Compensatie exposanten Mobile World Congress 2020

Zo compenseert Mobile World Congress exposanten en bezoekers

Organisator GSMA heeft de details bekend gemaakt van de financiële compensatie voor exposanten en bezoekers die zich hadden ingeschreven voor Mobile World Congress 2020 in Barcelona. MWC20 stond gepland op 24 tot en met 27 februari, ​​maar werd twee weken voor opening geannuleerd vanwege de coronavirus-uitbraak.

Compensatie exposanten

Exposanten die tot £ 5.000 (ongeveer 5.540 euro) aan de congresbeurs hebben uitgegeven hebben twee opties. Ze kunnen hun uitgave voor het evenement in 2020 volledig terugkrijgen, of ze kunnen de komende drie jaar een korting ontvangen ter waarde van 125 procent van hun uitgaven voor 2020. De korting is als volgt opgebouwd:  65 procent voor MWC in 2021, 35 procent voor editie  2022 en 25 procent in 2023.

Bedrijven die meer dan £ 5.000 hebben uitgegeven, hebben ook twee opties. Ze kunnen dezelfde kredietdeal ontvangen als hiervoor beschreven of ze kunnen een contant bedrag claimen dat overeenkomt met 50 procent van de uitgaven voor 2020, met een maximum van £ 150.000 (ongeveer 166.000 euro).

Boekingstarieven verlaagd

In een interview met Mobile World Live zegt de CEO van GSMA , John Hoffman, dat hij verwacht dat kleinere bedrijven en start-ups eerder de cash deal zullen accepteren. ‘Dat begrijpen we. Het is een cashflow-situatie. Niet alleen onze branche, maar het hele wereldwijde financiële ecosysteem.’

Exposanten die zich terugtrokken voordat GSMA de Mobile World Congress annuleerde komen in aanmerking voor de kortingsdeal. Bovendien brengt de organisator de boekingstarieven voor MWC2021 terug naar die van 2019.

Alle gekochte bezoekerstickets voor deelnemers komen in aanmerking voor volledige terugbetaling via de oorspronkelijke betalingsmethode, zo heeft GSMA bepaald.

Gebaar van goede wil

De organisator van MWC Barcelona benadrukt dat de financiële compensatie voor exposanten en bezoekers een gebaar van goede is en geen erkenning van enige aansprakelijkheid. De GSMA staat achter de beslissing die ze heeft genomen om Mobile World Congress 2020 te annuleren en voelt zich gesteund door de latere gebeurtenissen rondom de coronavirus-pandemie. Het is een erkenning dat er zonder deelnemers, exposanten en sponsors geen MWC Barcelona zou zijn, aldus de GSMA.

Mobile World Congress 2021 staat gepland van 1 tot en met 4 maart 2021 in Fira Gran Via Barcelona.