Brussels Expo

Brussels Expo volledig uitgerust met kiemdodend luchtzuiveringssysteem

Brussels Expo gaat de coronacrisis te lijf door haar 120.000 vierkante meter aan beurshallen uit te rusten met een kiemdodend luchtzuiveringssysteem.

“Wij hebben besloten al onze ruimten uit te rusten met een nieuwe technologie die ziektekiemen kan doden”, legt CEO Denis Delforge uit. “Met die beslissing gaan we een verbintenis van formaat aan: de eventsector, die al sinds 19 maart volledig stilligt, heropstarten en zorgen voor optimale gezondheidsomstandigheden voor onze klanten, exposanten, bezoekers, leveranciers, partners en werknemers.”

UV-C zuiveringsinstallatie

Van de tentoonstellingshallen tot Paleis 12, van de vergaderzalen en kantoren tot de inkomhallen, de backstage en de toiletten… heel Brussels Expo zal vanaf juni 2020 uitgerust zijn met UV-C-zuiveringsinstallaties die doeltreffend zijn tegen ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën. UV-C-straling wordt gebruikt om ziekenhuiskamers, operatiekwartieren, ziekenwagens en het openbaar vervoer te ontsmetten en zo onder meer COVID-19 te bestrijden.

De bestelde installaties gebruiken een combinatie van technologieën die het mogelijk maakt ze in te zetten waar publiek aanwezig is. De omsloten UV-C-lampen bevatten TiO2-katalysatorplaten en brengen een kiemdodende straling voort dankzij een fotokatalytische oxidatiereactie. Dit procedé doodt de ziekteverwekkende elementen, virussen en bacteriën in de lucht en op oppervlakken.

Voorzorgsmaatregelen

Het kiemdodend luchtzuiveringssysteem is een aanvulling op de maatregelen die verplicht zijn voor de sector, zoals het gebruik van mondmaskers, ontsmettingsgel,  beperking van aantallen bezoekers en de organisatie van bezoekersstromen.

Vorige week presenteerde branche-organisatie Febelux een lijst met maatregelen die zouden kunnen worden toegepast om beurzen de deuren weer te laten openen in deze coronacrisis.