uitgesteld. The Big Event van Niesje Wolters moet nu plaatsvinden op 23 en 24 oktober 2021 in de Brabanthallen.

Beursorganisator ASWS heeft samen met de overheid en beurspartners besloten dat begin mei als beursdatum nét iets te vroeg komt. Voor doorstroomlocaties als pretparken, dierentuinen, tuincentra, bouwmarkten en beurzen en congressen, is de geplande datum van eind april om weer open te gaan nog niet haalbaar. Daarvoor is besloten om de Vakbeurs Totale Voetverzorging dit jaar niet door te laten gaan. De nieuwe editie staat nu gepland op zaterdag 9 en zondag 10 april in 2022.

De Second Home Expo die begin juni had moeten plaatsvinden in Flanders Expo is verplaatst naar 8 – 10 oktober 2021.

Het Juweel, dat gepland stond van 4 tot en met 6 juni 2021 en nu opgeschort is naar volgend jaar juni. De enige themabeurs in Nederland die zich enkel concentreert op juwelen, sieraden en horloges vindt in 2022 weer plaats van 17 tot en met 19 juni op Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen.

De Farm & Country Fair in Aalten komt pas in 2022 weer op de beurskalender. Beursorganisator IJzerlo’s landschap concludeert dat eind juni, het tijdstip waarop de Farm & Country Fair zou worden gehouden, nog te vroeg is om weer evenementen te kunnen organiseren.

Update 8 april

20 mei 2021 wordt 12 mei 2022, meldt beursorganisator ExpoProof over haar Vakbeurs Openbare Ruimte, inclusief Mobiliteit en Klimaat die gepland stond in Brussels Expo. De versoepelingen komen net te laat om de combinatievakbeurs door te laten gaan.

Update 30 maart

Na overleg met exposanten, heeft beursorganisator Het Portaal Uitgevers besloten om PromZ.live, het evenement voor tastbare marketing, te verschuiven naar 7 en 8 september. Eén van de belangrijkste redenen is het feit dat de organisator verwacht dat in september alles weer open is en dat bedrijven dan ook meer zullen uitgeven aan marketingactiviteiten en dus ook aan promotionele producten. Bovendien mogen veel bezoekers als gevolg van het coronabeleid van hun bedrijf niet een beurs bezoeken in mei van dit jaar.

De internationale verhuurvakbeurzen APEX en International Rental Exhibition (IRE) zijn na een eerdere herplanning in juni van dit jaar, nu definitief van de beurskalender gehaald. De vakbeurzen keren pas in 2023 weer terug in MECC Maastricht.

Update 29 maart

De 23ste editie van het vakevenement voor werkomgeving, gebouwbeheer en werkplekken, vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer, is verschoven naar 15, 16 en 17 september 2021. De vakbeurs vindt in dezelfde hallen plaats als editie 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. Door de aanhoudende beperkingen voor het houden van vakbeurzen als gevolg van de coronadreiging was organisatie HoLaPress Communicatie gedwongen het evenement te verschuiven.

De Muntmanifestatie van WB Evenementen in april gaat niet door. De 21e editie van het evenement vindt nu plaats op 18 september in Expo Houten.

Update 25 maart

De 28ste editie van InterClassics Maastricht in MECC Maastricht is verplaatst naar januari 2022. Aanvankelijk stond de beurs, traditiegetrouw als eerste event van het seizoen, van 14 – 17 januari 2021 op de oldtimer evenementen kalender. Vanwege covid-19 is de beurs eerder verplaatst naar het laatste weekend van juni en nu uiteindelijk doorgeschoven naar 13 – 16 januari 2022.

22 april 2021 wordt 10 maart 2022, zo meldt Expoproof, beursorganisator van Vakbeurs Sportaccommodaties. De beoogde versoepelingen komen te laat om de sportvakbeurs in april doorte laten gaan.

De Mega Record & CD Fair in Jaarbeurs Utrecht gaat in mei niet door. De platen- en CD-beurs staat nu gepland op 13 en 14 november 2021.

De 18e editie van Automechanika Dubai vindt nu plaats van 14 – 16 december 2021 in het Dubai World Trade Centre. De autovakbeurs stond oorspronkelijke gepland van 7 – 9 juni.

De Nederlandse editie van Second Home Expo is verschoven van juni naar oktober. De publieksbeurs voor recreatieve- en internationale vastgoedinvesteringen vindt plaats van 1 – 3 oktober in Jaarbeurs Utrecht.

Beauty Trade Special verhuist van juni naar september. De exclusieve high-end vakbeurs voor beauty professionals zal gehouden worden op 25, 26 en 27 september 2021 in Jaarbeurs Utrecht.

Het Youtube mannen- en lifestyle kanaal DAY1 en eventorganisator 402 Automotive hebben hun splinternieuwe auto- en lifestyle event DAY1 World of Cars verschoven van eind juni naar het weekend van 20 tot en met 22 augustus in Jaarbeurs Utrecht.

De European Independent Hotel Show die eind juni in RAI Amsterdam zou plaatsvinden gaat niet door. De nieuwe beurdata voor de international vakbeurs voor hotelinrichting zijn nu 16 en 17 maart 2022.

iGB Live! en iGB Affiliate schuiven nog een paar maandjes op.  De nieuwe data voor de vakevents voor de iGaming industrie zijn nu 28 september tot en met 1 oktober in RAI Amsterdam.

Update 23 maart

De vakbeurzen Probuild, Installpro en Project gaan in juni 2021 niet door. Gezien de vele onbekende factoren gekoppeld aan de huidige gezondheidscrisis, besloten de organisatoren deze beurzen uit te stellen tot februari 2022. Vorig jaar werd de beslissing genomen de vroegere professionele dagen van Batibouw in te ruilen tegen drie specifieke beurzen voor de professional. Dit jaar was hetzelfde concept voorzien, maar dat was buiten de gezondheidscrisis gerekend.

Besloten is om de Nederlandse en Belgische edities van PromZ Product Premiére voor dit jaar te annuleren. Beursorganisator Het Portaal schat de kans dat de beurzen binnen enkele weken mogen plaatsvinden in als nihil. Later in het jaar organiseren heeft geen zin gezien de najaarsbeurzen Die Lieferantentage en De Leveranciersdagen die de beursorganisator al voor de promotionele productenbranche gepland heeft staan.

Design District wordt voor het eerst in 20 jaar een najaarsbeurs. De nieuwe planning voor de vakbeurs voor interieurdesign is 3, 4 en 5 november 2021 in de Rotterdamse Van Nelle Ontwerpfabriek.

Nu de gezondheidsbeurzen Zorg & ICT, Zorgtotaal en Support niet haalbaar zijn in fysieke vorm, hebben zij de handen ineen geslagen met onder meer de Vrije Universiteit, de Open Universiteit en de internationale geneeskundeprijzen Prix Galien, om samen online een sterk inhoudelijk en afwisselend programma te bieden. Tijdens de Dutch Health Week van 18 tot en met 21 mei 2021 zullen vakgenoten, experts en deelnemende partners uit de zorgsector en life sciences inspiratie op doen en kennis delen over de laatste ontwikkelingen en innovaties in de zorg.

De BouwBeurs-organisatie stelt, in gesprek met de markt, vast dat september net iets te vroeg komt. Daarom is besloten om BouwBeurs 2021 nog een keer te verplaatsen. BouwBeurs 2021 vindt nu plaats van 18 – 22 oktober 2021 in Jaarbeurs Utrecht.

Update 17 maart

De verlenging van coronamaatregelen tot 1 mei 2021 heeft organisator Easyfairs gedwongen te besluiten om Empack Namur, gepland op donderdag 20 mei 2021, te annuleren. De eerstvolgende editie van de verpakkingsvakbeurs in Namen staat nu gepland op  19 mei 2022.

Update 16 maart

Beursorganisator 54events heeft vanwege de aanhoudende onzekerheid over de haalbaarheid van grotere zakelijke bijeenkomsten haar vakbeurzen Renovatie, Monument en Houtbouw die gepland stonden in mei van de kalender gehaald. De nieuwe data voor het trio vakbeurzen zijn dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022 in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch.

Update 10 maart

Vanwege de aanhoudende onzekere situatie met betrekking tot COVID-19, heeft Koelnmesse gereageerd op de oproep van de lifestyle-industrie voor de groen en tuinsector door voor (alleen) dit jaar, spoga + gafa te verplaatsen van eind mei/ begin juni naar augustus. De nieuwe data zijn 8 tot 10 augustus 2021. Tegelijkertijd werkt Koelnmesse aan digitale formats die passen bij spoga + gafa.

Update 3 maart

De International Amsterdam Motor Show 2021 (IAMS) schuift twee maanden door. In plaats van begin april, staat de beurs nu op de agenda voor 2 tot en met 6 juni.

De april-editie van de Patchwork & Quiltdagen in de Rijswijkse Broodfabriek zijn afgelast. De volgende Patchwork & Quiltdagen keren van 15 tot en met 17 oktober weer terug in De Broodfabriek.

De vakbeurs Maritime Industry die gepland stond op 18, 19 en 20 mei 2021 in Evenementenhal Gorinchem gaat niet door. Dit heeft beursorganisator Easyfairs besloten in samenspraak met exposanten en partners en vanwege de recente ontwikkelingen zoals de Covid-19 varianten, de lockdown en het nog steeds geldend verbod op evenementen. De volgende editie staat nu gepland op 17, 18 en 19 mei 2022

Update 2 maart

Pumps & Valves en Maintenance 2021 van 28 en 29 april in Antwerp Expo zijn beiden geannuleerd. Beide vakbeurzen staan nu in de beursagenda voor 23 en 24 maart 2022.

Materials+Eurofinish+Surface 2021 is verplaatst van 26 en 27 mei naar 15 en 16 september 2021. Ook de locatie van de materialenvakbeurs verandert. NH Conference Centre Koningshof wordt ingeruild voor Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch.

Helaas is er op korte termijn nog geen einde aan de huidige coronacrisis. Daarom is besloten dat de 28e editie van de 50PlusBeurs dit jaar geen doorgang kan vinden. De veiligheid en gezondheid van bezoekers, exposanten, leveranciers en alle medewerkenden aan deze grote productie staan vanzelfsprekend voorop, stelt beursorganisator PlusProducties. De 28e editie zal plaatsvinden van 13 tot en met 17 september 2022 in de Jaarbeurs Utrecht.

Update 24 februari

Rekening houdend met de mondiale gezondheidssituatie en de huidige aanbevelingen van de Franse overheid is er besloten de Carrefour International du Bois, die aanvankelijk gepland was voor mei 2021, niet door te laten gaan en de houtvakbeurs op 1, 2 & 3 juni 2022 te houden.

Pollutec wordt in oktober 2021 met een week uitgesteld om Eurexpo Lyon in staat te stellen haar kalender voor het tweede semester te reorganiseren. De mondiale vakbeurs voor milieutechnologie en duurzaamheid zal nu dus plaatsvinden van 12 – 15 oktober 2021

FIBO, de internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid, gepland voor 24-27 juni, is uitgesteld en vindt nu plaats in Keulen van 4-7 november laat beursorganisator Reed Exhibitions Deutschland weten.

Update 23 februari

Als gevolg van de verlenging van de overheidsmaatregelen, heeft Het Portaal besloten om PromZ Product Première wederom te verplaatsen. De Nederlandse editie staat nu gepland op 13 april in NBC Nieuwegein, gevolgd door de Belgische editie op 15 april in Nekkerhal Mechelen.  Dat geeft iedereen de tijd zich goed voor te bereiden om er een zo succesvol mogelijke beurs van te maken, stelt de beursorganisator.

Support, de tweejaarlijkse beurs voor mensen met een bewegingsbeperking en hun directe omgeving, slaat nog een jaar over. Beursorganisator Jaarbeurs heeft dat besloten omdat met de huidige coronamaatregelen de interactie met bezoekers die kenmerkend is voor de beurs, onvoldoende gerealiseerd kan worden. Support was gepland voor mei 2021 en gaat nu plaatsvinden in het voorjaar van 2022.

Welt der Freizeit in Messe Kalkar slaat een jaar over. De volgende editie van de vrijetijdsvakbeurs staat nu gepland voor 21 en 22 maart 2022.

Familiedagen Gorinchem is wederom een half jaar verplaatst. Beursorganisator Easyfairs mikt nu op 19 tot en met 21 oktober 2021 in Evenementenhal Gorinchem .

Autonomies, de beurs voor mindervaliden, gaat ook in 2021 niet door. Easyfairs heeft de volgende editie voor 5 – 7 mei 2022 op de agenda gezet.

Update 19 februari

Er zullen geen Tuindagen van Beervelde zijn op 7, 8 en 9 mei 2021. Gezien de evolutie van de cijfers is beursorganisator  Renaud de Kerchove ervan overtuigd dat de beurs begin mei ofwel geen vergunning zal krijgen, ofwel een vergunning met zoveel bijkomende verplichtingen dat het evenement de naam ‘Het Feest van de Tuin’ niet waard zou zijn. De volgende editie van de Tuindagen van Beervelde zullen, zoals altijd, in het tweede weekend van oktober plaatsvinden, te weten op 8, 9 en 10 oktober.

Update 16 februari

Vanwege de voortdurende beperkingen die worden opgelegd vanwege de COVID 19-pandemie, is Art Brussels genoodzaakt de editie van april 2021 uit te annuleren. Aangezien de internationale kunstkalender in de herfst extreem druk is, zal de volgende editie in het voorjaar van 2022 plaatsvinden.

Update 11 februari

Beursorganisator Easyfairs stelt de premiére van Elektro Vakbeurs Gorinchem uit naar 20 en 21 april 2022. De eerste editie van het totaalplatform voor de elektrotechniek stond eerder gepland voor april dit jaar in Evenementenhal Gorinchem. Met het zicht op de huidige maatregelen van de Nederlandse overheid verwacht Easyfairs in 2022 een volwaardiger event te kunnen organiseren.

Update 10 februari

De editie van Dutch Poultry Expo die gepland stond op 23 en 24 maart 2021 in Evenementenhal Gorinchem, wordt vanwege het coronavirus verplaatst naar een nieuwe datum. De beurs voor de Nederlandse pluimveesector vindt plaats op 8 en 9 september 2021.

Ook de komende editie van Dutch Pork Expo die gepland stond op 20 en 21 april 2021 in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch wordt verplaatst en wel naar naar 12 en 13 oktober 2021. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten en partners besloten.

Reed Expositions France heeft haar vakbeurzen Sandwich & Snack Show, Parizza en Japan Food Show, die gepland stonden op 7 en 8 april, verschoven naar 13 en 14 oktober 2021.

De 53ste Mega Record & CD Fair van 17 en 18 april in Jaarbeurs Utrecht wordt verplaatst naar 29 en 30 mei 2021. De Record & CD Fair Rotterdam zal gehouden worden op 17 april 2021.

Vakbeurs Totale Voetverzorging in Expo Houten schuift 3 weken op en staat nu voor 8 en 9 mei op de agenda.

Update 8 februari

De meest recente ontwikkelingen zoals de Covid-19 varianten, de lockdown en een nog steeds geldend verbod op evenementen, maken het doorgaan van Camperbeurs Hardenberg begin maart onmogelijk. In samenspraak met exposanten en partners heeft beursorganisator besloten de Camperbeurs te verplaatsen naar naar 24, 25 & 26 september 2021.

De komende editie van MIX Noordoost die gepland stond op 19 en 20 mei 2021 in Evenementenhal Hardenberg gaat niet door.  Beursorganisator Easyfairs heeft in samenspraak met haar exposanten en partners als nieuwe data 18 en 19 mei 2022 gekozen.

The Hair X-perience die gepland stond op 30 en 31 mei 2021 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 5 en 6 september 2021. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten en partners besloten. De meest recente ontwikkelingen zoals de covid-19 varianten, de lockdown en een nog steeds geldend verbod op evenementen, maken het doorgaan van beurzen op korte termijn onmogelijk en op middellange termijn hoogst onzeker. Daarom is gezamenlijk besloten om het vakevent voor de hairprofessionals door te schuiven naar september 2021.

Update 3 februari

Maritime Industry die gepland stond op 18, 19 en 20 mei 2021 in Evenementenhal Gorinchem gaat niet door. De zestiende editie van de maritieme vakbeurs staat nu gepland 17, 18 en 19 mei 2022. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten en partners besloten.

Ook verplaatst de beursorganisator de 2021-editie van Transport Compleet die gepland stond op 15, 16 en 17 juni 2021 in Evenementenhal Gorinchem naar het najaar. De nieuwe beursdata zijn 28, 29 en 30 september 2021.

Easyfairs verplaatst tevens Building Holland 2021 en wel naar dinsdag 2 tot en met donderdag 4 november. Het innovatie event voor de bouw en vastgoed in RAI Amsterdam stond eerder gepland voor eind maart. Easyfairs verwacht in november een volwaardig event te kunnen organiseren. In de tussentijd worden drie online edities van Building Holland gehouden.

Update 2 februari

Easyfairs heeft besloten proactief te werk te gaan en Bakkersvak & IJs-Vak te verdagen naar 2022. Een hard gelach, daar gehoopt werd op een spectaculaire 10-jarige jubileumeditie in maart 2021. Het primaire zintuig proeven staat bij deze ambachtelijke vakbeurs centraal, iets wat wegvalt met de huidige mondkapjesplicht. Een waardig 10-jarig jubileum is daardoor onmogelijk geworden, concludeert de beursorganisator. Bakkersvak & IJs-Vak 2022 vinden plaats op 6, 7 en 8 maart 2022.

Update 1 februari

Easyfairs, organisator van Aqua Nederland, laat weten dat de vakbeurs niet meer doorgaat in 2021. De meest recente ontwikkelingen zoals nieuwe COVID-19 varianten, de lockdown en een nog steeds geldend verbod op evenementen, maken het doorgaan van events op korte termijn onmogelijk en op middellange termijn hoogst onzeker. Een verplaatsing naar het najaar 2021 is ook geen optie vanwege de verzadigde (beurs)agenda. De eerstvolgende editie van Aqua Nederland vindt daarom plaats op 15, 16 en 17 maart 2022.

Update 28 januari

Net als Cologne Fine Art & Design moet ART Cologne opnieuw worden uitgesteld. Beide beurzen vinden nu plaats van 17 tot en met 21 november 2021. Tegelijkertijd wordt de Exponatec Cologne, de internationale vakbeurs voor musea, conservatie en cultureel erfgoed, gehouden.

PromZ Product Première is verschoven naar maart. De Nederlandse editie van de vakbeurs voor de promotionele productenbranche vindt nu plaats op 16 maart in NBC Nieuwegein. De Belgische editie vindt plaats op 18 maart en verhuist naar De Nekkerhal in Mechelen. Reden hiervoor is dat de oorspronkelijke locatie, de Leuvense Brabanthal, is geconfisqeerd door de gemeente als vaccinatielocatie.

Onder het motto ‘Later – Safer but Better’ is de 2021 editie van Autotechnica in Brussel geannuleerd. De nieuwe beursdata zijn 27 tot en met 30 maart 2022.

Update 26 januari

De GéPéBé gaat dit jaar niet door. De vakbeurs voor samenstellers van kerstpakketten stond gepland van 2 tot en met 4 maart in Autotron Rosmalen.

Update 21 januari

Messe Düsseldorf heeft besloten om boot Düsseldorf in 2021 te annuleren. Eerder was besloten om de beurs uit te stellen naar april van dit jaar, maar gezien de voortdurende pandemie en de daaraan gekoppelde wereldwijde lockdown-maatregelen wordt daar nu ook vanaf gezien. De volgende boot Düsseldorf staat nu gepland van 22 tot en met 30 januari 2022.

Tattoo Expo Maastricht, gepland op 27 en 28 maart in MECC Maastricht, is geannuleerd. De organisatie zoekt nog naar een nieuwe datum.

Update 19 januari

Prolight + Sound, de International Consumer Goods Show, Heimtextil, Techtextil en Texprocess gaan in 2021 niet door. De vakbeurzen stonden gepland in april en mei van dit jaar in Messe Frankfurt.  In september vorig jaar besloot Messe Frankfurt samen met de betrokken industrieën om af te zien van fysieke beurzen tussen januari en maart 2021. De voorjaarskalender werd opnieuw ingedeeld en daarbij werden onder meer de publieksbeurzen Ambiente, Christmasworld en Paperworld eenmalig samengevoegd tot de International Consumer Goods Show. Nu heeft Messe Frankfurt na nauw overleg met haar klanten de conclusie getrokken dat er gezien de huidige regelgeving en de geldende reisbeperkingen ook in april en mei geen internationale beurzen kunnen plaatsvinden. De beurzen zullen pas in 2022 weer op de beurskalender terugkeren. Heimtextil vindt nu plaats 11 – 14 januari 2022, gevolgd door Christmasworld 28 januari – 1 februari 2022, en Paperworld en Creativeworld 29 januari – 1 februari 2022. Ambiente opent de deuren 11 – 15 februari 2022, gevolgd door Prolight + Sound van 26 – 29 april 2022. Techtextil en Texprocess worden gepland in het tweede kwartaal van 2022.

Soins & Santé, de vakbeurs voor de medische en paramedische sector in België, is verplaatst van maart naar september. De beurs gaan nu plaatsvinden op 30 september en 1 oktober in Namur Expo.

De Second Home Expo die gepland stond in maart in Flanders Expo Gent, is verschoven naar 4 tot en met 6 juni. De Nederlandse editie Second Home Beurs in Jaarbeurs in Utrecht is verhuisd naar 11 tot en met 13 juni.

Midest, de internationale vakbeurs voor subcontracting in de industrie, is wederom verschoven. 2020 werd overgeslagen en de beurs werd opnieuw gepland in maart 2021 in Lyon in plaats van Parijs. De nieuwe data zijn 7 – 10 september 2021 in Eurexpo Lyon.

Update 15 januari

ShowUP gaat op 14 en 15 maart niet door. De nieuwe data voor de retailvakbeurs voor home & gift zijn 5 en 6 september 2021 in Expo Haarlemmermeer.

Update 13 januari

Op 12 januari verlengden de Belgische autoriteiten bij ministerieel besluit de huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken tot 1 maart 2021. Deze onzekere omstandigheden hebben de organisatie van Bois & Habitat genoopt de in maart geplande beurs gewijd aan hout uit te stellen naar 18, 19, 20 en 21 juni 2021. Plaats van handeling blijft Namur Expo.

De komende editie van de VTU Uitvaart Vakbeurs die gepland stond op 13, 14 en 15 april 2021 gaat niet door en keert pas weer terug op 28, 29 en 30 september 2022. De VTU (Vereniging Toeleveranciers voor de Uitvaartbranche) en beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met de exposanten besloten.

Update 11 januari

Militaria-beurs Keep Them Rolling, gepland op 28 februari in Evenementenhal Gorinchem, wordt verplaats naar het najaar.

Update 6 januari

De komende editie van de glastuinbouwbeurs HortiContact die gepland stond op 23, 24 en 25 februari 2021 in Evenementenhal Gorinchem gaat niet door. De volgende editie staat nu gepland op 22, 23 en 24 februari 2022. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten besloten.

Na goed overleg met het Comité van Aanbeveling is besloten New People’s Business, gepland op 14 en 15 april in de Van Nelle ontwerpfabriek, wegens de coronacrisis te verplaatsen naar januari 2022. Beursorganistor Dare Events zegt liever het zekere voor het onzekere te nemen en is ervan overtuigd met deze beslissing de deelnemers en bezoekers te kunnen geven waar het hoogstaande netwerkevenement voor staat.

Update 4 januari 2021

Provada 2021 verschuift naar het najaar. De Nederlandse vastgoedbeurs stond van 1-3 juni 2021 in de planning in RAI Amsterdam.  Beursorganisator Provada concludeert dat de huidige situatie nog niet wezenlijk is anders dan in 2020. Het vaccinatieprogramma moet nog starten en het is niet te voorzien wat hoe in de tussentijd de corona-pandemie zich ontwikkeld. Daarom is de driedaagse vakbeurs verplaatst naar 26 – 28 oktober 2021.

Update 24 december

MOTORoutletbeurs Utrecht, die gepland stond voor 19 tot en met 21 februari 2021 bij Jaarbeurs in Utrecht is geannuleerd. De huidige, strenge lockdown, die tenminste tot 19 januari 2021 duurt en de onzekerheid over wanneer Jaarbeurs daarna weer open kan, liggen ten grondslag aan deze beslissing.

Update 23 december

De komende editie van Infra Relatiedagen die gepland stond op 2, 3 en 4 februari 2021 in Evenementenhal Hardenberg gaat niet door. De nieuwe data zijn 1, 2 en 3 februari 2022. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten besloten.

Update 17 december

Gezien de huidige ontwikkelingen rond Covid-19, heeft Deutsche Messe, samen met de exposanten van Hannover Messe, besloten om in april ‘s werelds toonaangevende industriële vakbeurs in een puur digitaal format te organiseren.

Sign2Com wordt verplaatst naar 19, 20 en 21 september 2021. De tweejaarlijkse vakbeurs ging dit voorjaar vanwege de coronapandemie niet door. Als nieuwe data werden 10, 11 en 12 oktober 2021 bedacht. Vorige week werd echter bekendgemaakt dat Fespa Amsterdam eveneens wordt uitgesteld en zal plaatsvinden van 12 tot en met 15 oktober 2021. Om overlap tussen beiden beurzen te voorkomen vindt Sign2Com nu een maand eerder plaats in Kortrijk Xpo.

De organisatoren van de internationale bouwbeurs Intermat hebben de beslissing genomen om de editie die van 19 tot 24 april 2021 in Parijs zou plaatsvinden te annuleren. Voor de volgende editie dient men te wachten tot april 2024.

FIBO, de internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid, die oorspronkelijk was gepland van 8 – 11 april 2021, in Keulen, vindt nu plaats van 24 – 27 juni. Deze stap houdt rekening met de huidige ontwikkelingen op het Covid-19-front. De uitgestelde nieuwe data van FIBO vergroten de planningszekerheid voor exposanten en bezoekers.

Update 15 december

Beursorganisator Het Portaal concludeert dat de oorspronkelijke data (26 en 28 januari) van PromZ Product Première wel heel dicht op het (te verwachten) einde van de lockdown zitten. Vandaar dat is besloten hebben om de voorjaarsvakbeurs voor de promotionele producten sector te verplaatsen naar 23 februari (Brabanthal Leuven, België) en 25 februari (NBC Nieuwegein, Utrecht).

De fysieke beursvloer van InfraTech 2021 (12 – 15 januari 2021), het platform voor de infrasector, gaat niet door. In de toespraak van 14 december kondigde minister-president Rutte aan dat ons land tot en met 19 januari 2021 in vergaande lockdown gaat. InfraTech zal daarom volledig digitaal plaatsvinden met een uitgebreid online kennisprogramma vol netwerkmogelijkheden.

Update 11 december

‘The Naked Edition’ van Modefabriek op 24 en 25 januari gaat niet door. De modevakbeurs kijkt nu vooruit naar de ‘Summer Edition’ op 11 en 12 juli in Expo Haarlemmermeer.

De internationale vakbeurs Tavola in Kortrijk Xpo gaat vanwege het coronavirus niet door van 21 – 23 maart 2021. De fine food fair is opnieuw gepland op 20 – 22 maart 2022. Wel komt de organisatie met twee alternatieven voor 2021. Namelijk Tavola online en A taste of Tavola tijdens het vakbeursduo Broodway & Meat Expo van 26 tot en met 29 september 2021.

Update 9 december

De komende editie van Trendz die gepland stond op 10, 11 en 12 januari 2021 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 22, 23 en 24 augustus 2021. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten besloten.

Als gevolg van de wereldwijde impact van de verspreiding van het Coronavirus hebben Intertraffic en RAI Amsterdam Intertraffic Amsterdam die in maart 2021 zou plaatsvinden van debeurskalender geschrapt. Het evenement moet nu plaatsvinden van 29 maart tot 1 april 2022. Wel zal in maart 2021 Intertraffic Live & Online worden uitgezonden om het contact te onderhouden met de 70.000 leden tellende wereldwijde gemeenschap van Intertraffic.

Update 8 december

FESPA heeft haar Global Print Expo 2021 en de gelijktijdig geplande European Sign Expo uitgesteld van maart tot oktober 2021. De locatie blijft RAI Amsterdam. De nieuwe data zijn 12 – 15 oktober 2021.

Update 4 december

FHI heeft besloten om gezien de aanhoudende onzekerheid over het kunnen houden van fysieke beurzen de bekende cyclus van WoTS in de even jaren weer te volgen. Dat betekent dat de World of Technology & Science als nieuwe beursdata 27 tot en met 30 september 2022 krijgt. Zoals gebruikelijk vindt de beurs dan plaats in Jaarbeurs Utrecht.

De elektronica vakbeurs Electronics & Applications van FHI wordt verplaatst naar 28 tot en met 30 september 2021 in Jaarbeurs Utrecht. De electronicavakbeurs stond oorspronkelijk gepland in mei.

Update 3 december

Boot Düsseldorf wordt verschoven naar 17 tot en met 25 april. De internationale watersportbeurs zou oorspronkelijk in januari plaatsvinden.

Messe Duesseldorf annuleert Drupa 2021 en biedt als alternatief een vierdaags digitaal evenement met de titel ‘virtual.drupa’. De volgende fysieke editie van de toonaangevende vakbeurs voor printtechnologieën staat gepland van 28 mei tot 7 juni 2024.

Tevens annuleert het beurshuis in Düsseldorf de vakbeurzen Interpack en Components, die stonden gepland van 25 februari tot 3 maart 2021. Beide beurzen keren pas in 2023 weer terug op de beurskalender.

Update 1 december

De vakbeurs Auto Prof die gepland stond op 9, 10 en 11 februari 2021 in Evenementenhal Gorinchem, gaat vanwege Covid-19 niet door. Hiermee luistert beursorganisator Easyfairs uitdrukkelijk naar de stem van de exposanten en bezoekers. De eerstvolgende editie van Auto Prof is op 8, 9 en 10 februari 2022 in Evenementenhal Gorinchem.

Enforce Tac is na zorgvuldige afweging en rekening houdend met de huidige gespannen situatie afgelast. De vakbeurs voor beveiligingsexperts stond gepland op 10 en 11 maart 2021 in Nürnberg Messe. De volgende data zijn 1 en 2 maart 2022.

De voorjaarseditie van Beurs Eigen Huis gaat in 2021 niet door. Het wachten is nu op de najaarseditie die staat gepland van 8 tot en met 10 oktober 2021 in Jaarbeurs Utrecht.

Update 27 november

Koelnmesse schrapt al haar beurzen die tot eind februari gepland stonden van de beurskalender. Dat betekent dat ISM, ProSweets Cologne, Spoga Horse en de International Hardware Fair (Eisenwarenmesse) niet doorgaan. Tevens is besloten om CCXP Cologne niet in 2021 te laten plaatsvinden en photokina tot nader order op te schorten. Eerder deze maand werd het beurzenduo imm Cologne en Living Kitchen, die in januari moesten plaatsvinden, geannuleerd.

De aankomende editie van De Groene Sector Vakbeurs die gepland stond op 12, 13 en 14 januari 2021 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 11, 12 en 13 januari 2022. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten besloten.

Update 25 november

Organisator Expoproof heeft het beurzentrio Vakbeurs Openbare Ruimte, Vakbeurs Klimaat en Vakbeurs Mobiliteit in Brussels Expo verplaatst van 4 februari naar 20 mei 2021.  De beurzen zullen plaatsvinden volgens het veilige STAY & GO concept.  Daarnaast zijn de Brusselse beurshallen afgelopen voorjaar voorzien van een kiemdodend luchtzuiveringssysteem.

Update 23 november

Het vakevent Dutch Pork Expo dat gepland stond op 26 en 27 januari 2021 in Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch wordt verplaatst naar 20 en 21 april 2021. In de afgelopen weken is het sentiment onder de exposanten veranderd en gaf een overgroot deel aan graag de beurs te verplaatsen naar april 2021, verklaart beursorganisator Easyfairs.

Update 20 november

De 2020 editie van Recreatie Vakbeurs die was verschoven naar 20, 21 en 22 januari 2021 in Evenementenhal Hardenberg gaat niet door. De eerstvolgende editie zal nu plaatsvinden op 16, 17 en 18 november 2021.

Intrafood in Kortrijk XPO wordt wederom uitgesteld. Eind juni 2020 werd besloten om de beurs te verdagen naar februari 2020. Nu veel exposanten hebben aangegeven dit gezien de huidige omstandigheden nog te vroeg te vinden, is besloten om de voedingsvakbeurs te verplaatsen naar 27 & 28 oktober 2021.

Update 17 november

De speciale hybride editie van imm cologne die gepland stond voor 20 tot en met 23 januari 2021 moet worden geannuleerd vanwege de huidige ontwikkelingen in de coronapandemie in Europa en Duitsland. De onzekerheid onder exposanten en bezoekers is te groot concludeerde Koelnmesse naar consultatie met haar partners.

Update 6 november

De komende editie van Interieur Collectie Dagen (InCoDa) die gepland stond op 31 januari, 1 en 2 februari 2021 wordt verplaatst naar 12, 13 en 14 september 2021. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten besloten.

Update 5 november

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus is besloten KunstRAI 2020, die zou plaatsvinden van 10 tot en met 13 december, te verplaatsen naar 27 tot en met 30 mei 2021. De organisatie vertrouwt er op dat dit uitstel meer zekerheid biedt op een succesvol evenement. De beurs werd dit jaar al twee keer eerder verschoven.

In het kader van de ontwikkeling van de wereldwijde gezondheidssituatie en in overleg met diverse vertegenwoordigers uit de sector past Vinexposium haar kalender voor 2021 aan. Wine Paris & Vinexpo Paris worden verplaatst van 15-17 februari 2021 naar 14-16 juni 2021. De WOW, de tweedaagse zakelijke conventie die zich richt op de internationale biologische wijngemeenschap, vindt ook plaats in juni 2021. Vinexpo New York, Vinexpo Hong Kong en Vinexpo Bordeaux zijn uitgesteld tot 2022.

Update 4 november

De beurscombinatie van PSI, PromoTex Expo en viscom, die gepland stond van 12 tot 14 januari 2021 in Düsseldorf, is uitgesteld naar 18 tot 20 mei 2021. Beursorganisator Reed Exhibitions hoopt dat tegen die tijd de Covid-19-pandemie genoeg beteugeld is om de promotionele industrie naar Duitsland te doen afreizen.

Update 2 november

Na nauw overleg met exposanten en partners heeft Messe Düsseldorf het besluit genomen om Valve World Expo en Wire & Tube die gepland stonden voor december te annuleren. Aanleiding zijn de huidige ontwikkelingen rondom de Covid-19 pandemie. De volgende edities van beide vakbeurzen zullen in 2022 volgens hun gebruikelijke cyclus worden gehouden in Düsseldorf. De andere evenementen van Messe Düsseldorf die gepland zijn voor 2021 worden niet beïnvloed door deze beslissing.

Recente overheidsmaatregelen en lokale besluiten over het organiseren van grote evenementen hebben organisator Atlanbois (bestaande uit professionals uit de bos- en houtindustrie) ertoe aangezet om de Carrefour International du Bois uit te stellen tot 26, 27 en 28 mei 2021. De vakbeurs zou eerst plaatsvinden op 3, 4 en 5 februari 2021.

De eerste editie van DAY1 World of Cars gaat in december niet door. Gezien de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus is de nieuwe autoshow van 402 Automotive uitgesteld naar het weekend van 25 tot en met 27 juni 2021, zoals gepland in Jaarbeurs Utrecht.

De kleinschalige versie van Masters Expo wordt verschoven van december 2020 naar april 2021. Deze Masters Vernissage vindt plaats in Hotel Okura Amsterdam, waar een dertigtal exposanten zich presenteren aan geïnviteerde gasten. De grote Masters Expo in RAI Amsterdam staat gepland voor 8 tot en met 13 december 2021.

Update 30 oktober

De vakbeurzen Maintenance en Worksafe stonden dit najaar gepland op 1, 2 & 3 december. Het evenement dat volledig in het teken staat van veilig onderhoud binnen de industrie zou oorspronkelijk plaatsvinden op 21, 22 & 23 april 2020, maar werd door de eerste coronagolf verplaatst naar dit najaar. De op 13 oktober aangekondigde maatregelen en het sterk groeiende aantal besmettingen heeft er nu toe geleid dat het event dit jaar helemaal niet door gaat. De nieuwe beursdata zijn nu 12, 13 en 14 april 2022.

Beursorganisator ExpoProof heeft alsnog de 2020 editie van Vakbeurs Openbare Ruimte geannuleerd. Het laatste plan om de beurs alsnog door te laten gaan was een corona-veilige opzet volgens het samen met Jaarbeurs ontwikkelde Stay&Go concept. Gezien de recente ontwikkelingen stond de kwaliteit van de beurs echter onder druk. Daarom is de al eerder herplande editie van 2 en 3 december in Jaarbeurs Utrecht komen te vervallen. Vakbeurs Openbare Ruimte is nu voorzien op 22 en 23 september 2021.

Ondanks zeer solide registratieniveaus en uitgebreide voorbereidingen waaronder de implementatie van #B-SAFE4business, een pakket maatregelen van Koelnmesse voor coronavirus-compliant hosting van evenementen, kunnen de twee kunstbeurzen die in november 2020 stonden gepland – Art Cologne en Cologne Fine Art & Design, geen doorgang vinden. De Keulse kunstbeurzen verhuizen naar 14 tot en met 18 april 2021.

Het huidige verloop van de Covid-19-pandemie en de drastische maatregelen voor het openbare leven die de federale regering begin volgende week samen met de ministerpresidenten in werking zal stellen, zijn de reden dat het Karlsruhe Trade Fair Centre haar vakbeurs en congres Learntec verschuift naar volgend jaar. Europa’s grootste evenement voor digitaal onderwijs op scholen, universiteiten en in het bedrijfsleven vindt nu plaats van 22 tot 24 juni 2021 in het expositiecentrum van Karlsruhe.

Update 28 oktober

De komende editie van Transport Compleet Hardenberg die gepland stond op 1, 2 en 3 december 2020 gaat vanwege de gevolgen van de Covid-19 maatregelen niet door. Het wachten is nu tot 14, 15 en 16 juni 2022 voor de beurs Evenementenhal Hardenberg weer aandoet. De eerstvolgende editie van Transport Compleet is op 15, 16 en 17 juni 2021 in Evenementenhal Gorinchem.

Als gevolg van de aanhoudende verslechtering van de gezondheidstoestand in Frankrijk en in heel Europa, heeft de raad van bestuur van GIE Objectif transport public, de organisatoren van European Mobility Expo, unaniem besloten om het face-to-face evenement dat gepland stond van 15- 17 december 2020 te vervangen door een volledig digitaal evenement.

Update 26 oktober

Motorbeurs 2021 gaat door in een aangepaste vorm, namelijk als outleteditie.  Motoroutletbeurs Utrecht vindt plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 februari 2021 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Update 23 oktober

Ten gevolge van deze nieuwe maatregelen en omstandigheden is het in de ogen van ARC Record Planet onmogelijk en onverantwoord om de internationale Mega Platen & CD Beurs door te laten gaan op 13, 14 en 15 november 2020. In goed overleg met Jaarbeurs Utrecht is daarom besloten de 53ste Mega Platen & CD Beurs samen met de VerzamelaarsJaarbeurs te verplaatsen naar 16, 17 & 18 april 2021.

Next level career event InfraExperience past zich aan de huidige ontwikkelingen aan en gaat alleen online door. Na intensief contact met partners, exposanten en andere stakeholders is besloten om het event volledig digitaal plaats te laten vinden. Kennismaken met de infrasector, gesprekken met diverse organisaties en inspiratie opdoen blijven centraal staan op 12 november 2020.

Editie 2020 van het Business Software Event is geannuleerd. Organisator Mikrocentrum heeft de afgelopen maanden regelmatig de meningen en adviezen van sprekers, exposanten, bezoekers en overige betrokken organisaties gepolst. Er waren zowel positieve reacties als terughoudendheid over deelname aan het event. Het recent snel toenemende aantal coronabesmettingen heeft echter de zorgen om de gezondheid van alle betrokken versterkt. De op 13 oktober door het kabinet aangekondigde gedeeltelijke lockdown met een oproep tot het verminderen van reisbewegingen en het beperken van contacten voor tenminste de komende vier weken heeft de definitieve doorslag gegeven om het Business Software Event te annuleren. Business Software Event 2021 staat gepland op 30 september.

Vanwege de evolutie van de Covid-19-crisis en de maatregelen die momenteel van kracht zijn, heeft Libramont Exhibition Congress met grote spijt de beslissing genomen om de 2020-editie van de Pêche Expo te annuleren. De visbeurs keert in 2022 terug op de kalender.

Update 21 oktober

De aankomende editie van Recreatie Vakbeurs die gepland stond op 17, 18 en 19 november 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021. De vakbeurs zou aanvankelijk doorgaan in lijn met alle richtlijnen vanuit de overheid. Echter is het sentiment onder exposanten in de afgelopen week veranderd en gaf een overgroot deel bij beursorganisator Easyfairs aan graag de beurs te verplaatsen naar januari 2021.

De komende editie van Vakbeurs Recycling gaat in november vanwege de gevolgen van de Covid-19 maatregelen niet door.  De gedeeltelijke lockdown geeft te veel zorgen over de komst van bezoekers en de gezondheid van de exposanten, bezoekers en eigen medewerkers, concludeert beursorganisator Easyfairs. De volgende editie van Vakbeurs Recycling staat nu gepland voor 16, 17 en 18 november 2021 in Evenementenhal Gorinchem.

De komende editie van Dental Expo die gepland stond op 29, 30 en 31 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar maart 2022. Het sentiment onder exposanten is in de afgelopen periode erg veranderd en de overgrote meerderheid van de exposanten heeft aangegeven graag de beurs te verplaatsen naar voorjaar 2022. De vakbeurs voor de totale mondzorg staat nu voor 17, 18 en 19 maart 2022 op agenda en zal plaatsvinden in RAI Amsterdam.

De internationale bouwvakbeurs BAU in München wordt een volledig online editie van 13 – 15 januari 2021. Vorige maand werd besloten om er een hybride beurs van te maken, maar organisatore Messe München trekt nu de conclusie dat een fysiek onderdeel van de beurs geen haalbare kaart is.

Update 20 oktober

Ondanks alle positieve vooruitzichten, een goedgekeurd protocol en veel aanmeldingen van bezoekers en exposanten, heeft ook de Nationale Sport Vakbeurs de handdoek in de ring gegooid. Organisator Zpress Events meldt dat de hoofdeditie van woensdag 11 november 2020 in Evenementenhal Gorinchem officieel is geannuleerd. De verscherpte maatregelen, die ook de sport- en evenementenbranche zwaar treffen, boden niet genoeg ruimte de beurs te organiseren.

Update 19 oktober

Festivak 2020 kan geen doorgang hebben concludeert beursorganisator OGZ. Het was dit jaar weer de beurt voor de Belgische editie, die gepland stond op 25 en 26 november in Nekkerhal Mechelen. Het advies van het Vlaamse COVID Event Risk Model, de huidige anderhalvemeter regel en het feit dat het sterk wordt afgeraden om (internationaal) te reizen en zoveel mogelijk thuis te blijven, maken het organiseren van een succesvol evenement een heel complex verhaal, aldus OGZ.

Update 15 oktober

Health&Care in Flanders Expo gaat dit jaar niet door, meldt organisator Easyfairs. De vakbeurs voor mensen actief in de zorgsector was al eerder uitgesteld van dit voorjaar naar 2, 3 en 4 december 2020. Health&Care beleeft nu haar volgende editie van 16 tot en met 28 april 2022 in Gent.

Gezien de deze week aangekondigde verscherpte maatregelen kan ook het vorige week geïntroduceerde Limited-concept van de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen het licht niet zien.  Dat betekent dat de RMV-beurzen in Hardenberg en Gorinchem dit jaar geen doorgang vinden. RMV Hardenberg staat nu gepland voor 26, 27 en 28 oktober 2021; de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem voor 23, 24 en 25 november 2021.

Update 12 oktober

Febiac heeft in het licht van de zich opnieuw aan kracht winnende pandemie besloten om haar Autosalon van Brussel / Brussels Motor Show in 2021 niet te laten plaatsvinden. Na het laatste grote internationale automobielsalon in Europa te zijn geweest dat in 2020 succesvol de deuren heeft geopend, hoopte Febiac om tevens de eerste te zijn die begin 2021 de Europese automobielsalons terug op de kaart zou zetten. Tegenover de aanhoudende en toekomstige onzekere sanitaire omstandigheden neemt Febiac nu zijn verantwoordelijkheid door het salon uit te stellen naar 2022, om precies te zijn 14 tot 23 januari 2022 in Brussels Expo.

Update 8 oktober

Na goed overleg met het Comité van Aanbeveling is besloten New People’s Business, wegens de coronacrisis, gepland op 6 en 7 januari 2021 te verplaatsen naar woensdag 14 en donderdag 15 april 2021. De vernieuwde Rotterdamse ondernemersnetwerkbeurs vindt plaats in de Van Nelle Ontwerpfabriek.

Update 6 oktober

De komende edities van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in zowel Hardenberg als Gorinchem gaan door, maar in een afgeslankte vorm. RMV Hardenberg is sowieso fysiek te bezoeken, terwijl RMV Gorinchem een hybride event wordt. Organisator Easyfairs heeft gekozen voor een iets aangepaste naam en concept: RMV Limited Edition. Dit houdt in dat de beurzen in Hardenberg en Gorinchem geen drie, maar twee beursdagen tellen: woensdag 28 en donderdag 29 oktober 2020 in Hardenberg en woensdag 25 en donderdag 26 november in Gorinchem.

402 Automotive stopt alle activiteiten tot en met begin november. Het is de organisator van automotive events de afgelopen maanden met bloed, zweet en tranen gelukt om redelijk grootschalige events te houden op basis van goede afspraken met locaties, gemeentes en binnen goedgekeurde protocollen. Gezien de recente ontwikkelingen, met name het oplopend aantal coronabesmettingen, heeft 402 Automotive besloten om pas op de plaats te maken. Daardoor gaan de komende zes geplande evenementen niet door, waar onder de nieuwe beurs Autosalon van het Noorden. De première staat nu gepland voor 17 – 19 september 2021 in Martiniplaza Groningen.

De vintage horloge- en klokkenbeurs De Rikketik die gepland stond op 18 oktober in Expo Houten gaat niet door.

Het Navingo Maritime & Offshore Career Event dat al was omgeturnd naar een hybride variant, wordt nu geheel digitaal. Het online event voor werkzoekenden en werkgevers in de maritieme, offshore en energiesector vindt plaats op 27 en 28 oktober. Hetzelfde geldt voor de Offshore Energy Exhibition & Conference die gelijktijdig zou plaatsvinden in RAI Amsterdam.

Update 5 oktober

De Vakantiebeurs verschuift volgend jaar eenmalig van januari naar april. De combinatie van vak- en publieksbeurs wordt gehouden van 6 tot en met 11 april 2021 in Jaarbeurs. De dinsdag en woensdag zijn vakdagen en de andere vier dagen zijn consumentendagen.

De komende editie van Familiedagen, die gepland stond in de herfstvakantie in Evenementenhal Gorinchem, wordt verplaatst naar 4, 5 en 6 mei 2021. Het sentiment onder de deelnemers en bezoekers is in de afgelopen periode erg veranderd en de overgrote meerderheid van de deelnemers heeft aangegeven graag Familiedagen te verplaatsen naar volgend jaar.

In deze uitzonderlijke tijd kiest beursorganisator ExpoProof ervoor om het thema Mobiliteit toe te voegen aan Vakbeurs Openbare Ruimte. Deze vindt plaats op 2 en 3 december in hallen 3 en 4 van Jaarbeurs, met een corona-veilig STAY & GO concept. De oorspronkelijk geplande editie van Vakbeurs Mobiliteit, op 25 november 2020 in Expo Houten, komt hiermee te vervallen.

Update 2 oktober

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering op donderdag 1 oktober hebben de leden van de VZW Antiekbeurs van België, de organisator van BRAFA in Brussel, besloten de 66ste editie van de beurs pas in januari 2022 te laten plaatsvinden. De onzekerheden omtrent de huidige coronapandemie in Europa vormen de belangrijkste reden van dit uitstel. BRAFA telt gemiddeld 130 exposanten, van wie twee derde uit het buitenland komt.

De 28e editie van InterClassics Maastricht, oorspronkelijk gepland voor 14 tot en met  17 januari 2021 in MECC Maastricht, zal nu plaatsvinden van 24 tot en met 27 juni 2021. COVID-19 kent te veel hardnekkige onzekerheden om de kwaliteit van de beurs te kunnen garanderen, stelt beursorganisator MECC Maastricht.

Update 30 september

Vanwege de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus is besloten KunstRAI 2020, die zou plaatsvinden van 15 tot en met 18 oktober, te verplaatsen naar 10 tot en met 13 december. De organisatie vertrouwt erop dat dit uitstel meer zekerheid biedt op een succesvol evenement.

Niesje Wolters ziet zich genoodzaakt de meest radicale beslissing te nemen in haar 44-jarige bestaan. De geplande Internationale Poppen- en Berenbeurs op 17 en 18 oktober 2020 in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch Nederland gaat niet plaatsvinden. The Big Event gaat nu plaatsvinden op zaterdag 29 en zondag 30 mei 2021. De reden dat de beursorganisator éénmalig de beurs doorplaatst naar mei 2021 is omdat die er geen vertrouwen in heeft dat de huidige situatie betreffende het Coronavirus in maart 2021 is opgelost.

De Record & CD Fair van aanstaande zaterdag 3 oktober in Rotterdam Ahoy is afgelast. De landelijke maatregelen die afgelopen maandag zijn aangekondigd door de Nederlandse overheid zouden geen directe invloed mogen hebben op het organiseren van de platenbeurs, maar het bleef onduidelijk of de veiligheidsregio een ontheffing zou verlenen aan Rotterdam Ahoy.

Onderwijsbeurs Zuid die gepland stond op 9 en 10 oktober in Koningshof Veldhoven gaat niet door.  Beursorganisator OGZ heeft de studiekeuzebeurs voor Zuid-Nederland in 2021 op 24 en 24 september gepland.

BIS Bouw- en Immosalon (10 – 18 oktober 2020) in Flanders Expo is geannuleerd. De grootste (ver)bouwbeurs van Vlaanderen keert van 2 – 10 oktober 2021 weer terug in Gent.

BAU 2021, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor architectuur, bouwmaterialen en systemen, wordt hybride in plaats van een traditionele face-to-face beurs. Het nieuwe format vindt plaats van 13 tot en met 15 januari 2021 en combineert een compacte vakbeurs ter plaatse met veel extra digitale aanbiedingen zoals livestreams of virtuele netwerkmodules.

Update 29 september

Met nog één dag te gaan zou Rotterdam Ahoy de deuren openen voor Safety&Health@Work. Echter hebben de gisteravond aangekondigde verscherpte maatregelen en adviezen betreffende reizen en thuiswerken de organisatie doen besluiten om de beurs niet door te laten gaan.

Update 24 september

De komende editie van Installatie Vakbeurs Hardenberg zal plaatsvinden op 7, 8 en 9 september 2021. Het sentiment onder exposanten is in de afgelopen periode erg veranderd en de overgrote meerderheid van de exposanten zag de editie die gepland stond op 24 -26 november 2020 niet zitten.

Update 23 september

De jaarlijkse premium en internationale zakenbeurs Masters Expo (voorheen Masters of LXRY) vindt dit jaar plaats in aangepaste vorm. Oorspronkelijk gepland van 10 – 13 december in RAI Amsterdam, wijkt het evenement nu uit naar 17 – 20 december en is Hotel Okura Amsterdam de locatie. Het hele hotel wordt omgetoverd tot een exclusieve en intieme ervaring op het gebied van kunst, horloges, juwelen, fashion, food, mobility, wellness, investments en design. Masters Expo zal volgend in haar bekende vorm terugkomen van 8 tot en met 13 december 2021.

Second Home Expo in Jaarbeurs Utrecht is geannuleerd. Door het continue veranderen van oranje- en rode zones door Europa en de quarantaine regels, is het onmogelijk om het diverse vastgoed te presenteren op de manier die ze gewend zijn, stelt beursorganisator Fairsconsult. De editie in Flanders Expo, die gepland stond op 10 en 11 oktober gaat eveneens niet door. De 2021 edities zullen plaatsvinden in Maastricht (23-24 januari), in Gent (12-14 maart), in Utrecht (19-21 maart) en in Antwerpen (29-30 mei).

Reed Expositions France vervangt haar Pollutec-vakbeurs in Lyon Euroexpo door een digitaal evenement van 1 tot en met 4 december 2020. De eerstvolgende fysieke editie van een vakbeurs voor duurzame technologie staat  van 5 tot en met 8 oktober 2021 op de agenda.

Update 21 september

Messe Frankfurt heeft haar voorjaarsbeurskalender van 2021 herzien. Zo wordt Heimtextil, oorspronkelijk gepland op 12 – 15 januari 2021, verplaatst naar 4 – 7 mei 2021 en gecombineerd met de textielvakbeurzen Techtextil en Texprocess. Van 17 tot en met 20 april 2021 zullen de publieksbeurzen Ambiente, Christmasworld en Paperworld eenmalig als een gezamenlijk evenement plaatsvinden: de International Consumer Goods Show – Special Edition. De international vakbeurs voor verwarming, sanitair en klimaat ISH vindt in 2021 plaats als een puur digitaal evenement, met een breed scala aan digitale functies.

Update 17 september

WTC Expo verschuift haar Landbouwbeurs, op veelvuldig verzoek van haar standhouders, naar volgend jaar. Diverse deelnemers vonden de aard van deze agrarische beurs, een zakelijke relatiebeurs, niet goed passen bij de huidige noodzakelijke corona maatregelen. De nieuwe data voor de Landbouwbeurs zijn 8 tot en met 10 december 2021.

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de Equiphotel, die oorspronkelijk gepland stond van 15 tot en met 19 november 2020 niet doorgaat. De internationale hotelvakbeurs komt in 2022 weer op de agenda van Porte de Versailles in Parijs.

Update 15 september

Integrated Systems Events heeft na consultatie met de sector geconcludeerd dan 2 – 5 februari 2021 nog te vroeg is voor electronicavakbeurs ISE. Dit jaar kon de laatste editie in Amsterdam nog wel gaan in aanloop naar de lockdown. Integrated Systems Events mikt nu voor de eerste editie in Barcelona op juni 2021 en werkt tevens aan een virtueel alternatief.

Rematec Amsterdam slaat 2021 over en staat nu gepland van 14-16 juni 2022. Als internationale beurs met professionals uit 77 landen zijn de verschillende COVID-19 situaties in de diverse landen en de slechts geleidelijke terugkeer van het internationale reisverkeer een te groot risico om een kwalitatief goed evenement te garanderen.  Om het onderling contact tussen de wereldwijde remanufacturing professionals te blijven bevorderen werkt de organisatie nu aan Rematec: Live & Connected, een nieuw virtueel congres met locale hubs op 24 en 25 maart 2021.

De komende editie van Schilder, Glas & Afbouw (S.G.A.) Vakdagen die gepland stond op 3, 4 en 5 november 2020 gaat niet door. Beursorganisator Easyfairs was overtuigd dat de beurs door kon gaan, maar het sentiment onder exposanten is in de afgelopen periode veranderd.  De nieuwe data zijn 2, 3 en 4 november 2021.

De vakbeurzen Metavak en Welding Week powered by NIL die gepland stonden op 6, 7 en 8 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem gaan in 2020 niet door. Gezien de huidige situatie rondom Covid-19, blijft de economie en daarbij de metaalindustrie in onzekerheid. Daarom heeft beursorganisator Easyfairs in samenspraak met de community besloten om beide evenementen dit jaar van de kalender te halen. Metavak wordt verplaatst naar 5, 6 en 7 oktober 2021 en Welding Week powered by NIL naar 4, 5 en 6 oktober 2022, gezien het tweejaarlijkse karakter van deze beurs.

Gezien de huidige ontwikkelingen heeft Navingo zich meer en sneller dan ooit moeten aanpassen aan de maatschappelijke realiteit en de wensen van haar klanten. Daarom gaan Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) en het Navingo Career Event (NCE) door in aangepaste vorm. De aangepaste opzet is corona-proof en omvat een combinatie van een uitgebreide virtuele omgeving én activiteiten in RAI Amsterdam. Netwerken, kennisuitwisseling en zichtbaarheid blijven centraal staan op 27 en 28 oktober 2020.

Update 11 september

SIMA zal niet worden gehouden in februari 2021. De internationale vakbeurs voor landbouwtechnologie in Paris Nord – Villepente staat nu voor zondag 6 tot en met donderdag 10 november 2022 op de beurskalender.

Update 10 september

Maritime Industry zal dit jaar niet plaatsvinden. Eerder was de beurs in Evenementenhal Gorinchem al verplaatst van mei naar oktober. Nu staat de eerstvolgende editie gepland op 18, 19 en 20 mei 2021.

Update 7 september

All4Pack Paris, die aanvankelijk zou plaatsvinden van 23 tot en met 26 november 2020 in Parc des expositions Paris Nord Villepinte, is geannuleerd. De internationale vakbeurs voor packaging, processing, printing & logistics gaat voor een herkansing innovember 2022.

Analytica, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor laboratoriumtechnologie, analyse en biotechnologie, gaat niet door als fysiek evenement. De beurs in Messe München was al eerder verplaatst van april naar oktober. Nu is besloten om van 19 tot en met 23 oktober een virtuele editie van Analytica te houden.

Update 4 september

GreenTech Amsterdam wordt een volledig virtueel event. Van 20 tot en met 22 oktober vervangt het online event de fysieke internationale tuinbouwbeurs die op deze data in RAI Amsterdam zou plaatsvinden.

Het beurzentrio Sandwich & Snack Show, Parizza en Japan Food Show in Paris Expo Porte de Versailles gaat definitief niet door in 2020. De beurzen waren dit jaar al twee keer verschoven en stonden nu gepland op 20, 21 en 22 september. De eerstkomende editie van de drie vakbeurzen staat nu voor 31 maart en 1 april 2021 op de agenda.

Update 2 september

De meest recente aanscherpingen van de Corona-maatregelen door de overheid heeft de organisatie doen besluiten om Fitfair 2020 eind oktober niet door te laten gaan. De volgende editie van de vakbeurs voor de sportprofessional, de sportondernemer en de fanatieke sporter staat nu gepland op 25 en 26 november 2021 in Jaarbeurs Utrecht.

Update 1 september

Green 2020, gepland van 27 tot en met 29 september in Flanders Expo, gaat niet door. Beursorganisator Easyfairs ontvangt de groenprofessionals graag op 25, 26 & 27 september 2022 voor de veertiende editie van Green.

Ook het vakbeursduo Pumps & Valves en Maintenance van Easyfairs gaat niet door in 2020. Oorspronkelijk gepland op 7 & 8 oktober 2020, zijn nu de nieuwe data 28 & 29 april 2021 in Antwerp Expo.

ollowing recent Covid-19 related developments and government announcements impacting the Netherlands and other European countries, PLMA has found it necessary to cancel its 2020 “World of Private Label” trade show, which had previously been rescheduled in response to the pandemic and was to take place on 2-3 December in Amsterdam.

PLMA’s ‘World of Private Label’, waarvan de uitgestelde 2020 editie zou plaatsvinden op 2 en 3 december in RAI Amsterdam is definitief van de kalender gehaald. Het is nog wel de bedoeling om een virtueel event te organiseren dat in de eerste week van december online zal plaatsvinden.

Update 31 augustus

BBB Maastricht maakt bekend dat de oudste horecavakbeurs van Nederland voor het eerst in 66 jaar niet door gaat. BBB Maastricht stond gepland van 12 tot en met 14 oktober en de verwachtingen waren hooggespannen. De horecasector, die zo hard getroffen wordt door corona, heeft meer dan ooit behoefte aan positiviteit, aan elkaar ontmoeten en aan inspiratie. Toch bleken de onzekerheden rondom Covid-19 te groot om de kwaliteit waar BBB Maastricht voor staat dit jaar te kunnen garanderen. De volgende editie van BBB Maastricht vindt om die reden plaats op 11, 12 en 13 oktober 2021. Datzelfde geldt voor Folie Culinaire.

Update 27 augustus

Kortrijk Xpo en initiatiefnemer Belgapom zien geen mogelijkheden om dit jaar Interpom te laten plaatsvinden. De internationale ontmoetingsplaats voor aardappelprofessionals is met 326 exposanten en 19.500 bezoekers uit 49 landen te afhankelijk van het internationale reisverkeer, wat door de coronamaatregelen een onzekere factor blijft. De volgende editie van Interpom staat nu op zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 november 2021 in Kortrijk Xpo op de agenda.

Update 26 augustus

Metstrade en RAI Amsterdam maken bekend dat de Marine Equipment Trade Show, die op 17-19 november in RAI Amsterdam stond gepland, is geannuleerd. Metstrade levert al meer dan 32 jaar de meest complete ontmoetingsplaats voor de wereldwijde maritieme industrie. Vanwege de gevolgen van de COVID-19-uitbraak kan deze missie niet met succes worden volbracht, daarom zijn de beursverantwoordelijken van mening dat het de juiste beslissing is om de show van dit jaar te annuleren. Metstrade 2021 vindt plaats op 16-18 november 2021 in RAI Amsterdam.

Update 25 augustus

De organisatoren van Interclean Amsterdam hebben na overleg met het beurscomité en de belangrijkste stakeholders besloten om het live-evenement in 2020 te annuleren en een virtuele versie van het evenement aan te bieden van 3-6 november. De situatie rondom COVID-19 blijft evolueren en veel van de internationale exposanten en bezoekers moesten vanwege de marktomstandigheden en aanhoudende reisbeperkingen annuleren. De volgende live editie van de tweejaarlijkse internationale schoonmaakvakbeurs zal gepland worden in het voorjaar van 2022.

Beursorganisator FCO Media en haar partners hebben besloten om New Security in de Leuvense Brabanthal die was voorzien in februari ‘21 te verplaatsen naar 17 en 18 november ’21. Niemand weet hoe de situatie zal zijn in februari, concluderen de verantwoordelijken voor de veiligheidsvakbeurs.

Update 21 augustus

De Patchwork & Quiltdagen gaan dit jaar niet door. De lapjesdekensbeurs staat nu gepland op 15, 16 & 17 april 2021 in De Broodfabriek in Rijswijk.

Update 20 augustus

Vakbeurs GrootGroenPlus gaat niet door in fysieke vorm en zal dit jaar een volledig online event zijn, zo heeft het bestuur bekend gemaakt. De data van de virtuele vakbeurs blijven hetzelfde: van 30 september tot en met 2 oktober 2020.

De COVID-19 ontwikkelingen en overheidsmaatregelen in binnen-en buitenland hebben het bestuur van Stichting Visserijdagen Urk, de organisator van Holland Fisheries Event, doen besluiten de 11e beurseditie te annuleren. De eerstvolgende editie van de tweejaarlijks visserij- en maritieme beurs is op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022.

Update 10 augustus

Het Portaal Uitgevers heeft besloten om PromZ.live niet dit jaar te laten plaatsvinden. Vele standhouders die aan de vakbeurs voor promotionele producten zouden deelnemen hebben de afgelopen periode aangegeven weinig vertrouwen te hebben in het welslagen van de beurs. Met name vanwege de opleving hier en daar van het coronavirus. Daarom is besloten om de volgende PromZ.live te laten plaatsvinden op 19 en 20 mei 2021, zoals gepland in de Amsterdamse Kromhouthal.

De eerste en enige editie van de Anderhalve meter Expo, die op 26 en 27 augustus zou plaatsvinden in MECC Maastricht, gaat niet door. Initiatiefnemers Buro10 en Brandt+Fernhout wilden met deze expo aantonen dat een vakbeurs binnen de anderhalve meter samenleving te realiseren is. Zij hebben echter moeten concluderen dat, ondanks al het enthousiasme, de recente ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus ervoor gezorgd heeft dat er geen volwaardige vakbeurs over dit onderwerp georganiseerd kan worden.

De IFA 2020 Special Edition – van 3 tot 5 september in Messe Berlin – zal het zonder het onderdeel IFA Global Markets moeten doen.  Aanhoudende reisrestricties maken het met name de Aziatische bedrijven onmogelijk om aan deze marktplaats voor consumentenelectronica deel te nemen. De andere onderdelen van deze alternatieve IFA-editie gaan wel door.

Tuin- en lifestyle-beurs Hof & Huis in Torhout gaat definitief niet door in 2020. De beurs was al twee maal eerder verplaatst. De beursorganisatie kijkt nu uit naar 13 tot en met 16 mei 2021 voor de volgende editie.

De Finance Expo in Expo Houten is in 2020 van de beurskalender verdwenen. De nieuwe datum van het event voor financiële vakmensen is 12 oktober 2021.

Update 3 augustus

Een kwalitatieve beurs organiseren met kwalitatieve bezoekers in een professionele maar toch familiale sfeer is in de huidige situatie niet mogelijk, concludeert beursorganisator The Fair Experts. Daar is na intensief overleg met een aantal exposanten en rondvraag in de markt besloten om Demo Days 2020 niet te laten doorgaan. De volgende editie van Demo Days is voorzien op 3 en 4 september 2022.

Update 31 juli

Organisator Clarion Gaming heeft iGB Live! en iGB Affiliate Amsterdam wederom uitgesteld. Eerder waren deze gaming vakbeurzen al verschoven van juli naar september. Gezien de reisrestricties en het oplopen van het aantal Covid-19 besmettingen in een aantal landen is nu besloten om de beurs naar volgend jaar te verzetten. iGB Live! en iGB Affiliate Amsterdam staan nu gepland op 13 -16 juli 2021 in RAI Amsterdam.

Powtech heeft haar poging om op 30 september en 1 oktober een special edition – in de vorm van een minder omvangrijke beurs – te laten plaatsvinden laten varen. Het aantal beoogde exposanten werd bij lange na niet gehaald. Voor de volgende editie van de internationale vakbeurs voor het verwerken en analyseren van poeder en bulkmaterialen in Nürnberg Messe moeten de exposanten en bezoekers wachten tot april 2022.

CorporatiePlein, de vakbeurs voor bedrijfsvoering, ICT en innovatie voor woningcorporaties, gaat op 24 september door als online event. Een een beperkte groep bezoekers kan die dag nog wel terecht in Expo Houten om met hun eigen laptop deel te nemen aan CorporatiePlein Online en ondertussen live te kunnen netwerken met exposanten en bezoekers, inclusief catering.

De Patchwork & Quiltdagen in De Broodfabriek in Rijswijk zijn verplaatst van begin naar eind oktober. De nieuwe beursdata voor de hobbybeurs zijn 30 en 31 oktober en 1 november 2020.

Update 22 juli

FIBO 2020, de internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid, die van 1 tot 3 oktober in Keulen zou plaatsvinden, is geannuleerd. Ter vervanging komt beursorganisator Reed Exhibitions met een volledig digitaal evenement. FIBO @ business brengt tal van internationale fora, congressen en andere formats voor fitnessprofessionals samen, waaronder de online editie van het European Health & Fitness Forum. Voor particuliere bezoekers biedt FIBO @ home een speciaal virtueel format. De volgende live editie staat gepland voor 8 tot en met 11 april 2021 in KoelnMesse.

Update 20 juli

De Comexposium Group, organisator van de internationale foodvakbeurs SIAL (Salon International de l’Alimentation), heeft aangekondigd dat de 2020-editie van SIAL Parijs, die aanvankelijk gepland was voor dit najaar, niet doorgaat. Teneinde het mogelijk te maken om de vakbeurs in deze pandemische periode te organiseren, had de beursorganisatie haar inspanningen en maatregelen verdubbeld. De stemming onder exposanten en bezoekers rondom het laten doorgaan van de beurs veranderde de afgelopen dagen echter aanzienlijk gezien de onzekere internationale gezondheidscontext. Daarom is SIAL Paris 2020 geannuleerd en is het wachten nu op de volgende editie die gepland staat van 15 tot en met 19 oktober 2022.

Militaria-beurs Keep them Rolling in Evenementenhal Gorinchem gaat ook op de alternatieve datum in september niet door. Het is nu wachten tot 28 februari 2021.

Update 13 juli

Beauty Trade Special gaat definitief niet door in 2020. Beursorganisator Marketing Generation verschoof de vakbeurs voor beautyprofessionals eerder van april naar september. Nu zijn de beursdata van de volgende editie vastgesteld op 10, 11 en 12 april 2021 in Jaarbeurs Utrecht.

De najaarseditie van Beurs Eigen Huis in Jaarbeurs Utrecht is eveneens van de beurskalender verdwenen. De publieksbeurs stond gepland van 25 tot en met 27 september 2020. Het wachten is nu op de voorjaarseditie die voor 12 tot en met 14 maart 2021 op de kalender staat.

Update 9 juli

De twintigste editie van AutoTechnica en zusterbeurs Service Station & Car Wash, die van 4 tot en met 7 oktober 2020 in de Brussels Expo zouden plaatsvinden, is opnieuw uitgesteld. Het vakbeursduo werd al eerder verplaatst van maart naar oktober. Autotechnica staat nu gepland van 2 tot en met 5 mei 2021.

Update 6 juli

Koelnmesse annuleert alsnog haar eigen beurzen tot eind oktober 2020. Reden is dat de betrokken sectoren hebben aangegeven dat zij in dit stadium van de pandemie niet van plan zijn deel te nemen aan de beurzen. Door deze beslissing zijn de volgende vakbeurzen van de beursagenda in 2020 verdwenen: tuinvakbeurs Spoga + Gafa (stond gepland voor 6-8 september), baby- en kinderkleding vakbeurs Kind + Jugend (17-20 september), vakbeurs voor digital marketing Dmexco (23-24 september), vakbeurs voor moderne werkomgevingen Orgatec (27-31 oktober) en vending- en koffievakbeurs Euvend & Coffeena (29-31 oktober).

Jaarbeurs stelt vakbeurs Zorg & ICT verder uit naar 18, 19 en 20 mei 2021. Reden hiervoor is het coronavirus en de nog altijd overspannen zorgmarkt. De beurs kreeg al twee maal eerder een nieuwe datum.

De al eerder uitgestelde Fespa Global Print Expo in Madrid is nu ook voor oktober 2020 van de kalender gehaald. In plaats daarvan komt er van 9 tot en met 12 maart 2021 een editie in RAI Amsterdam.

Update 3 juli

VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm. De woon- en interieurbeurs zou van 29 september tot en met 4 oktober plaatsvinden in RAI Amsterdam. Organisator DPG Media, die recent de vorige eigenaar Sanoma overnam, denkt niet aan de verwachtingen van de markt (exposanten en bezoekers) te kunnen voldoen als er minder publiek ontvangen kan worden vanwege de veiligheidsmaatregelen. Als alternatief is er de hele maand oktober een digitale editie.

Update 2 juli

Intrafood, de Belgische vakbeurs voor de voedingsindustrie, gaat niet door in september. De beurs is uitgesteld naar 3 en 4 februari 2021.  De volledige opzet van de beurs blijft behouden, alle engagementen en randmanifestaties worden intáct neergezet en de locatie blijft Kortrijk XPO.

Vakbeurs Openbare Ruimte verhuist van eind september naar 2 en 3 december 2020. In de hallen 3 en 4 van Jaarbeurs Utrecht wordt de beurs georganiseerd volgens het nieuwe STAY & GO concept. Deze opzet maakt het voor bezoekers en exposanten mogelijk om in de tijdelijke anderhalvemeter-samenleving op een veilige, maar vooral ook sfeervolle manier fysiek bij elkaar te komen. De vakbeurs voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare heet voor deze keer Vakbeurs Openbare Ruimte STAY & GO.

Update 30 juni

De stichting Salon International de l’Automobile heeft besloten om de Geneva International Motor Show (GIMS) niet in 2021 te organiseren. Verder stuurt de beursorganisatie aan op de verkoop van de internationale autobeurs aan beurslocatie Palexpo.

Door het coronavirus is de 2020 editie van Mobicar, die zou plaatsvinden van 22 tot en met 26 oktober in Brussels Expo, afgelast. De caravan en motorhome expo komt weer terug van 20 tot en met 24 oktober 2021.

Update 26 juni

Eurospoor 2020 is geannuleerd. Het internationale modelspoor-evenement vindt sinds 1993 jaarlijks plaats in oktober in Jaarbeurs Utrecht. Grotere evenementen mogen na 1 juli weer georganiseerd worden maar de anderhalvemeterafstandregel en de verdere voorwaarden, zoals kaarten vooruit bestellen en een gezondheidscheck maken het schier onmogelijk om dagelijks 5.000 mensen in de twee Jaarbeurshallen te ontvangen, stellen de beursorganisatoren Leo en Chitra Hendriksen . Vijftig procent van de bezoekers koopt zijn kaartje aan de kassa en deze, meest oudere bezoeker, zou dat nu dan via internet moeten doen. Ook staat de anderhalvemeterafstandregel een ontspannen beursbezoek in de weg.  Modelspoor is emotie, even alles om je heen vergeten en wegdromen in meesterlijke landschappen en kunstig gebouwde fantasie of historische modellen  waar de trein een hoofd- of bijrol in speelt, aldus de organisatoren. De volgende editie van Eurospoor staat nu gepland op 29, 30 en 31 oktober 2021, wederom in de Utrechtse Jaarbeurs.

Kindermodebeurs SundaySchool zal deze zomer toch geen doorgang vinden. De beursorganisatie kreeg eind mei toestemming om de beurs te openen op zondag 26 en maandag 27 juli in DeFrabrique in Maarssen. De belangrijkste reden is dat door de lockdown tijdens de coronacrisis in verschillende productielanden het voor veel merken niet lukte hun nieuwe collecties tijdens SundaySchool te presenteren. Tevens vonden een aantal inkopers het een te groot risico nu een oriëntatiebeurs te bezoeken, ondanks de genomen maatregelen door de organisatie. Hiermee zal ook de nieuwe beurs BrandsHatch voor mannen- en vrouwenmode, niet plaatsvinden.

Update 25 juni

Hof&Huis heeft nadat de beurs in mei geen doorgang kon vinden, nog gehoopt op het derde weekend van juli als Plan B, maar uiteindelijk is er een datum in augustus uitgerold. De home and garden fair gaat nu plaatsvinden van 11 tot en met 13 september op Provinciedomein Kasteel d’Aertrycke in Torhout.

Provada heeft besloten dat de vastgoedbeurs dit jaar niet in de gebruikelijke vorm door zal gaan. Als alternatief is er op 3, 4 en 5 november een standloos evenement in RAI Amsterdam.

Expo4Expo, de beurzenbeurs die dit jaar haar premiere zou beleven op 30 september en 1 oktober in Brabanthal Leuven, is geannuleerd. Beursorganisator Epic Events doet volgend jaar een nieuwe poging om de beurs van de grond te krijgen.

Update 23 juni

De DVHN Lentefair, die vanwege de verschuiving naar augustus al was omgedoopt tot DVHN Zomerfair, gaat het nu proberen als DVHN Herfstfair. De nieuwe data zijn 26 en 27 september. De publieksbeurs van Dagblad van het Noorden vindt als vanouds plaats in De Tuinen Frederiksoord.

Beursorganisator 54events heeft vanwege de gevolgen van de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus haar vakbeurzen Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel, Prefab, Industrial Heat & Power, Renovatie en Monument voor dit jaar geannuleerd. De volgende edities van Energie, Zero Emission | Ecomobiel en Prefab vinden daarmee plaats van 12 tot en met 14 oktober 2021. Renovatie en Monument openen weer de deuren van 18 tot en met 20 mei 2021. Alle deze vakbeurzen vinden plaats in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch.

Update 19 juni

Jaarbeurs verplaatst Infosecurity.be, Data & Cloud Expo naar 31 maart & 1 april 2021. De it-vakbeurs stond aanvankelijk gepland voor 9 en 10 september 2020 in Brussels Expo.

Omdat er nog steeds geen duidelijkheid bestaat over evenementen in het najaar, besliste de organisatie van de Jaarbeurs om het evenement met een jaar uit te stellen. De

Jaarbeurs Gent gaat haar 75ste verjaardag vieren in 2021. Oorspronkelijk stond deze jubileum-editie in oktober 2020 op de agenda, maar gezien de onduidelijkheid over evenementen in het najaar is besloten om de Jaarbeurs pas in 2021 weer te organiseren op de plek waar het ooit begon: het Citadelpark in Gent. De exacte datum is nog niet bepaald.

Update 17 juni

NürnbergMesse heeft op basis van feedback van klanten en in nauwe samenwerking met de Federale Vereniging voor Tuin-, Landschaps- en Sportveldbouw (BGL), besloten GaLaBau 2020 (van 16 – 19 september) niet door te laten gaan. Er wordt nog wel gewerkt aan een virtueel alternatief voor dit jaar. De eerstvolgende editie van de tweejaarlijkse vakbeurs GaLaBau staat nu gepland op 14 tot en met 17 september 2022.

EuroTier (veehouderij) en EnergyDecentral (decentrale energievoorziening) die beiden van 17 tot en met 20 november in het beurscentrum in Hannover zouden moeten plaatsvinden, zijn uitgesteld naar 9 tot en met 12 februari 2021. De voor deze tweejaarlijkse vakbeurzen verantwoordelijk DLG (Duitse landbouwvereniging) vindt de huidige situatie in verband met de corona pandemie nog te onzeker voor exposanten en bezoekers van internationale beurzen.

Update 16 juni

In overleg met exposanten en de conceptuele sponsor, de Duitse Vereniging voor Motorrijwielindustrie (IVM), heeft Koelnmesse besloten om Intermot 2020 te annuleren. De motorbeurs was gepland van 6 tot 11 oktober 2020. Een digitaal format is in voorbereiding en zal tegen het einde van het jaar worden gelanceerd. Voor weer een live editie moet Intermot wachten tot 2022. Koelmesse benadrukt dat de voorbereiding van haar andere najaarsbeurzen – zoals spoga + gafa, DMEXCO en Orgatec – volgens plannig doorgaan.

De 31e editie van KreaDoe zal eind oktober niet doorgaan en wordt verplaatst naar volgend jaar. Het grootste DIY-event van de Benelux dat in 2019 bijna 50.000 creatieve hobbyisten trok, zou oorspronkelijk plaatsvinden van 28 oktober tot en met 1 november 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. Beursorganisator Jaarbeurs breidt op korte termijn de online activiteiten uit om in deze crisistijd, onder de vlag van KreaDoe Spotlights, vraag en aanbod op het gebied van creatieve hobby’s bij elkaar te brengen en met elkaar te blijven verbinden. De eerstvolgende fysieke editie van KreaDoe zal plaatsvinden 27 tot en met 31 oktober 2021 in Jaarbeurs Utrecht.

Update 15 juni

PAN Amsterdam, die gepland stond van 22 tot en met 29 november 2020, is geannuleerd. De 34ste editie van de internationale kunstbeurs staat nu van 21 tot en met 28 november 2021 op de beurskalender van Amsterdam RAI.

Update 11 juni

De al eerder verplaatste LHV Huisartsendag in World Forum wordt geen fysiek evenement, zoals wel gepland was. De LHV zorgt op zaterdag 19 september 2020 wel voor een online versie van de Huisartsendag, met een selectie uit de programmering en actuele extra’s.

De adviesraad van HoutPro+, de Brabanthallen (Libéma) en beursorganisator Claever Associates hebben besloten dat de houtvakbeurs wegens teveel onzekerheden niet kan doorgaan in november 2020. HoutPro+ komt weer terug in 2022 van 1 tot en met 4 november.

Update 9 juni

De al eerder van maart naar september verplaatste vakbeurs voor fijne en verse voeding Tavola 2020 gaat definitief niet door dit jaar. Kortrijk Xpo heeft haar vakbeurs nu voor 21 – 23 maart 2021 op de kalender gezet.

Update 8 juni

De twaalfde editie van Realty Belgium, de vastgoedsummit voor de Belgische real estate sector die normaal op 17 en 18 september zou plaatsvinden in het casino en op het Albertstrand in Knokke-Heist, wordt dit jaar niet georganiseerd. De groeiende onzekerheid of Realty in september zou kunnen plaatsvinden deed Easyfairs België, organisator van Realty, beslissen om het vastgoedevent niet te laten doorgaan.

Update 4 juni

De Souvenirbeurs die de Vereniging van Souvenirfabrikanten (VSF) had gepland op 10, 11 en 12 januari 2021 wordt geannuleerd. De onzekere situatie die is ontstaan door de coronacrisis heeft het bestuur van de VSF doen besluiten om de editie van 2021 te annuleren. Streven is om de Souvenirbeurs wel te laten plaatsvinden van 9 tot en met 11 januari 2022.

SIGN2COM is geannuleerd. De signvakbeurs zou plaatsvinden van 27 tot en met 29 september in Kortrijk Xpo. Veel exposanten hebben echter aangegeven dat het laten doorgaan van SIGN2COM in september van dit jaar, in het licht van de huidige omstandigheden, niet wenselijk is. De volgende editie staat nu gepland op 10 – 11 – 12 oktober 2021.

Update 3 juni

Omdat er voorlopig onvoldoende duidelijkheid is over de mogelijkheden voor evenementen na 1 september hebben de organisatoren van de European Water Technology Week besloten de geplande EWTW 2020 in september gezien de huidige situatie rondom het coronavirus te annuleren. Het vakevenement staat nu op de agenda voor 19 tot en met 22 september 2022. De nieuwe vakbeurs Water Tech Europe, die dit jaar gelijktijdig met de EWTW voor het eerst georganiseerd zou worden door WTC Expo, is daarmee ook verplaatst naar deze data.

Update 29 mei

Ook Elektro gaat definitief niet door in 2020. De vakbeurs voor vakmensen in de elektrotechniek stond oorspronkelijk gepland voor 22, 23 en 24 september 2020 in de Beursfabriek in Nieuwegein. In maart kondigde de organisatie aan het event te verplaatsen naar 1, 2 en 3 december 2020. Nu is besloten om het event helemaal af te lassen.

Technishow 2020 en ESEF Maakindustrie, die aanvankelijk van 1 tot en met 4 september 2020 bij Jaarbeurs plaats zouden vinden, zijn geannuleerd. De volgende edities moeten in maart 2022 plaatsvinden. Eerder waren deze vakbeurzen al verschoven van maart naar september 2020.

Potato Europe, die plaats zou vinden op 2 en 3 september 2020 in het Franse Villers-Saint-Christophe, is geannuleerd. De volgende editie van de rondreizende aardappelmanifestatie staat gepland op september 2021 in Emmeloord.

Na nauw overleg met exposanten en partners annuleert Messe Düsseldorf de 2020-editie van Rehacare. De grootste handelsbeurs voor revalidatie en zorg ter wereld vindt weer plaats van 6 tot 9 oktober 2021.

Update 28 mei

Brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI) heeft besloten dat de 2020-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober niet doorgaat. De komende editie van Camperbeurs Hardenberg die gepland stond op 25, 26 en 27 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 5, 6 en 7 maart 2021.

De 20ste editie van Interpom zal niet openen op zondag 22 november, maar op maandag 23 november. Organisator Kortrijk Xpo heeft gezien de Covid-19 maatregelen besloten om de normaliter drukke (familie)dag zondag te schrappen en daarvoor in de plaats de aardappelvakbeurs te laten voortduren tot en met woensdag. Hiermee wordt de bezoekersdensiteit verlaagd en beter gespreid over drie volwaardige professionele dagen. De nieuwe data van Interpom zijn daarmee maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 november 2020 in Kortrijk Xpo.

Update 27 mei

De Woonindustrie Najaarsvakbeurs, gepland van 13-16 september in Nieuwegein, is nu opgesplitst in twee edities DWI vakdagen om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden. De data voor de DWI Vakdagen 2020 worden zondag 13 tot en met dinsdag 15 september en maandag 21 en dinsdag 22 september. Er zal geen Consumentendag worden georganiseerd. Bekeken wordt of die eventueel later, waarschijnlijk in oktober, doorgang kan vinden.

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2020 is geannuleerd. De voedingsvakbeurs stond gepland op 28 en 29 september in Expo Houten. De volgende editie staat nu voor 27 en 28 september 2021 op de agenda.

Update 25 mei

De 2020 editie van de 50PlusBeurs is vanwege de coronacrisis geannuleerd. De 28e editie van het evenement voor actieve plussers stond gepland van 15 tot en met 19 september in Jaarbeurs Utrecht. De volgende editie staat nu van 14 tot en met 18 september 2021 op de agenda.

De International Rental Exhibition (IRE) die zou plaatsvinden van 8 tot en met 10 september in MECC Maastricht gaat niet door. IRE keert in 2021 terug in het MECC van 15 tot en met 17 juni. De nieuwe data zijn ook van toepassing op de parallel-evenementen APEX aerial platform show en het jaarlijkse congres van de European Rental Association.

Expopharm, die zou plaatsvinden van 7 tot en met 10 oktober in Messe München gaat niet door. De eerstvolgende editie van de apothekersvakbeurs staat gepland op 22 tot en met 25 september 2021. Op de oorspronkelijke voor 2020 vindt nog wel een digitale editie plaats onder de titel Expopharm Impuls.

Update 21 mei

De Amerikaanse beurzenbeurs ExhibitorLive wordt wederom verschoven. De organisatoren zijn tot de conclusie gekomen dat ook augustus 2020 niet haalbaar is. ExhibitorLive staat nu gepland van 28 februari tot en met 4 maart 2021 in Mandalay Bay in Las Vegas.

Update 19 mei

De biënnale Interieur in Kortrijk XPO verhuist naar het oneven jaar 2021 door de covid-19-crisis. Interieur 2020 wordt dus Interieur 2021 en zal plaatsvinden van 21 tot en met 25 oktober 2021.

Ook IBC2020 is nu geannuleerd. Het internationaal toonaangevende broadcast event zou plaatsvinden van 11 – 14 september in RAI Amsterdam. Maar met vele Europese landen nog in lockdown waren er nog teveel onzekerheden, stelt CEO Michael Crimp.

Vijf dagen geleden hebben we gemeld dit verslag te zullen sluiten, maar helaas worden nu ook in september geplande beurzen geannuleerd of verschoven vanwege de onzekerheid omtrent de maatregelen die dan zullen gelden.

Vandaag meldt de organisatie van Gastvrij Rotterdam dat editie 2020, die gepland stond van 21 tot en met 23 september, komt te vervallen. De volgende editie staat gepland op 20 tot en met 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy. Bekijk hier de videoboodschap van Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam.

Gisteren berichtte beursorganisator Easyfairs de komende editie van Installatie & Elektro Vakbeurs – die gepland stond op 8, 9 en 10 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg – te verplaatsten naar 24, 25 en 26 november 2020. Ook annuleert Easyfairs de zomereditie van Beauty Days die gepland stond op 29, 30 en 31 augustus 2020 in Evenementenhal Gorinchem. De volgende data zijn 4, 5 en 6 september 2021.

De komende editie van VTU Uitvaart Vakbeurs die gepland stond op 22, 23 en 24 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 13, 14 & 15 april 2021.

Ook de eerder verplaatste Vakbeurs Totale Voetverzorging, die tot deze week nog op de agenda bleef staan voor juni, is nu geannuleerd. De volgende editie staat nu gepland voor 17 en 18 april 2021 in Expo Houten.

In Duitsland is Security Essen geannuleerd. Editie 2020 stond in de beursagenda van 22 – 25 september. Vakbezoekers en exposanten moeten nu wachten tot 20 – 23 september 2022.

Ook Texcare International in Messe Frankfurt vindt geen doorgang en heeft als volgende datum 27 november tot 1 december 2021. Vanwege de economische situatie als gevolg van de Corona-pandemie en de te verwachten reisbeperkingen heeft Messe Frankfurt voor annulering gekozen na overleg met de German Textile Cleaning Association en de VDMA Textile Care, Fabric and Leather Technologies.

Update 14 mei

Met Vakbeurs Totale Voetverzorging als één van de weinige blijvers op de beursagenda van deze zomer sluiten we dit bericht af. Inmiddels hebben beursorganisatoren en beurslocaties aangegeven dat zij beurzen kunnen organiseren binnen de anderhalvemeter-richtlijnen en wil RAI Amsterdam deze zomer proefevenementen organiseren op deze basis. Hier onder vind je het relaas van de leegloop van de beursagenda als gevolg van de maatregelen rondom de coronavirus-pandemie.

Update 12 mei

Het kappersevent The Hair X-perience dat gepland stond op 30 en 31 augustus 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 30 en 31 mei 2021.

Update 8 mei

De komende editie van Interieur Collectie Dagen (InCoDa) die gepland stond op 13, 14 en 15 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 31 januari, 1 en 2 februari 2021. Uit een rondvraag van organisator Easyfairs onder exposanten is gebleken dat een overgroot deel hun nieuwe collecties begin 2021 wil tonen, na de grote internationale beurzen. Ook bezoekers gaven aan dat dit een goed alternatief is. De vakbeurs voor raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering is te bezoeken van 31 januari tot en met 2 februari 2021.

Vakbeurs en congres Virtual (R)evolution van Mikrocentrum, die zou plaatsvinden op 18 juni in Veldhoven, is nu ook uit de beursagenda geschrapt.

Vanwege de Corona-maatregelen heeft er een behoorlijke verschuiving plaats gevonden in de 402 Automotive kalender. Zo verschuift Superfast, een splinternieuw supercar en hypercar event met dragracing op Breda International Airport, van zondag 13 september naar zaterdag 26 september.

Messe Düsseldorf heeft samen met de Caravaning Industrie Verband (CIVD) besloten om de start van Caravan Salon 2020 een week uit te stellen. De Duitse bondsregering heeft – evenals die van de deelstaat – grote evenementen in principe verboden tot 1 september 2020. De caravanbeurs, die op 28 augustus zou beginnen, is daarom verschoven naar 5 – 13 september. Op 4 september is de beurs geopend voor de pers en zakelijke bezoekers.

Automechanika Frankfurt gaat in 2020 niet door. De beurs stond gepland voor 8 tot en met 12 september. Messe Frankfurt doet een nieuwe poging van 14 tot en met 18 september 2021.Ook de IAA Commercial Vehicles die eind september zou plaatsvinden in Hannover Messe van de kalender gehaald. De tweejaarlijkse vakbeurs gaat in september 2022 voor de herkansing.

Update 1 mei

De voor eind augustus aangekondigde wietbeurs Growlands gaat niet door vanwege de coronacrisis. De organisatie kijkt naar een nieuwe datum in het voor- of najaar van 2021.

Update 30 april

Beursorganisator FHI heeft besloten om World of Technology & Science (WoTS) en Industrial Processing 2020 geen doorgang te laten vinden van dinsdag 29 september tot en met vrijdag 2 oktober en definitief van de beurskalender in 2020 te halen. De federatie van technologiebranches onderzoekt nu de opties om de normaal tweejaarlijks georganiseerde WoTS in de tweede helft van 2021 door te laten gaan

De vakbeurs Trendz Najaar die gepland stond op 23, 24 en 25 augustus 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 20, 21 en 22 september 2020.

Enforce Tag in Nürnberg Messe is geannuleerd. De vakbeurs voor wetshandhaving stond gepland op 1 en 2 september. De nieuwe data zijn 10 en 11 maart 2021.

Update 24 april

Hof&Huis dat zou plaatsvinden in het Hemelvaart-weekend op Provinciedomein Kasteel d’Aertrycke in Torhout probeert nu haar Plan B te verwezenlijken. De beursorganisator mikt nu naar het verlengde weekend van de nationale feestdag van België: zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 juli.

Branchevereniging Laborama heeft besloten om haar vakbeurs voor laboratoriumprofessionals niet in fysieke vorm te laten doorgaan. Laborama Expo 2020 zou op 11 en 12 juni plaatsvinden in Brussels Expo, nadat het evenement al eerder was verschoven vanwege de COVID-19 maatregelen. Laborama krijgt nu een virtuele versie op de genoemde dagen. Alle exposanten zijn op 11 en 12 juni tussen 9:30 en 17:00 beschikbaar voor live(video)chat. De beurs blijft hierna nog online tot en met 30 september. Vragen die bezoekers gedurende die periode stellen aan de exposanten worden dan per mail beantwoord.

Easyfairs concludeert dat onder de nieuwste maatregelen van de Belgische National Security Council de 2020-editie van Bois & Habitat in Namur Expo, die werd uitgesteld van 26 tot 29 juni, niet kan plaatsvinden. Bois & Habitat keert terug in 2021, van 26 tot 29 maart. De organisator heeft eveneens Heroes Made in Asia geannuleerd. Die was herpland op 15 en 16 augustus in Evenementenhal Gorinchem. Easyfairs kijkt nog naar een nieuwe datum.

Als vergunningsplichtig evenement kan Het Juweel Sparrendaal in juni niet doorgaan. De juweliersbeurs in Driebergen beleeft haar volgende editie van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juni 2021.

Door verlenging van de maatregelen met betrekking tot het coronavirus COVID-19 is Crea Weekend op 3, 4 & 5 juli in De Broodfabriek definitief geannuleerd. De eerst aankomende editie vindt plaats op 4, 5 & 6 september.

Europa’s grootste vintage horloge- en klokkenbeurs De Rikketik, die op 19 juli zou plaatsvinden in Expo Houten, slaat eveneens een editie over. De eerstvolgende beurs vindt plaats op 18 oktober.

Update 23 april

Branchevereniging Fedecom heeft besloten de vakbeurs AgroTechniek Holland 2020 te annuleren. De zesde editie van de tweejaarlijkse beurs zou plaatsvinden van 9 tot en met 12 september op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen. Maar voor Fedecom is de veiligheid van bezoekers, exposerende leden, toeleveranciers en eigen teamleden het grootste goed, zodat de branchevereniging niet heeft gewacht tot er meer duidelijkheid is over eventueel geldende coronamaatregelen in september. Een nieuwe datum wordt binnenkort bekendgemaakt.

MaterialDistrict Rotterdam 2020 gaat ook van 23-25 juni niet door. De vakbeurs was vawege het coronavirus al een keer verplaatst. De organisatie zoekt nog naar een nieuwe datum.

Update 22 april

De Duitse deelstaat Berlijn heeft op 21 april bepaald dat evenementen met meer dan 5.000 deelnemers zijn verboden tot en met 24 oktober. Dat heeft onder meer gevolgen voor IFA Berlin 2020. De beurs stond gepland van 4 tot en met 9 september 2020. Organisatoren Gfu en Messe Berlin zeggen te werken aan een alternatief concept voor IFA 2020. Voor evenementen met tussen de 1.000 en 5.000 deelnemers geldt in de Berlijnse regio een verbod tot en met 31 augustus.

Update 21 april

Vakbeurs Mobiliteit wordt in plaats van een tweedaagse vakbeurs een eendaags event. Organisator Expoproof heeft na gesprekken met partijen zoals het Ministerie van I&W (Talking Traffic), ASTRIN en Vexpan  besloten om de donderdag te laten vallen en de beurs alleen op woensdag 25 november 2020 te houden. Vakbeurs Mobiliteit gaat dus door, met – zolang er nog geen vaccin en/of medicijn is – aangescherpte hygiënemaatregelen en slimme aanpassingen.

Update 20 april

Art Brussels, de internationale beurs voor hedendaagse kunst, is geannuleerd. De beurs was al eerder verhuisd van april naar eind juni. De volgende editie staat nu van 22 – 25 april 2021 in Tour & Taxis op de beurskalender.

Gamescom 2020, ‘s werelds grootste games event in Koelnmesse, wordt een digital only event. De data blijven 25 tot en met 29 augustus.

Update 17 april

Midest Paris, de internationale vakbeurs voor subcontracting in de industrie, is nu definitief van de beurskalender van 2020 gehaald. De beurs die zou plaatsvinden in Paris Nord Villepinte Exhibition Centre was al eerder verschoven van maart naar eind juni. De volgende editie van Midest zal plaatsvinden in Eurexpo Lyon van 16 tot en met 19 maart 2021.

Update 16 april

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de genomen maatregelen heeft de organisatie van KunstRAI 2020 besloten het evenement te verplaatsen naar 15 tot en met 18 oktober 2020. De organisatie vertrouwt er op dat dit uitstel meer zekerheid biedt op een succesvol en veilig evenement. De kunstbeurs in RAI Amsterdam was al eerder verplaatst van 29 april – 3 mei naar 25 – 28 juni.

De tweede editie van het vakevent Dutch Poultry Expo die gepland stond op 9 en 10 juni 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 23 en 24 maart 2021. Onlangs werd Dutch Poultry Expo al verplaatst van 17 en 18 maart naar 9 en 10 juni, maar ook deze nieuwe datum biedt geen betrouwbaarheid op dit moment, aldus organisator Easyfairs.

Mikrocentrum heeft haar Business Software Event dat zou plaatsvinden op 16 juni in haar locatie in Veldhoven verplaats naar 25 november.

Update 15 april

In België heeft de Nationale Veiligheidsraad de geldingstermijn basismaatregelen verlengd tot 3 mei. Verder stelt de raad dat er vóór eind augustus geen massa-evenementen zoals festivals kunnen worden georganiseerd. Voor de organisatoren van kunstbeurs Eurantica reden om editie 2020 te annuleren. De Brussels Fine Art Fair stond gepland van 4 tot en met 6 juni in Brussels Expo.

Decosit in Brussels Expo is eveneens geannuleerd. De vakbeurs voor meubel- en decoratiestoffen stond gepland op 8 en 9 september. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe datum in september 2021.

Update 9 april

De komende editie van verpakkingsbeurs Empack wordt vanwege het coronavirus verplaatst naar 15, 16 en 17 september 2020 in Jaarbeurs Utrecht. Een eerdere verplaatsing naar 23, 24 en 25 juni 2020, is hiermee aangepast.

Gaming tech events iGB Live! en iGB Affiliate Amsterdam is door de Engelse organisator Clarion verplaatst van 14-17 juli naar 22-25 september in RAI Amsterdam.

Update 8 april

Easyfairs, organisator van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen, laat weten dat beide events niet meer doorgaan in 2020. De beurzen waren eerder al van hun oorspronkelijke data in maart verplaatst vanwege het coronavirus naar 16, 17 en 18 juni. Door het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni, de huidige ontwikkelingen en onzekerheid over de maatregelen na 1 juni, zal medio juni geen betrouwbaar moment zijn voor een vakbeurs. Na uitgebreid overleg met de community is besloten dat een verplaatsing naar het najaar 2020 ook geen optie is vanwege de verzadigde beursagenda. De eerstvolgende editie van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen zal daarom plaatsvinden op 23, 24 en 25 maart 2021.

In verband met het corona virus gaat de Farm & Country Fair in 2020 niet door. De 25e editie van de Farm & Country Fair wordt gehouden op 25, 26 en 27 juni 2021 in IJzerlo’s Landschap in Aalten.

Update 7 april

De Independent Hotel Show 2020 in RAI Amsterdam is definitief geannuleerd. Ook de uitgestelde datum van 24 en 25 juni is niet haalbaar gebleken. De hotelvakbeurs keert nu terug op 16 en 17 maart 2021 in de RAI.

De Dutch Pork Expo, waarvan al duidelijk was dat die niet op 21 en 22 april kon doorgaan, heeft een nieuwe datum voor de komende editie. De vakbeurs voor de varkenshouderij staat nu gepland op 26 en 27 januari 2021 in Evenementenhal Venray.

De eerste editie van de vakbeurs MIX Noordoost die gepland stond op 16 en 17 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 19 en 20 mei 2021. Vanwege het coronavirus zijn veel technische beurzen die dit voorjaar gepland stonden, verplaatst naar het najaar van 2020. Hierdoor is de agenda sterk verzadigd met zowel nationale als internationale events, stelt organisator Easyfairs.

Update 2 april

Een aantal beurzen krijgt voor de tweede maal een nieuwe datum.

Zo wordt PromZ.live, de vakbeurs voor promotionele producten en actiemarketing,  nogmaals verplaatst. Een aantal exposanten vond de nieuwe datum eind augustus onhandig gezien vakanties en een branche-event in België. Daarom is met de Kromhouthal in Amsterdam gezocht naar een alternatieve datum. PromZ.live 2020 zal nu plaatsvinden op 23 en 24 september.

Het beurzenduo Pumps & Valves en Maintenance Next in Antwerp Expo gaan ook niet door op 17 en 18 juni. Er komt een herkansing op 7 en 8 oktober. Voor de al eerder verschoven vakbeurzen Sandwich & Snack Show, Parizza en Japan Food Show in Paris Expo Porte de Versailles wordt nu ook juni niet haalbaar geacht. Het beurzentrio staat nu gepland op 20, 21 en 22 september.

Ook enkele van de resterende beurzen in mei en juni wijken nu uit.

The Hair X-perience die gepland stond op 7 en 8 juni 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 30 en 31 augustus 2020. De kappersvakbeurs vindt op deze nieuwe datum gelijktijdig plaats met Beauty Days, die eveneens van datum 16 en 17 mei naar eind augustus is verschoven vanwege het coronavirus. Naast de datum is ook de oorspronkelijke locatie van Beauty Days gewijzigd van Hardenberg naar Gorinchem, waardoor beide beurzen op zondag en maandag gelijktijdig plaatsvinden.

Beurs voor recreatieve- en internationale vastgoed investeringen, Second Home Expo, die stond gepland op 16 en 17 mei in Antwerp Expo is een maand opgeschoven. De nieuwe data zijn nu 13 en 14 juni.

De European Mobility Expo in Paris Expo Porte de Versailles wijkt van juni uit naar 15 – 17 december 2020.

Automechanika Dubai, oorspronkelijke gepland van 7 tot en met 9 juni in het Dubai World Trade Centre, heeft als nieuwe data 19 tot en met 21 oktober gekregen.

Update 31 maart

Alhoewel in België de inperkende maatregelen voor evenementen vooralsnog tot 18 april gelden, heeft Easyfairs toch de knoop doorgehakt om haar beurzen in Namur Expo te annuleren. Dat geldt onder meer voor mindervaliden Autonomies, die zou plaatsvinden op 7, 8 en 9 mei 2020. Een nieuwe editie van de beurs is nu gepland op 6, 7 en 8 mei 2021. Zoals eerder zal de relatiebeurs enVIE d’amour van organisator l’AVIQ daarbij aanhaken. Verpakkingsvakbeurs Empack Namur gaat eveneens niet door op 26 mei en keert pas terug op 20 mei 2021.

De IT-vakbeurs Infosecurity.be, Data & Cloud Expo in Brussels Expo is wederom uitgesteld. Organisator Jaarbeurs Utrecht concludeert dat de aangepaste datum van 27 en 28 mei nog te vroeg lijkt te komen en heeft besloten om de beurs te laten doorgaan op 9 en 10 september 2020.

Carrefour International du Bois, de grootste Europese houtvakbeurs, die in mei zou plaatsvinden gaat niet door. De aankomende editie vindt nu plaats van 3 tot en met 5 februari 2021 in Nantes.

De filateliebeurs Hertogpost heeft inmiddels een nieuwe datum gevonden voor haar volgende editie. Hertogpost 2021 zal plaatsvinden van 18 tot en met 20 maart in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch.

Update 27 maart

Hannover Messe is nu definitief van de kalender in 2020 gehaald.  ‘s Werelds grootste industriële vakbeurs was in eerste instantie verplaatst naar juli van dit jaar. Gezien de ontwikkelingen rondom COVID-19 is nu besloten om de 2020-editie te annuleren. De volgende Hannover Messe staat nu voor 12 tot en met 16 april 2021 in de beursagenda.

Messe Frankfurt meldt dat ze haar retailvakbeurs Tendence, die gepland stond van 27 tot en met 30 juni, annuleert. De beursorganisator verwijst inkopers door naar Nordstil in Hamburg Messe als nog enige vakbeurs waar zij hun orders kunnen plaatsen voor voorjaar en zomer 2021. Deze door Messe Frankfurt georganiseerde beurs staat voor 25 – 27 juli op de agenda.

Update 26 maart

Filamanus (gepland 25 april) is van de agenda gehaald. De filateliebeurs keert weer terug in Expo Houten op 24 april 2021. De DvhN Lentefair verschuift naar de zomer. De lifestyle buitenbeurs van het Dagblad van het Noorden staat nu gepland op 22 en 23 augustus in De Tuinen Frederiksoord. Heroes Made in Asia in Evenementenhal Gorinchem heeft een nieuwe datum gekregen. Het event waar fans hun passie voor de Asian pop culture delen staat nu gepland op 15 en 16 augustus.

Materials-Eurofinish-Surface gaat niet door op 3 en 4 juni in NH Conference Centre Koningshof. De volgende editie is nu op 26 en 27 mei 2021. Vision, Robotics & Motion wordt verschoven. De congresbeurs  over de toekomst van mens-robot-samenwerking in de maakindustrie stond gepland op 10 en 11 juni in NH Conference Centre Koningshof. Organisator Mikrocentrum zoekt nog naar een nieuwe datum.

De vakbeurs Support in Jaarbeurs Utrecht wordt verplaatst van 13 – 16 mei naar 21 – 24 oktober 2020. Zorg & ICT, eveneens in Jaarbeurs, wordt dit jaar voor een tweede maal verschoven. Nieuwe data: 27 – 29 oktober.

Het beurzenduo APEX en International Rental Exhibition in MECC Maastricht zijn verplaatst van 9 -11 juni naar 8 -10 september.

Vakbeurs Ruimte & Licht oorspronkelijk gepland op 9 juni gaat niet door. De volgende editie staat nu op 8 juni 2021 in Expo Houten.

Update 24 maart

De Salone del Mobile in Milaan is dit jaar officieel geannuleerd en verplaatst naar aanleiding van de coronaviruspandemie. ‘s Werelds grootste designbeurs zal haar 60-jarig bestaan vieren van 13-18 april 2021. Het evenement was eerder dit jaar al uitgesteld van april naar juni.

Het vakbeursduo Renovatie en Monument in Evenementenhal Gorinchem verhuist van 12 -14 mei naar 6 – 8 oktober. Maritime Industry, dat gelijktijdig zou plaatsvinden met beide beurzen in Evenementenhal Gorinchem, is verplaatst naar 13, 14 en 15 oktober 2020.

Vanwege het coronavirus wordt het Navingo Career Event verplaatst naar 27 en 28 oktober 2020 in RAI Amsterdam. Het event valt nu samen met Navingo’s andere evenement: Offshore Energy Exhibition & Conference. De carrièrrebeurs zou oorspronkelijk plaatsvinden op 28 mei in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam.

Voor de vintage klokken- en horlogebeurs De Rikketik, die gepland stond op 26 april in Expo Houten, wordt een nieuwe datum gezocht. De organisatie van de Tong Tong Fair die zou plaatsvinden van 28 mei tot en met 7 juni op het Malieveld in Den Haag onderzoekt de mogelijkheden om de Indische happening te verplaatsen naar september. Voor de grote, internationale poppen-, poppenhuizen- en teddyberenbeurs van Niesje Wolters in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch wordt een nieuwe datum gezocht. De beurs was al eerder verschoven van 21 en 22 maart naar 30 en 31 mei.

EuroCIS 2021, de vakbeurs voor retail technologie in Messe Düsseldorf, verschuift een kleine maand: van 23-25 februari 2021 naar 16 – 18 maart 2021. Dit is gedaan om ruimte te creëren voor beurzen die van dit voorjaar naar volgend jaar zijn verplaatst.

Update 23 maart

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus maakt aan het begin van de avond bekend dat alle bijeenkomsten, ongeacht het aantal deelnemers, worden verboden tot 1 juni. Dat betekent dat de nog resterende Nederlandse beurzen in april en mei, de komende dagen zullen worden geannuleerd of verschoven.

InfraExperience, het nieuwe career event dat gepland stond op 23 april in de RDM Onderzeebootloods, is verplaatst  naar 12 november 2020.

Provada heeft besloten om de vastgoedbeurs van 16-18 juni te verplaatsen naar 3, 4 en 5 november 2020. Met dit vroege besluit wil de beursorganisator standhouders en bezoekers duidelijkheid en ruimte geven om zich te kunnen richten op hetgeen nu en straks nodig is voor de eigen bedrijfsvoering.

Update 20 maart

Design District 2020, het vakevenement voor interieur design in de Van Nelle Fabriek Rotterdam, is geannuleerd. De beurs stond gepland van 3 tot en met 5 juni. GreenTech Amsterdam is uitgesteld van 8 – 10 juni naar 20 -22 oktober. De internationale tuinbouwvakbeurs wordt gehouden in RAI Amsterdam.

De organisatie van de International Amsterdam Motor Show (IAMS) laat weten dat het auto-evenement dit jaar geen doorgang vindt. Het event stond gepland van 9 april tot en met 13 april 2020 in RAI Amsterdam.  Nu gaat IAMS plaatsvinden in het Paasweekend van volgend jaar: 1 tot en met 5 april 2021. Gekochte tickets blijven geldig voor de editie in 2021 of zijn in te leveren voor toegang tot Vredestein Super Car Sunday op 27 september op F1 circuitpark Zandvoort.

De LHV Huisartsendag in World Forum Den Haag, verschuift van 18 april naar 19 september.

De 53ste Mega Platen & CD Beurs gaat op 17, 18 en 19 april niet door in Jaarbeurs Utrecht. Organisator Amsterdam Record Convention onderzoekt samen met Jaarbeurs welke mogelijkheden er zijn om het event op een latere tijdstip of in een andere vorm doorgang te laten vinden.

De vakbeurzen Maintenance en Worksafe in Gorinchem zijn beide verschoven van de derde week van april naar 1 – 3 december. Empack, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie in Jaarbeurs Utrecht heeft als nieuwe data 23 tot en met 25 juni.

Texcare International in Messe Frankfurt gaat niet door in juni en is nu voor 24 – 28 oktober op de agenda gezet.

Update 19 maart

Koelnmesse kiest ervoor om tot en met eind juni geen eigen beurzen te laten plaatsvinden. Dat heeft gevolgen voor de volgende evenementen:

  • InsureNXTicgn: de congresbeurs voor de verzekeringsindustrie is geannuleerd. De volgende editie is nu 21 en 22 april 2021.
  • Photokina: de foto-, video- en imaging-beurs , gepland op 27 – 30 mei is geannuleerd. De volgende Photokina staat nu van 18 – 21 mei 2022 op de agenda.
  • The TIRE Cologne: de bandenvakbeurs zou van 9 tot en met 12 juni plaatsvinden en gaat nu naar 18 tot en met 20 mei 2021.
  • PerMediCon: de congresbeurs voor gepersonaliseerde medicijnen gaat niet door op 9 en 10 juni. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
  • CCXP Cologne: het popcultuurfestival vindt niet plaats van 26 – 28 juni en keert terug van 25 – 27 juni 2021.

Eerder had Koelnmesse al haar beurzen Art Cologne, h+h cologne en de International Hardware Fair van de beurskalender gehaald.

Update 17 maart

Ook de meeste beurzen in april zijn inmiddels van de kalender gehaald. Geen doorgang vinden: Trouwidee in Gorinchem (oorspronkelijk gepland op 3-4 april), Fashion Days in Amsterdam (3-5 april), IJsselshow in Zwolle (4-5 april), Kinderkleding en Speelgoedbeurs XXL in ‘s Hertogenbosch (5 april) en Kerkenbeurs Zuid in Goes.

Beurzen die verschuiven zijn Onderneem’t in Nijkerk (van 2-4 april naar 24-25 september), Exclusive Spring Fair in Kasteel Groeneveld (van 10 -13 april naar 21 – 24 mei), Day1 World of Cars in Jaarbeurs Utrecht (van 11-13 april naar 18 – 20 december), Vakbeurs voor de totale voetverzorging in Expo Houten (van 18 – 19 april naar 20 – 21 juni) en de KunstRAI (van 29 april – 3 mei naar 25-28 juni).

De al eerder afgezegde Kerkenbeurs Noord heeft inmiddels nieuwe beursdata én een nieuwe locatie. Het bleek namelijk niet mogelijk om in de oorspronkelijke locatie Martiniplaza Groningen een datum te vinden voor de zomer. De beurs is nu verplaatst naar 5 en 6 juni in het Fries Congrescentrum Drachten.

Art Brussels zal niet doorgaan van 24 tot en met 26 april en staat nu in de planning van 25 tot en met 28 juni in Tour & Taxis.

Update 13 maart

Drupa 2020 (16-26 juni, Messe Düsseldorf),  is van de kalender gehaald. De volgende editie van de vierjaarlijkse internationale vakbeurs voor de drukwerk- en printindustrie staat nu van 20 tot en met 30 april 2021 in de beursagenda.

Zorg & ICT gaat niet door op 7 tot en met 9 april. De vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht is verschoven naar 16 – 18 juni. Ook de jubileumeditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs is verplaatst. Het festijn staat nu gepland op 4 en 5 juli.

De clean-up van de beursagenda voor maart zet zich deze ochtend nog even voort. Alleen Frauensache (14 en 15 maart ) in Messe Kalkar gaat vooralsnog door.

Kerkenbeurs Noord in Martiniplaza Groningen gaat niet door. Editie Zuid op 3 en 4 april in Grote Kerk Goes is nog niet van de beurskalender gehaald. De Kinderkleding en Speelgoedbeurs XXL die gepland stond op 22 maart in de Hilversumse Dudok Arena is geannuleerd, evenals de editie die op 29 maart zou plaatsvinden in Borchland Amsterdam. De eerstvolgende editie is nu de Kinderkleding en Speelgoedbeurs XXL op 4 april in Maaspoort Sport & Events in Den Bosch. Keep Them Rolling in Evenementenhal Gorinchem kan op 22 maart eveneens de deuren niet openen. De militariabeurs staat nu op 27 september geagendeerd.

De Open Scheepvaartdagen in Antwerpen zijn afgelast. De organisatie is er nog niet uit of de beurs verschoven kan worden naar een later tijdstip dit jaar of dat ze het evenement volledig moet afgelasten.

Update 12 maart

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport maakt in een persconferentie samen met Minister-President Mark Rutte bekend dat alle bijeenkomsten met meer dan honderd personen tot en met 31 maart verboden zijn.

Hiswa Amsterdam Boat Show volgt per direct de instructie van de Nederlandse overheid om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Volgens het RIVM wordt het risico op besmetting te groot om nog langer verantwoord grote evenementen te laten plaatsvinden. Dit betekent dat de Hiswa Amsterdam Boat Show, die afgelopen woensdag 11 maart werd geopend, voortijdig de deuren sluit.

De Second Home beurs die van 13 tot en met 15 maart zou plaatsvinden in Jaarbeurs Utrecht verschuift naar 2 – 4 oktober. De Dancefair, eveneens in de Jaarbeurs, verhuist naar 31 oktober en 1 november. Verpakkingvakbeurs Empack in Jaarbeurs Utrecht gaat naar 23, 24 en 25 juni.

De Camper Expo gepland op 20 -23 maart in Expo Houten gaat op zoek naar een nieuwe datum. Datzelfde geldt voor de Massage- Complementairvakbeurs die morgen de deuren zou openen in Expo Hoevelaken. De Business Contactdagen Noord die zouden plaatsvinden op 24 en 25 maart in WTC Expo Leeuwarden zijn geannuleerd. Dat geldt ook voor publieksbeurs Vrouw! die morgen open zou gaan in deze locatie.

Transport Compleet in Evenementenhal Hardenberg zal plaatsvinden op 1, 2 en 3 december in plaats van 24 – 26 maart. Nederlands grootste Hengelsportbeurs Visma in Rotterdam Ahoy is geannuleerd en zal dit jaar niet plaatsvinden.

De Independent Hotel Show Amsterdam zal niet plaatsvinden op 17 en 18 maart in RAI Amsterdam. Het business event voor de hotel community is verschoven naar 24 en 25 juni. Het Amsterdam Coffee Festival dat morgen de deuren zou open in Westergas gaat niet door. De organisatie verwacht op korte termijn met nieuwe data in 2020 te komen. De ZieZo-beurs 2020 van 13 en 14 maart in het Beatrixgebouw in Utrecht gaat niet door. Dit volgens de richtlijnen voor evenementen vanuit de overheid en het RIVM waarbij de risico’s hoger in worden geschat bij de doelgroep van deze beurs voor iedereen met een visuele beperking.

De filateliebeurs Hertogpost gaat definitief niet door op 19, 20 en 21 maart in de Brabanthallen.

Bois & Habitat in Namur Expo communiceert als nieuwe beursdata 26 tot en met 29 juni. De Belgische houtvakbeurs stond oorspronkelijk gepland op 20 – 23 maart. Het vakevent voor industriële vloeistof- en gastechnologieën Pumps & Valves en zusterbeurs Maintenance Next in Antwerp Expo gaan niet door en verschuiven naar 17 en 18 juni.

Update 11 maart

Editie 2020 van Intertraffic is geannuleerd.  De internationale vakbeurs voor vervoerstechnologie keert van 23 tot en met 26 maart 2021 terug in RAI Amsterdam. Building Holland dat gepland stond op 24, 25 en 26 maart 2020 in RAI Amsterdam wordt verplaatst naar de laatste week van oktober vanwege het coronavirus. Ook de organisatoren van de Plastics Recycling Show Europe (PRSE) hebben uitstel aangekondigd van hun beurs die op 25 en 26 maart zou plaatsvinden in RAI Amsterdam, in het licht van het zich ontwikkelende nieuwe coronavirus (Covid-19) situatie. Het wachten is nog op een nieuwe datum.

In nauw overleg met de stad Maastricht, de gezondheidsautoriteiten en MECC Maastricht heeft TEFAF besloten de beurs in te korten en tegen het einde van de dag, 11 maart 2020 om 19.00 uur de deuren te sluiten. Er is onder rekening gehouden met de groeiende bezorgdheid onder exposanten, bezoekers en personeel en de steeds groter wordende problemen betreffende reizen en vervoer. Eerder op de dag meldde de organisator dat een kunsthandelaar positief was getest op coronavirus. De beurs zou oorspronkelijk duren tot en met 14 maart.

Art Breda meldt ook uitstel van haar kunstbeurs die in april stond gepland. De nieuwe beursdata zijn 5 tot en met 13 september in Evenementenhal Breepark.

ERIC 2020, het multidisciplinair vakevenement voor veiligheidsprofessionals dat op 22 en 23 april zou plaatsvinden op Vliegveld Twenthe in Enschede, is geannuleerd. De volgende editie staat nu gepland op 21 en 22 april 2021.

Update 10 maart

Dutch Poultry Expo die gepland stond op 17 en 18 maart 2020 in Evenementenhal Hardenberg, wordt verplaatst naar 9 en 10 juni. In Evenementenhal Gorinchem zijn Aqua Nederland Vakbeurs en de RioleringsVakdagen uitgesteld naar 16, 17 en 18 juni. De beurzen stonden gepland op 17 tot en met 19 maart.

Beauty Trade Special vindt niet plaats van 4 – 6 april in Jaarbeurs Utrecht. Beursorganisator Marketing Generation communiceert als nieuwe data 19, 20 en 21 september.

In Noord-Brabant zijn per direct alle evenementen met meer dan duizend bezoekers verboden voor de komende zeven dagen. Organisatoren van kleinere evenementen krijgen het advies om hun bijeenkomsten te cancelen. De grote, internationale poppen-, poppenhuizen- en teddyberenbeurs van Niesje Wolters in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch wordt verschoven van 21 en 22 maart naar 30 en 31 mei. De organisatoren van filateliebeurs Hertogpost melden dat zij in de middag van 11 maart een beslissing zullen nemen over het al dan niet doorgaan van het evenement op 19, 20 en 21 maart.

De Belgische regering adviseert om indoor evenementen met meer dan duizend aanwezigen te annuleren.

Organisator The Fair Experts van Techni-Mat maakt daarna bekend dat de vakbeurs voor bouw en infrastructuur, gehouden in Kortrijk Xpo, verschuift van 25 en 26 maart naar 7 en 8 oktober.  Diversified Communications volgt met haar vakbeurs Seafood Expo Global in Brussels Expo. De Amerikaanse beursorganisator had afgelopen weekend al aangekondigd om op deze dinsdag de knoop door te hakken. Een alternatieve datum is nog niet bekend gemaakt.

Estetika, de beauty-beurs voor professionals in Brussels Expo, is verschoven naar 9, 10 en 11 mei. Laborama, de vakbeurs voor laboratoriumprofessionals, heeft eveneens nieuwe beursdata; om precies te zijn 11 en 12 juni in Brussels Expo. De Brusselse fine art fair Eurantica gaat naar 4 tot en met 7 juni. De eveneens in Brussels Expo gehouden AutoTechnica, vakbeurs voor autoprofessionals in de Benelux, heeft als nieuwe beursdata 4 tot en met 7 oktober.

De oorspronkelijk op 18 maart geplande vakbeurs voor promotionele producten Haptica live in World Conference Center Bonn (WCCB) is naar 18 juni verschoven.

Informa, ‘s werelds grootste beurzenbedrijf, heeft bijna 130 evenementen met een omzet van meer dan 460 miljoen euro uitgesteld of geannuleerd vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Informa heeft ongeveer 45 grote en 70 kleinere evenementen opnieuw gepland. Dertien events zijn geannuleerd. Beurzen die zijn verplaatst, zijn onder andere The Homebuilding and Renovating Show, The Photography Show, Natural Products Expo en HotelEx.

Update 9 maart

Kingpins Amsterdam, de denim vakbeurs die zou plaatsvinden op 22 en 23 april in Sugar City Events, is geannuleerd. Eerder al annuleerde beursorganisator Olah de editie in Hong Kong die stond gepland op 13 en 14 mei.

Volgende editie We Are Real Estate zal plaatsvinden in 2021. Dit heeft organisator The Fair Experts besloten omdat vorige week Reed MIDEM haar beurs MIPIM, gepland van 10 tot 13 maart in Cannes, uitstelde naar 2 tot 5 juni vanwege het Coronavirus. De Belgische vakbeurs was al gepland op 27 en 28 mei 2020 in Brussels Expo, de week voor de nieuwe data van de Franse beurs. Het zou dan ook niet van rationeel inzicht getuigen om twee belangrijke topontmoetingen uit de vastgoedsector op enkele dagen van elkaar te laten doorgaan, stelt The Fair Experts. De tweede editie van We Are Real Estate zal daarom pas in mei 2021 plaatsvinden. Gecontacteerde exposanten hebben volgens de organisator aangegeven  mee te willen stappen in deze beslissing en hun deelname door te trekken naar de volgende editie.

Stone+tec, gepland op 17 – 20 juni in Nürnberg Messen, is geannuleerd. De volgende editie van de tweejaarlijkse vakbeurs voor natuursteen en steentechnologie zal medio mei/juni 2021 plaatsvinden.

Update 7 maart

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus in België heeft beursorganisator Jaarbeurs besloten de IT-vakbeurs Infosecurity.be, Data & Cloud Expo die op 18 en 19 maart 2020 zou plaatsvinden in Brussels Expo uit te stellen naar 27 en 28 mei 2020.

Update 6 maart

MaterialDistrict Rotterdam 2020 is verplaatst naar 23 – 25 juni 2020, zo laat de organisator aan het begin van de avond weten. Dit is besloten in nauw overleg met de  exposanten en betrokken eventpartners. Aanleiding om het inspiratie-evenement voor de  (interieur)architect te verplaatsen, zijn de voorzorgsmaatregelen die steeds meer organisaties nemen vanwege het coronavirus. “Wij zien een groeiende trend dat organisaties hun medewerkers verbieden evenementen bij te wonen vanwege het coronavirus. Hierdoor kunnen wij onze exposanten en bezoekers niet meer de kwaliteit en ervaring garanderen die ze van ons gewend zijn”, aldus Jeroen van Oostveen, directeur van MaterialDistrict.

Reed Exhibitions stelt Aircraft Interiors Expo (AIX), World Travel Catering & Onboard Services Expo (WTCE) en Passenger Experience Conference (PEC)uit, die van 30 maart tot en met 2 april zouden plaatsvinden in Hamburg Messe. Reden: de escalatie van COVID-19 in Europa. Samen met de Hamburgse beurslocatie kijkt de beursorganisator nu naar een nieuwe datum in het najaar.

Update 5 maart

Didacta – de onderwijsbeurs die zou plaatsvinden van 24 tot en met 28 maart in Stuttgart – gaat niet door.  De beursorganisator buigt zich nog over een alternatieve datum. Logistiekbeurs LogiMAT, die eveneens zou plaatsvinden in Messe Stuttgart, is vijf dagen voor de opening geannuleerd op aanwijzing van het regionale kantoor voorvolksgezondheid. De vakbeurs van beursorganisator EuroExpo Messe- und Kongress slaat een editie over en keert van 9 – 11 maart 2021 weer terug in Messe Stuttgart.

Nu ook een doorgeschoven beurs in België. Kortrijk Xpo maakt bekend dat haar vakbeurs voor fijne en verse voeding Tavola 2020 naar 13 tot en met 15 september gaat. De beurs zou oorspronkelijk op 15 maart de deuren openen.

Het beurstrio FESPA Global Print Expo 2020, de European Sign Expo 2020 en Sports Wear Pro 2020 in Madrid wordt eveneens uitgesteld. Voor de internationale printvakbeurs die zou plaatsvinden van 24 tot en met 27 maart in Ifema Madrid is nog geen nieuwe datum bepaald.

World Workplace Europe, dat zou plaatsvinden van 18 tot en met 20 maart in de Kromhouthal in Amsterdam, is uitgesteld. De nieuwe datum is nog onbekend.

Update 4 maart

Koelnmesse heeft besloten om de internationale vakbeurs voor handarbeid en hobby, h+h cologne 2020 (gepland op 20 – 22 maart), te annuleren. De volgende editie van h+h staat gepland op 26 tot en met 28 maart 2021 in Koelnmesse.

Onder het motto beter laat dan nooit meldt Deutsche Messe het verzetten van haar industriële vakbeurs Hannover Messe. De nieuwe datum is 13 tot en met 17 juli 2020.

Messe Frankfurt heeft Prolight + Sound nieuwe beursdata gegeven. De internationale vakbeurs voor entertainmenttechnologie staat nu gepland op 26 tot en met 29 mei. De Musikmesse in Frankfurt is eveneens uitgesteld naar een nog niet nader bepaalde datum. Het bijbehorende Musikmesse Festival gaat wel door van 31 maart tot en met 4 april.

Ook in Engeland treft het coronavirus de beurzenbranche. Reed Exhibitions kondigt aan dat de London Book Fair 2020, die gepland stond van 10 tot en met 12 maart in Olympia wordt geannuleerd en pas weer in 2021 terugkeert.

Technishow is de eerste Nederlandse beurs die wordt verschoven vanwege de uitbraak van het coronavirus. Volgens de organisatie heeft een toenemend aantal exposanten laten weten niet te kunnen deelnemen omdat zij deel uitmaken van een internationale organisatie of vanuit individueel overwegingen. De technische vakbeurs stond gepland op 17 tot en met 20 maart in Jaarbeurs in Utrecht. De nieuwe datum is 1 tot en met 4 september 2020. Het uitstel geldt ook voor parallelbeurs ESEF Maakindustrie.

Update 3 maart

Enforce Tag, de internationale vakbeurs voor beheerinstrumenten en operationele middelen voor autoriteiten met beveiligingstaken in Nürnberg Messe, heeft als nieuwe datum 1 en 2 september 2020. De beurs stond oorspronkelijk gepland op 4 en 5 maart. Hamburg Messe und Congress verschuift haar gastro-hotellerie vakbeurs Internorga 2020. De organisatie verwacht de gemiste editie in te halen in de zomer van dit jaar.

De Oman Petroleum & Energy Show (OPES) is verschoven naar september. Tegen het licht van de toenemende problemen rondom internationaal reizen heeft beursorganisator Omanexpo besloten om de beurs die gepland stond op 9 tot en met 10 maart te verhuizen naar 14 tot en met 16 september.  OPES 2020 vindt plaats in het Oman Convention & Exhibition Centre.

Na ‘moederbeurs’ ITB Berlin is nu ook ITB India geannuleerd vanwege de onzekerheid rondom het Covid-19 virus. De eerste editie van de beurs stond gepland  voor 15 tot en met 17 april in het Bombay Exhibition Centre. De beurs wordt georganiseerd door de Indo-Duitse Kamer van Koophandel en het dochterbedrijf in Singapore van Messe Berlin. De première van ITB India staat nu gepland op 7 tot en met 9 april 2021.

Update 2 maart

De Salon International de l’Agriculture die plaatsvond in Paris Expo – Porte de Versailles is op zaterdagavond 29 maart voortijdig beëindigd, nadat de Franse regering diezelfde dag alle evenementen met meer dan 5.000 bezoekers heeft verboden. De agrarische publieksbeurs opende op 22 februari de deuren en zou oorspronkelijk tot 1 maart duren.

De verordening van de Franse centrale overheid heeft geleid tot een groot aantal annuleringen en voorgenomen verschuivingen van vak- en publieksbeurzen.

Zo zal de internationale boekenvakbeurs Livre Paris (gepland op 19 – 21 maart) dit jaar geen doorgang vinden. Andere geannuleerde beurzen in Parijs zijn onder meer wandelbeurs Salon Destinations en toerismebeurs Salon Mondial du Tourisme. Bouwbeurs Batir in Nice, de brede vakbeurs Foire Internationale de Nice en de Europese beurs voor hedendaagse kunst Art up! in Lille zijn voor dit jaar eveneens uit de agenda geschrapt.

De lijst met beurzen waarvan de organisatoren denken dat die op een later tijdstip dit jaar nog kunnen plaatsvinden is aanmerkelijk langer en omvat onder meer Passenger Terminal EXPO, PharmagoraPlus, Salon Mondial Body Fitness, Le Salon des Achats et de l’Environnement de Travail, Workspace Expo en SITL, de internationale week voor transport en logistiek; allen in Parijs.

Midest, de internationale vakbeurs voor subcontracting in de industrie, opent niet de deuren op 31 maart en staat nu gepland van 23 – 26 juni in Paris Nord Villepinte Exhibition Centre. Het beurzentrio Sandwich & Snack Show, Parizza en Japan Food Show in Paris Expo Porte de Versailles is verschoven van eind maart naar 7 tot en met 9 juni.

De internationaal toonaangevende vastgoedbeurs MIPIM in Cannes is verschoven van 10 tot en met 13 maart  naar 2 tot en met 5 juni 2020.

Update 29 februari

Messe Düsseldorf is er uit wat betreft haar eigen internationale vakbeurzen.  Beauty, Top Hair, Energy Storage Europe, ProWein en Wire & Tube worden allemaal uitgesteld.  Het Duitse beurshuis heeft nog steeds de intentie om Interpack (mei) en Drupa (juni) op de geplande data door te laten gaan.

De Leipziger Buchmesse die zou plaatsvinden van 12 tot en met 15 maart is geannuleerd.

Update 28 februari

Even over half zeven ‘s avonds hebben de Duitse ministeries van volksgezondheid en economische zaken bepaalt dat ITB Berlin 2020 geen doorgang kan vinden. De internationale travelbeurs zou op 4 maart de deuren openen. Beursorganisator Messe Berlin stelt dat ze niet kon voldoen aan de eisen die door de vertegenwoordigers van het Berlijnse district Charlottenburg-Wilmersdorf werden gestelt. Zo moest elke deelnemer aan ITB Berlin kunnen aantonen niet in een risico-gebied voor coronavirus te zijn geweest.

Messe Nürnberg gaat haar beursduo Fensterbau Frontale en Holz-Handwerk dat zou plaatsvinden van 18 tot en met 21 maart verschuiven naar een nog niet nader bekende datum in 2020. Ook Fibo, de internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid, van Reed Exhibitions in KoelnMesse wordt verschoven naar het najaar.

De VDW (Vereniging van Duitse Werktuigfabrikanten) maakt bekend dat haar beurs Metav 2020, die van 10 tot 13 maart in Düsseldorf zou plaatsvinden, is uitgesteld. In samenwerking met Messe Düsseldorf zal voor het evenement een nieuwe datum in de nabije toekomst worden gezocht.

Tegen de achtergrond van het uitstel van Metav en de nog niet te voorziene situatie met betrekking tot het coronavirus in Düsseldorf en deelstaat Nord Rein Westfalen, zal Messe Düsseldorf de situatie opnieuw evalueren voor de komende eigen evenementen in het expositiecentrum. Dit betreft de vakbeurzen Beauty, Top Hair, Energy Storage Europe, ProWein en Wire & Tube.

De organisatie van de Geneva International Motor Show maakt bekend dat de autobeurs die op 5 maart de deuren zou openen wordt geannuleerd. Dit is het gevolg van een beslissing van de Federale Raad die op 28 februari bepaalde dat geen evenementen met meer dan 1.000 mensen mogen plaatsvinden tot 15 maart 2020.

Update 27 februari

Messe Frankfurt heeft een ruimte gevonden in haar najaarskalender voor Light + Building die in maart niet doorgaat. De nieuwe beursdagen voor editie 2020 zijn 27 september tot en met 2 oktober. Ook de Eisenwarenmesse in Keulen heeft een nieuwe datum. De tweejaarlijkse vakbeurs voor bouwgereedschap en bevestigings- en verbindingstechnieken staat nu gepland op 21 tot 24 februari 2021 in Koelnmesse.

Update 26 februari

JEC World, de internationale vakbeurs rondom composieten die gepland stond op 3 tot en met 5 maart in Paris Nord-Villepente, is verschoven naar 12 tot en met 14 mei.

De komende editie van de vakbeurs Dental Expo, gepland op 19, 20 en 21 maart 2020 in RAI Amsterdam, wordt verplaatst naar een later moment vanwege het coronavirus. “In samenspraak met brancheverenigingen, exposanten en partners hebben wij besloten Dental Expo op een later moment dit jaar plaats te laten vinden. Wij vinden het op dit moment maatschappelijk niet verantwoord om een beurs in de medische branche doorgang te laten vinden. Een samenscholing van dit formaat vergroot het risico van verspreiding in deze specifieke branche”, zegt Mathilde Koniuszek, Event Manager van Dental Expo.

Update 25 februari

Enkele organisatoren van internationale vakbeurzen in Duitsland melden dat hun vakbeurs niet op de geplande datum doorgaat. De Eisenwarenmesse in Keulen die op 1 maart van start zou gaan krijgt een nieuwe datum in 2021 en Light + Building in Messe Frankfurt wordt verschoven van maart naar september van dit jaar. IWA OutdoorClassics in Nürnberg Messe gaat eveneens niet door op de oorspronkelijke datum. Of het gaat om uit- of afstel is niet bekend gemaakt.

De internationale meubelvakbeurs Salone del Mobile in Milaan is twee maanden verschoven. Eerder maakte de organisator van de internationale brillenvakbeurs MIDO in Milaan al bekend dat de beurs die gepland stond van 29 februari tot en met 2 maart verschoven wordt naar mei/juni van dit jaar. De internationale cosmeticavakbeurs Cosmoprof in Bologna is verschoven van maart naar juni. In totaal zijn er tot nu toe een zestigtal beurzen in Italië gemeld die geen doorgang vinden op de geplande datum. Het merendeel is twee tot vier maanden verschoven.

Mobile World Congress

De annulering van Europese vakbeurzen werd in januari in gang gezet toen de organisator van Mobile World Congress in Barcelona bekend maakte dat de congresbeurs dit jaar geen doorgang vindt.

In China, waar de uitbraak van het nieuwe coronavirus Covid-19 begon, werden al eerder een aantal toonaangevende beurzen geannuleerd of verschoven. Eind februari stond in China de teller op 128 beurzen die tot nader order zijn uitgesteld.

Informatiepagina CLC-Vecta

Branchevereniging CLC-Vecta is een informatiepagina gestart om bedrijven in de beursindustrie te voorzien van feitelijke informatie over de gevolgen van het coronavirus en daar waar mogelijk te ondersteunen bij het nemen van eventuele maatregelen.

Beurzen geannuleerd of verschoven

Een internationaal overzicht van beurzen die zijn geannuleerd of verschoven is te vinden op de website van Expodatabase.