Directeur vertrekt bij Meubelbeurs Brussel

Lieven van den Heede is onverwacht vertrokken als directeur van de internationale Meubelbeurs in Brussel. Oorzaak van de breuk is een verschil van inzicht met de raad van bestuur over de strategische koers van het evenement.

Het vertrek is opmerkelijk omdat Van den Heede al zestien jaar is verbonden aan de Internationale Vakbeurs van het Meubel Brussel, zoals de organisator formeel heet. De Meubelbeurs Brussel staat voor dit jaar gepland van 6 tot en met 9 november.

In maart 2015 volgde Van den Heede de toenmalige directeur Els van Pelt op. In de afgelopen zeven jaar heeft hij die functie met verve en betrokkenheid vervuld, meldt Interieur Journaal, ondanks de soms moeilijke omstandigheden, zoals de weinig succesvolle digitale editie in coronajaar 2020. Zo gaf hij de traditionele Balthazars-uitreiking nieuw elan.

Van den Heede van den Heede meldt per mail dat “er een eind aan mijn samenwerking met de Meubelbeurs Brussel” is gekomen. Zijn vertrek is onvrijwillig en de exacte reden is onbekend. Meubelbeurs Brussel laat weten “zeer binnenkort met een officiële mededeling omtrent de stopzetting van de samenwerking met Lieven van den Heede” te zullen komen.