Entree Bautec 2020 Messe Berlin

Definitief einde voor Bautec

Bautec, de internationale vakbeurs voor bouw- en constructietechniek, is volgens beursorganisator Messe Berlin economisch gezien niet levensvatbaar meer. De laatste editie vond plaats van 18 tot en met 21 februari 2020.

‘In de afgelopen jaren bereikte de winstgevendheid van Bautec niet langer het noodzakelijke niveau’, aldus Karel Heijs , directeur Life Sciences van Messe Berlin. ‘Ondanks de sterke toewijding van onze langdurige partners en sponsors en de uitstekende inspanningen van onze collega’s van Messe Berlin om de kwaliteit van de beurs te verhogen, waren we helaas niet in staat om de economische resultaten te bereiken waarop we hadden gehoopt en die we nodig hadden.’

Onwaarschijnlijk

‘Aangezien het onwaarschijnlijk is dat Bautec volgend jaar substantieel betere resultaten zal behalen, zijn we van mening dat de beslissing begrijpelijk is in deze economisch moeilijke tijden. Namens het Bautec-team wil ik onze partners, exposanten en bezoekers bedanken voor de jarenlange steun en samenwerking, productieve dialoog en hun positieve bijdragen aan het evenement.’

Internationale bouwbeurs

De internationale vakbeurs voor bouw- en constructietechnologie werd georganiseerd door Messe Berlin en vond elke twee jaar plaats. De laatste editie toonden 451 exposanten uit 18 landen de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van bouw- en constructietechnologie op het beursterrein van Berlijn. Vorig jaar woonden meer dan 31.000 vakbezoekers het evenement bij.

Een van de unieke verkoopargumenten was een alomvattende benadering van gebouwen, van de kelder tot het dak, inclusief de infrastructuur. Het programma van Bautec werd gecompleteerd door GRÜNBAU BERLIN en up#Berlin.