Beurzen stuwen groei van databedrijf RELX

RELX heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet en het resultaat verder zien stijgen. Dochterbedrijf Reed Exhibitions, eerder hard geraakt door de coronacrisis, droeg daar flink aan bij door een omzetgroei van 226 procent in het afgelopen halfjaar, resulterend in een divisie-omzet van 394 miljoen pond.

In het afgelopen halfjaar steeg de totale omzet van de Britse dataleverancier met 13 procent tot 3,97 miljard pond. Bij de divisie Risk bedroeg de onderliggende omzetgroei tegen constante wisselkoerseffecten 7 procent, bij Scientific, Technical & Medical was dit 4 procent en bij Legal ook 4 procent.

De aangepaste operationele winst van RELX steeg met 16 procent tot 1,24 miljard pond met een bijbehorende marge van 31,2 procent tegen 30,1 procent in dezelfde periode een jaar eerder.

RELX bevestigde de outlook en verwacht nog altijd dat de onderliggende groei van de omzet en aangepaste operationele winst licht boven de historische gemiddelden zullen uitkomen.

RELX-dochter Reed Exhibitions gold voor de coronacrisis als de grootste beursorganisator ter wereld, voor landgenoot Informa, Messe Frankfurt en het Franse bedrijf GL Events. De Nederlandse beurslocaties RAI Amsterdam en Jaarbeurs Utrecht bivakkeren in de mondiale middenmoot.