Beursvloer Gastvrij Rotterdam 2021

Gastvrij Rotterdam boven verwachting afgesloten

Na 20 maanden was de 8e editie van Gastvrij Rotterdam eindelijk weer de eerste grote live beurs die kon plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. De drie beursdagen, goed voor vier gevulde beurshallen, markeerden voor velen een nieuwe start om weer op positieve wijze de horeca op te kunnen bouwen. Veel innovaties, nieuwe trends, gelukkige prijswinnaars en vooral heel veel blije gezichten bepaalden de sfeer.

Ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers bevolkten van 20 tot en met 22 september de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. Gelet op de actuele situatie in de branche met de aanhoudende uitdagingen rondom het coronavirus, het nijpende tekort aan personeel in de horeca in combinatie met het fraaie nazomerweer, was de opkomst boven verwachting. In verhouding tot de vorige editie in 2019, toen de beurs in vijf hallen plaatsvond, ligt het bezoekersaantal 17 procent lager.

Zoveel exposanten

Managing director van Gastvrij Rotterdam, Robert Melaard geeft aan: “Als deze editie van Gastvrij Rotterdam iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het de enorme behoefte om elkaar weer live te kunnen ontmoeten. Het is geweldig dat we van zoveel exposanten het vertrouwen hebben gekregen door hun deelname te bevestigen aan Gastvrij Rotterdam 2021 in deze onzekere tijden en dat toch ook zoveel vakbezoekers de tijd hebben vrijgemaakt om naar de beursvloer te komen.”

Culinaire wedstrijden

De horecavakbeurs kende vele culinaire wedstrijden en finales, zoals de Nederlandse Finale van de Bocuse d’Or, de Young Chef Award, Het Glazen Kalf, de Gaia Green Awards, de Minder Zout, Meer Smaak Challenge en het NK en BK Oestersteken.

De beurs werd maandag 20 september officieel geopend door Managing Director Robert Melaard, Meesterkok Soenil Bahadoer, Lennart Maas – initiatiefnemer van de Week van de Horeca – en Robèr Willemsen, landelijk voorzitter KHN.

Rober Willemsen en Robert Melaard
Rober Willemsen en Robert Melaard

 

Ontzettend goede vibe

Robèr Willemsen zei bij de officiële opening: “Ja, we mogen weer! En kijk eens naar die blije gezichten! Dit is weer een mooie stap voorwaarts. Dit is een heel belangrijk moment: de eerste keer dat we elkaar weer massaal kunnen zien, iedereen kan weer ideeën opdoen en vooruit kijken en kan weer focussen op leuke dingen. Net als voorgaande edities ziet het er weer supertof uit: er is veel aandacht aan de stands besteed, veel ruimte en er heerst een ontzettend goede vibe. We hebben dit echt gemist.”

Eindelijk weer fysiek

Meesterkok Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof: “Na twee jaar mag het weer fysiek: iedereen is trots en zo happy hier! Wij staan voor gastvrij en Gastvrij Rotterdam is een gastvrije, mooie beurs: niet tè groot, maar culinair, heel aanwezig. En met de mooiste wedstrijd, de Bocuse d’Or, op de vloer. Je spreekt eindelijk weer mensen, overlegt met chefs over hun zaak en ziet wat de nieuwe trends zijn. De sfeer is heel goed. Iedereen is heel enthousiast, echt geweldig!”

Gastvrij Rotterdam 2022

De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 19 tot en met 21 september 2022 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.