Gamescom is terug, Future Games Show ook

De grote gamingbeurzen keren stuk voor stuk terug naar fysieke beurshallen nu corona goeddeels lijkt te zijn verslagen. De Duitse beurs Gamescom bijt van 24 tot 28 augustus het spits af in Koelnmesse. Inmiddels is bekendgemaakt dat ook de populaire Future Games Show dan weer van de partij zal zijn.

De Future Games Show-presentaties worden over het algemeen gehouden tijdens Gamescom en de Amerikaanse concurrent E3 (die ook deze zomer zijn fysieke comeback bekendmaakte) en bevatten diverse aankondigingen en nieuwe beelden van nieuwe games. De show wordt georganiseerd door GamesRadar en is onder meer te zien via het YouTube-kanaal van GamesRadar.

De aankomende editie vindt plaats op 24 augustus, de dag na de Opening Night Live Show van Gamescom, om 20:00 uur Nederlandse tijd. Er worden volgens de organisatie meer dan vijftig games getoond van uitgevers als Team17, Prime Matter, Ravenscourt en 505 Games, meldt Gamer.nl. In de teaser voor het evenement zijn in ieder geval de games Goat Simulator 3, Layers of Fear en Hypercharge te zien.

Diverse bedrijven, waaronder Nintendo en Sony, zijn dit jaar afwezig op Gamescom. Andere bedrijven hebben wel aangekondigd aanwezig te zijn, waaronder Xbox, Koch Media (dat nu Plaion heet), Ubisoft en Warner Bros.

Lees meer over Gamescom in onze beursagenda.