Elektrotechniek

Elektrotechniek gaat definitief niet door

Er komt ook in 2018 geen vakbeurs Elektrotechniek. Organisator Jaarbeurs constateert dat er te weinig animo is in de markt om de beurs die vorig jaar werd uitgesteld een doorstart te geven.

Nieuw beursconcept

Elektrotechniek vond in 2015 voor het laatst plaats. Toen bleek dat het concept van de beurs aan vernieuwing toe was, omdat er zich minder marktleiders op de beurs presenteerden en bezoekersaantallen terugliepen. De tweejaarlijkse vakbeurs werd vorig jaar niet georganiseerd om meer tijd te hebben voor het ontwikkelen van een nieuw concept. De nieuwe opzet van de beurs werd eind 2017 aan de markt gepresenteerd, maar Jaarbeurs constateert nu dat onvoldoende fabrikanten zich vastgelegd hebben voor deelname aan de vakbeurs Elektrotechniek 2018 om de beurs het volume en de impact te geven die Jaarbeurs beoogt. Om deze reden is besloten de beurs die gepland stond in 2018 niet door te laten gaan.

Elektrotechnische branche

Jaarbeurs onderzoekt nu met branche-organisatie Fedet en marktpartijen op welke andere manieren de beursorganisator de elektrotechnische branche kan bedienen. Jaarbeurs ziet mogelijkheden voor tailormade elektrotechnische concepten op bestaande beurzen zoals de BouwBeurs, VSK, BIM-praktijkdagen, Smart homes & Intelligent Business, TechniShow en ESEF. Daarnaast behoort ook een latere doorstart alsnog tot de mogelijkheden.

Patrick Schilte

Business unit manager Patrick Schilte van Jaarbeurs: “We organiseren events met maximaal draagvlak vanuit de sector. Dat is de enige garantie voor een uitstekende performance voor onze bezoekers en exposanten. Voor een doorstart van Elektrotechniek ontbreekt het draagvlak op dit moment. Jammer, maar tegelijk een nieuwe uitdaging om de sector te bedienen binnen onze markt leidende beurzen. Specifiek en toegespitst. We zien zeker mogelijkheden. We gaan vernieuwende concepten voorleggen aan de sector.”