ISE 2020 slotbericht

Coronavirus-dreiging en storm Ciara drukken bezoekersaantal ISE 2020

ISE 2020 heeft van 10 tot en met 14 januari totaal 52.128 bezoekers naar RAI Amsterdam getrokken, beduidend minder dan de 81.268 bezoekers in 2019. Aangezien het aantal inschrijvingen in januari op koers lag, gaat organisator Integrated Systems Events ervan uit dat de uitbraak van het nieuwe corona-virus en de storm die over Europa raasde veel professionals heeft weerhouden om de technologiebeurs en het congres te bezoeken.

Mike Blackman, Managing Director van Integrated Systems Events, blijft positief: ‘De show van dit jaar heeft ons laten zien hoe vastberaden onze bezoekers naar ISE zouden komen. Veel van onze exposanten overtroffen hun doelstellingen voor klantbetrokkenheid en het genereren van leads. De show heeft op alle fronten gepresteerd: als het grootste jaarlijkse forum van de wereldwijde industrie, als lanceerplatform voor nieuwe oplossingen, als een plek om zaken te doen en als bron voor professionele ontwikkeling en educatie.’

Weinig te lijden

ISE heeft in tegenstelling tot het geannuleerde Mobile World Congress weinig te lijden gehad van exposanten die afhaakten, zodat ruim 1.300 exposanten hun producten en diensten in de RAI presenteerden. Opvallend was wel de annulering van LG een week voor de opening van de beurs. Op de plek waar doorgaans de royale stand van het electronicabedrijf stond, was nu een cateringplein gerealiseerd. Daarnaast bleven 50 van de 256 exposerende Chinese bedrijven thuis.

Hygiënisch handelen

De organisatie had met het oog op de uitbraak van het nieuwe Corona-virus in China gezorgd voor een alom aanwezigheid van dispensers en flesjes met desinfecterende zeep en met visuals en formulieren met daarop richtlijnen voor hygiënisch handelen.

Afscheid van de RAI

ISE 2020 luidde ook het afscheid in van RAI Amsterdam als beurslocatie voor de internationale technologiebeurs. Na 15 jaar vertrekt Integrated Systems Europe naar Barcelona. De verhuizing werd ingeleid met een speciaal ¡Hola Barcelona! Evenement op de laatste beursdag, onder aanwezigheid van politici en captains of industry. Als afscheidscadeau aan de stad is Integrated Systems Europe een liefdadigheidsproject gestart voor het Emma Kinderziekenhuis, in samenwerking met RAI Amsterdam en Amsterdam UMC.

ISE 2021

ISE 2021 zal plaatsvinden in Fira Gran Via Barcelona van 2 tot en met 5 februari 2021.