Creaplan management & For Live CEO Ruud van den Berg

Creaplan en For Live leggen basis voor Europese live experience groep

Stand- en interieurbouwbedrijf Creaplan uit Nazareth, België en het Nederlandse For Live uit Amersfoort, specialist in live communicatieprojecten, bundelen de krachten. Beide bedrijven willen samen uitgroeien tot een Europese live experience groep. Dat samenwerkingsverband zal zich toeleggen op het volledige scala binnen de merkcommunicatie, van live events en beursstands enerzijds tot zakelijke interieurs en experience centers anderzijds, met elk een sterk online element.

Duidelijke match

Voor Creaplan CEO Michael Debaveye was de match tussen beide bedrijven snel duidelijk. “Waar wij standen, interieurs en displays aanbieden, kunnen onze klanten nu rekenen op de expertise van For Live voor al hun noden omtrent event interieurs, audiovisuele toepassingen en online broadcasting. Beide bedrijven zijn zeer complementair. Ook geografisch versterken we elkaar: Creaplan verstevigt haar positie op de Nederlandse markt, For Live zet voet aan wal in België.”

Van Eurovisiesongfestival tot WK schaatsen

For Live levert audiovisuele apparatuur en diensten oplossingen voor live communicatieprojecten. Het bedrijf uit Amersfoort richt zich op productiehuizen, evenementenbureaus en inhouse event afdelingen, met een sterke focus op de corporate- en sporteventmarkt.

For Live is zo’n 10 jaar geleden opgericht en was al betrokken bij meer dan 1000 producties. Daaronder vallen bekende evenementen als het Eurovisiesongfestival tot het WK schaatsen in Thialf. Het bedrijf is daarnaast bij talrijke interne events betrokken zoals aandeelhoudersvergaderingen en productpresentaties voor corporates als KPN, Amstel, Rabobank, KLM en meer.

Hybride toepassingen

Vincent Lievens, COO bij Creaplan: “De samenwerking maakt ons aanbod nog meer klaar voor de toekomst. We hebben als bedrijf niet stilgezeten tijdens de coronacrisis: enerzijds is onze bedrijfstak interieuroplossingen en totaalinrichtingen enorm gegroeid, anderzijds hebben we ons productaanbod voor events onder de loep genomen om te kijken waar we technologie konden integreren met het oog op online en hybride toepassingen. Dankzij For Live’s expertise in online events kunnen we de vraag van de markt nog beter beantwoorden en is ons standen- en interieuraanbod helemaal klaar voor de toekomst.”

Online broadcastmarkt

Voor Ruud van den Berg, oprichter For Live, past de samenwerking naadloos binnen de enorme groeispurt die zijn bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. “Ondanks de Covid-19-crisis doet For Live het erg goed en is de orderportefeuille nog steeds goed gevuld. Enerzijds door de traditionele (sport)events die nog steeds plaatsvinden, anderzijds door de evolutie naar de online broadcastmarkt. For Live is aan het begin van de crisis gestart met de ontwikkeling van een aantal unieke producten voor interactieve online events waardoor we nu een prominente positie in de markt verworven hebben.”

Centraal beheerd

Oprichter Ruud van den Berg behoudt de operationele leiding van For Live; voor een optimale samenwerking worden beide bedrijven centraal beheerd door het Creaplan managementteam. Daarnaast zal Van den Berg toetreden als aandeelhouder en bestuurder in de overkoepelende groep.

Vincent Lievens: “Net zoals de overname van afgelopen jaar van standenbouwer Bulik, voelt deze acquisitie aan als de logische volgende stap. For Live versterkt het groepsverhaal, waar merkbeleving centraal staat. Operationeel verandert er nagenoeg niets: onze klanten krijgen nog steeds dezelfde service en onze werkzaamheden in Nazareth blijven ongewijzigd.”