Bart Wigman koopt Gielissen-aandelen van Karmijn Kapitaal

Interieur- en standbouwbedrijf Gielissen neemt afscheid van private equity fonds Karmijn Kapitaal. Mede-aandeelhouder en voormalig directeur Bart Wigman koopt de aandelen van de investeringsmaatschappij.

In 2017 verkreeg Karmijn Kapitaal een minderheidsaandeel in Gielissen met als doel het bedrijf verder uit te bouwen. Nu Gielissen succesvol door de coronapandemie is geloodst, koopt Wigman het belang van Karmijn over.

Na een onstuimige periode laat de markt voor beurzen en evenementen weer een duidelijke opwaartse trend zien. Steeds meer bedrijven zoeken weer naar middelen om klanten persoonlijk te ontmoeten en beursdeelnames worden meer dan ooit gewaardeerd.

Aanbod verdiepen

Gielissen heeft de coronapandemie succesvol doorstaan door diversiteit in het portfolio aan diensten, een agile manier van werken en samen met de steun van de overheid. De verbreding van het dienstenaanbod van Gielissen, onder andere op het gebied van duurzaamheid en de turn-key interieur oplossingen, werd samen met Karmijn ingezet. De komende jaren zal het aanbod van Gielissen een verdere verdieping krijgen met belangrijke innovaties rondom duurzaamheid, digitalisering en de toegenomen inzet van data.

“We zien weer diverse strategische kansen, zoals de uitbreiding van onze internationale aanwezigheid”, zegt Andre Hoeben, CEO van Gielissen. “Dat vraagt om verdere versterking van ons management. Een aanpassing van de aandeelhoudersstructuur naar een volledig lange termijn horizon past hier goed bij. Het vergroten van het belang van Bart Wigman, voor Gielissen een vertrouwd gezicht, geeft extra vertrouwen bij onze klanten en vanzelfsprekend bij ons personeel. Wij zijn Karmijn dankbaar voor de goede verstandhouding en de support op strategisch, financieel en persoonlijk vlak de afgelopen jaren.”

‘Bouwen aan sterk Gielissen’

Wigman, tot 2019 zelf de topman van het standbouwbedrijf: “Voor mij is het bouwen aan een sterk Gielissen voor de lange termijn het allerbelangrijkste en dus is de aandelenoverdracht ook een logische stap. Ik heb het volste vertrouwen in de toekomst, de medewerkers en het management. Samen gaan we onze verdere doelen zeker realiseren. Ook ik kijk heel positief terug op de afgelopen jaren en vooruit op verdere groei.”

Hadewych Cels, medeoprichter van Karmijn Kapitaal: “We hebben genoten van de gezamenlijke reis, ook in spannende tijden. Het voelt voor ons heel bijzonder om Bart in staat te stellen binnen zijn vertrouwde kring het bedrijf voort te zetten. Een goed thuis vinden voor onze portfoliobedrijven is voor ons altijd van belang.”