Beurzen

Holland

BBS \Food op Anuga

Nu alweer 25 jaar moet ik op buitenlandse beurzen uitleggen dat ik niet uit Holland, maar uit Nederland kom. Wat het verschil dan is, wordt er gevraagd. En iedere keer leg ik het weer geduldig uit dat Holland het westelijk deel met de twee provincies met dezelfde naam betreft; het volkomen vlakke gebied met zompige weilanden, waartussen het merendeel van de bewoners zich heeft verzameld in een aantal steeds uitdijende steden.
En dat vanuit één van die steden niet alleen het landsbestuur, maar ook de collectieve deelname aan beurzen wordt geregeld, wat waarschijnlijk de verklaring is dat stug wordt vastgehouden aan het ‘handelsmerk’ Holland.
Even stug houdt men bij het ontwerp en de inrichting van de beurspaviljoens vast aan oranje als dominante kleur, soms nog gecomplementeerd met tulpen, klompen en molens die alleen nog als monument bestaan.

[vc_gallery type=”image_grid” images=”16974,16970,16968,16966,16964,16962,16960,16958,16956,16954,16952,16950″ img_size=”363×363″ title=”Fotogalerij”]

Vaderlandse huiselijkheid

Duidelijk te zien op voedselbeurzen met systeembouwstands, waarbij Gielissen Exhibitions een vrolijk accent op de vaderlandse huiselijkheid wist te leggen met de grote lampenkappen.

Neutraler van opzet, maar nog steeds met oranje accenten: het ‘Holland Pavilion’ op de MRO Aviation Week in Amsterdam RAI, een creatie van Studio Tognini.

Van dezelfde ontwerpers uit Den Bosch het Holland paviljoen in Barcelona op het Mobile World Congress. Ook hier géén klompen en tulpen, maar wel oranje accenten. De deelnemende exposanten waren in ieder geval duidelijk herkenbaar aan de oranje keycords, terwijl op de rest van de 2.200 stands de exposanten nog braaf hun badge aan de reclame van de grote Chinese sponsor hadden hangen.

Oranje stropdas

Tenslotte toch een algemene tip voor de exposanten die met een oranje stropdas hun herkomst duidelijk willen maken: doe dat niet in Duitsland. Behalve dat u niet helemaal serieus zal worden genomen door uw degelijke Duitse zakenpartner kan ook de associatie met voetbal snel gelegd zijn. En ondanks dat ‘ons’ legioen bij de oosterburen erg gewaardeerd wordt, zullen ze daar die halve finale Europacup van ’88 nooit vergeten.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief