IFA Berlin 2020 mag doorgaan

IFA Berlin mag in aangepaste vorm doorgaan

IFA heeft toestemming gekregen om in 2020 plaats te vinden als een real-life evenement in Berlijn, gebaseerd op een speciaal concept dat gezondheid en veiligheid voorop stelt. De IFA 2020 Special Edition van dit jaar vindt plaats in slechts drie dagen – van 3 tot 5 september – en valt ruim binnen de beperkingen die worden opgelegd door de COVID-19-pandemie. Het evenement dat alleen op uitnodiging is, legt strikte beperkingen op aan het aantal deelnemers.

IFA 2020 Special Edition

De IFA 2020 Special Edition zal zich richten op haar kernfuncties en uit vier stand-alone evenementen bestaan:

1. IFA Global Press Conference: een innovatieshowcase voor merken
2. IFA NEXT meets IFA SHIFT Mobility: een platform voor geavanceerde technologieën
3. IFA Global Markets: een sourcing-evenement voor OEM’s en ODM’s
4. IFA Business, Retail en Meeting Lounges: een marktplaats waar retailers en merken samen kunnen komen

Cruciaal moment

IFA 2020 is de eerste gelegenheid voor de consumentenelektronica- en huishoudelijke apparatenindustrie om nieuwe producten en diensten rechtstreeks aan de media en – in het verlengde daarvan – aan consumenten en handel te presenteren. Het evenement komt ook op een cruciaal moment voor merken, fabrikanten en retailers over de hele wereld, net voor het belangrijkste winkelseizoen van het jaar, van Black Friday en Singles Day tot Cyber ​​Monday, Kerstmis en daarna.

Jens Heithecker, Managing Director van IFA Berlin: ‘Na alle annuleringen van evenementen in de afgelopen maanden, heeft onze industrie dringend een platform nodig waar het zijn innovatie kan demonstreren, zodat ze zich kan herstellen en heroprichten. Het herstel van onze branche begint hier bij IFA Berlin.’

‘Hoewel virtuele evenementen nuttig waren, misten ze ‘de directheid, praktische ervaring en menselijke connecties die evenementen zoals IFA Berlin zo ongelooflijk nuttig maken’, aldus Heithecker.

Volksgezondheidsauthoriteiten

Het concept voor IFA 2020 is ontwikkeld in nauwe samenwerking met volksgezondheidsautoriteiten in Duitsland om de gezondheid en veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. De organisatoren zullen ervoor zorgen dat sociale afstand, zorgvuldige controle van de menigte en andere effectieve maatregelen voor openbare hygiëne allemaal aanwezig zijn.

Als gevolg hiervan is IFA 2020 niet toegankelijk voor het publiek, maar wordt het alleen op uitnodiging georganiseerd.