Bridge Event Facilities investeert in hightech-stands

Al jarenlang bouwt Bridge Event Facilities stands in binnen- en buitenland. Niet alleen direct voor eigen klanten maar ook in samenwerking met collega-standbouwers.

Voor de coronaperiode is al geïnvesteerd in de led-tiles van Aluvision. Deze ledtegels hebben een pixelpitch van 2,5 mm en zorgen voor een haarscherpe beeldkwaliteit. Een led-tile bestaat uit maar 36.864 leds waardoor op korte kijkafstand videobeelden een grote impact maken op bezoekers. De Aluvision-tegels zijn de dunste led-tiles in de markt en sluiten naadloos aan op het modulaire kadersysteem van Aluvision.

Bridge Event Facilities heeft recentelijk geïnvesteerd in de Aluvision Hi Led 55+ led-tiles. Deze tegels bieden nog meer creatieve mogelijkheden. De led-modules zijn voorzien van demontabele randen waardoor naadloze hoeken, kubussen en cirkelvormen mogelijk zijn. Ook is geïnvesteerd in curved led-tiles waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld tunnels te bouwen waarbij led-wanden naadloos overgaan in ronde binnen hoeken en plafonds, allen voorzien van led.

Naast video-tiles is ook de verlichting in de stands erg belangrijk. Bridge Event Facililities investeerde in een basis led-spot die de bekende HQI 400 vervangt. De Powercon True-aansluiting van deze spots zorgt voor een veilige vergrendelde aansluiting en is doorlusbaar, zodat bekabeling in de truss ook veel strakker en netter kan worden uitgevoerd.

Investeren in verlichting

Een ander investering op verlichtingsgebied zijn de Elation KL-panels. Dit is een krachtige floodspot, waarvan de kleurtemperatuur instelbaar is. Daardoor kan op iedere gewenste plaats worden gekozen voor een warme sfeer of daglichtomgeving. Deze spot is ook geschikt voor film- en tv-omgevingen en daardoor ook inzetbaar voor livestreams en congressen.

Ook truss en motortakels zijn materialen die in ruime mate aanwezig zijn. Recent is geïnvesteerd in zwarte truss van het merk Sixty 82. Een in het oog springend onderdeel is de Hang-On. Dit onderdeel is ideaal wanneer tussenliggers in truss-constructie moeten worden gerealiseerd. Waar voorheen uitsluitende de vaste maten van 3 en 4 weghoeken bepalend waren voor de tussenligger, kan nu op iedere gewenste maat een tussenligger aan de hoofdconstructie worden gehangen.

De technici van Bridge Event Facilities hebben naast de ervaring op gebied van licht, geluid en av-techniek ook veel ervaring met het bouwen van modulaire stands. Ideaal voor een goede samenwerking met de collega-standbouwers. René Verbruggen, eigenaar van Bridge Event Facilities: “Door deze flexibiliteit ontstaan er geen wachturen bij techniekrealisatie, maar zijn we onderdeel van het standbouwteam en kunnen onze medewerkers op elk gewenst moment onze technische kennis inzetten voor de realisatie van de stand.”

www.bridge-ef.com