IFA Berlin 2021

IFA keert terug in volle glorie

Nu de wereld op koers ligt om uit de coronapandemie te komen, zal IFA Berlin plaatsvinden als een grootschalig live-evenement van 3 – 7 september 2021. Organisator Messe Berlin meldt grote interesse van merken, fabrikanten en retailers uit alle industriesectoren om op haar locatie te exposeren, netwerken en co-creëren.

‘IFA Berlin is ‘s werelds meest inspirerende tech-evenement en volledig uniek in de diepte en breedte van de presentatie van de wereldwijde technologie-industrie – van start-ups tot de grootste merken voor consumentenelektronica ter wereld’, zegt Martin Ecknig, CEO van Messe Berlin. ‘De boodschap die we uit onze branche horen is luid en duidelijk: Tech is Back in Berlin en klaar om retailers, media en consumenten te ontmoeten – veilig, maar in het echte leven.’

Nieuwe programma-onderdelen

IFA Berlin breidt zelfs uit. Zo worden als nieuwe programma-onderdelen de Tech Up for Women Conference en Berlin Photo Week toegevoegd. Ook bestaande segmenten als speciale tentoonstellingen, keynotes, IFA Next voor innovators en start-ups, SHIFT Mobility – the Future of Mobility en de IFA + Summit worden uitgebreid.

Vorig jaar moest er worden teruggegrepen op een kleinschalige ‘speciale editie’ van IFA Berlin, waarbij de real-life presentaties en bijeenkomsten alleen op uitnodiging waren, aangevuld met een virtuele beursvloer.

Veiligheid voorop

Net als vorig jaar tijdens de speciale editie van IFA vorig is volksgezondheid en veiligheid de topprioriteit voor de organisatoren van IFA Berlin 2021. Ze staan ​​voortdurend in contact met volksgezondheidsautoriteiten bij het ontwikkelen van concepten die de veiligheid van bezoekers en exposanten garanderen.

Jens Heithecker, IFA Executive Director en Executive Vice President van Messe Berlin: ‘Met al onze voorzorgsmaatregelen om een ​​goede gezondheid van iedereen te garanderen, verwachten we natuurlijk niet dat IFA Berlin 2021 nieuwe records zal vestigen. De trend is echter duidelijk: IFA Berlin is klaar voor een volledige comeback om opnieuw onze branche te leiden.’