Deelstaten beslissen over toestaan Duitse vakbeurzen

Duitsland: ‘Beurzen vallen niet in de categorie grote evenementen’

Het is aan de Duitse deelstaten om te beslissen wanneer de organisatie van beurzen is toegestaan ​​in overeenstemming met de hygiëne- en afstandsregels. Tegelijkertijd worden in Duitsland beurzen niet langer beschouwd als onderdeel van de categorie grote evenementen. Dit is het resultaat van de afspraken tussen de federale overheid en de deelstaten op 6 mei .

Belangrijke stap

Jörn Holtmeier, algemeen directeur van de Vereniging van de Duitse beursindustrie AUMA: “Dit is een belangrijke stap in de richting van het opnieuw opstarten van de beursindustrie, omdat beurzen op korte en middellange termijn belangrijke stimulansen zullen geven als innovatie- en samenwerkingsplatforms voor het herstel van de Duitse economie.”

Duitse beursorganisatoren en AUMA hebben zich aangeboden om de bevoegde autoriteiten met hun expertise en ervaring te adviseren. Hiervoor heeft de Duitse branche-organisatie al voorstellen ontwikkeld die ook voldoen aan de hoge eisen op het gebied van hygiëne en afstandsregels.

Openen van de grenzen

Een belangrijk signaal voor de beurzen is volgens Jörn Holtmeier de geleidelijke opening van de door de deelstaten geplande horeca. Doorslaggevend voor het succes van vakbeurzen in de tweede helft van het jaar zullen het openen van de grenzen en het hervatten van grensoverschrijdende zakenreizen zijn.