IFES bekroont innovatie met IDIA Awards

Om de innovatiekracht van de eventbranche te stimuleren, organiseert de International Federation of Event and Exhibition Services (IFES) voor de tweede maal de uitreiking van de IFES Development & Innovation Awards (IDIA).

Bedrijven uit de beurzen- en evenementensector worden door IFES aangemoedigd om hun uitzonderlijke innovatieve projecten, producten en diensten in te zenden. De jury gaat met name letten op de voordelen van dagelijks gebruik, innovatie, prijs-/kwaliteitsverhouding en duurzaamheid. Er gelden vier categorieën: Product, Service, Management/Production Process en ‘Out of the Box’, een speciale categorie “voor disruptieve oplossingen die de communicatie voor tijdens en na vakbeurzen veranderen”. Deze laatste categorie mikt specifiek op jong talent en hun vernieuwende ideeën.

Inzenden voor de IDIA Awards kan tot 11 november 2022 en is niet slechts voorbehouden voor IFES-leden. Daarmee wil de organisatie een platform bieden aan de internationale gemeenschap van ontwerpers, developers en andere ontwikkelaars van innovatieve concepten. De uitreiking vindt plaats tijdens de vakbeurs EuroShop, die in februari 2023 plaatsvindt in Messe Düsseldorf.