World of Concrete 2021

Exposant neemt rol van badgeprinter over

De organisatoren van World of Concrete 2021, de vakbeurs die op 8 juni de deuren opende in het Las Vegas Convention Center, kozen voor een contactloze check-in als een van de coronamaatregelen. Hieraan kleven enkele praktische bezwaren, concludeert Bob Milam in Exhibitor Magazine. Hij was echter ook getuige van een exposant die van de nood een deugt maakte.

Voor ervaren rot ‘Tradeshow Bob’ was het bezoek aan de betonvakbeurs zijn eerste in 456 dagen na de lockdown tijdens de coronapandemie. Toen hij arriveerde bij de onlangs geopende West Hall van de LVCC, werden hij begroet door een gezondheidsscreener die zijn temperatuur opnam, een groen polsbandje overhandigde (die aangaf dat hij de screening had doorstaan) en hem vervolgens opdracht gaf zijn digitale badge klaar te hebben om te worden gescand vanaf zijn smartphone.

Voortdurend jongleren

Het voortdurend jongleren met zijn telefoon voor diverse toegangsscans en het vastleggen van leads werd een grote bron van frustratie. Misschien extra irritant voor oudere, minder technisch onderlegde personen, dan voor digital natives, geeft Milam nog als verzachtende omstandigheid. Maar het digitale badgesysteem trok ook de batterij snel leeg, waaraan een brede groep exposanten en bezoekers zich ergerde.

Bovendien vertelde de beursbeveiliging hem dat het veel moeilijker was om bezoekers, exposanten, studenten, media en indringers van elkaar te onderscheiden.

Print your badge here

Bob Milam ontdekte echter  één exposant die dit probleem slim omzette in een kans om contact met bezoekers te kunnen leggen. Softwarebedrijf Acumatica had een klein bordje hangen ‘Print Your Badge Here. Save Your Phone.’ Door hun mobiele telefoon via Bluetooth aan te sluiten op een printer, konden bezoekers een badgeprinter. Het was een geweldige gespreksstarter en perfect voorbeeld van nadenken over hoe je van een limoen limonade kunt maken, constateert Bob Milam in zijn reportage over World of Concrete 2021 in Exhibitor Magazine.