Easyfairs lanceert nieuwe vakbeurs Future Lighting

Easyfairs Nederland lanceert op woensdag 23 en donderdag 24 november de vakbeurs Future Lighting in Evenementenhal Gorinchem. Het niche-event combineert vijftig exposanten met een tweedaags kennisprogramma dat verdieping geeft aan actuele licht-thema’s.

Het contentprogramma wordt ingevuld door NSVV, het onafhankelijke kenniscentrum voor licht en verlichting. Zij doet dat in samenwerking met Belgische partners IBE-BIV en Groen Licht Vlaanderen.

Het event richt zich op de hele lichtketen in Nederland en Vlaanderen. Van fabrikanten tot leveranciers van verlichting, (licht)architecten, adviseurs, facilitair managers, gebouwbeheerders en installateurs. De NSVV is blij met het initiatief. “Een heel mooie uitdaging omdat er in Nederland geen brede verlichtingsbeurs is en ook nooit is geweest”, aldus NSVV-voorzitter John de Joode.

Exclusief licht-event

Irma de Hoon, Business Unit Director Building van Easyfairs, is trots op de samenwerking. “Er gebeurt zo enorm veel op het gebied van licht en verlichting dat het vreemd is dat er geen exclusief lichtevent is. We zijn door de markt zelf uitgedaagd daarvoor een fantastisch tweedaags niche-evenement te organiseren. Die handschoen pakken we graag op. De beurs past precies binnen het portfolio van het building-cluster van Easyfairs.”

Future Lighting wordt gehouden op Next Level van Evenementenhal Gorinchem dat met twee nieuwe congreszalen naast de beursvloer goed is uitgerust om een contentprogramma te hosten. De naastliggende hal met mooie lichtkoepel biedt daarbij een uitstekend decor voor een expo waar de smaakmakers in licht en verlichting zich kunnen presenteren.