Debuut Dutch Pork Expo trekt zo’n 4800 bezoekers

De eerste editie van Dutch Pork Expo is op 16 en 17 april 2019 bezocht door 4.823 bezoekers uit de varkenssector. In totaal namen 180 exposanten deel aan het vakevent in Evenementenhal Venray. Het is de enige nationale beurs in Nederland die zich specifiek richt op de varkenssector. “Met name het feit dat we nu een doelgroep specifieke beurs hebben gericht op de varkenssector wordt enorm gewaardeerd”, zegt adviseur Natascha Halbertsma van Dutch Pork Expo.

Basis gelegd

Dutch Pork Expo vindt haar oorsprong in de voormalige Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Hardenberg en Venray. Met Dutch Poultry Expo in Hardenberg en Dutch Pork Expo in Venray zijn twee nationale vakevents, gericht op één deelsector, gelanceerd door beursorganisator Easyfairs. Halbertsma: “We kijken met een positief gevoel terug op deze eerst editie. De nieuwe opzet is even wennen voor onze exposanten en bezoekers, maar alle veranderingen zijn doorgevoerd om het meest kwalitatieve platform aan te bieden voor de varkenssector. Er is een basis gelegd voor de toekomst waarop we verder gaan bouwen.”

Smartbadge

Naast de 180 deelnemers die noviteiten en producten presenteerden, was er een kennisprogramma dat gericht was op de onderwerpen varkensgezondheid, bedrijfsovername, duurzaamheid en een zoektocht naar een nieuw verdienmodel. Deze thema’s werden vanuit verschillende invalshoeken belicht. Ook was er een kookplein midden op de beursvloer waar tv-kok Ramon Brugman hapjes deelde met bezoekers, waren er uitbeendemonstraties te volgen en studenten van Gilde Opleidingen namen deel aan een kookwedstrijd.

Verder werd de smartbadge geïntroduceerd. Met deze zogeheten ‘digitale draagtas’ konden bezoekers exposantenstands scannen waarin ze geïnteresseerd zijn en waarover ze meer informatie willen ontvangen. Na het beursbezoek ontvingen ze een e-mail met daarin alle informatie van de exposanten die ze gescand hebben. “Dit is een nieuwe tool voor zowel onze exposanten en bezoekers dat nieuwe mogelijkheden biedt”, aldus Halbertsma.

Dutch Pork Expo 2020

Aan de hand van deze eerste editie gaat beursorganisator Easyfairs in de komende periode de beurs verder evalueren. Alle feedback wordt gebruikt voor het doorontwikkelen van de volgende editie van Dutch Pork Expo op 21 en 22 april 2020 in Evenementenhal Venray.