Stax Top 20 Beursorganisatoren

Informa en RX wereldwijd de grootste beursorganisatoren

Informa en RX behielden in 2022 hun eerste en tweede plaatst op de Stax Top 20 ranglijst van beursorganisatoren op basis van omzet. Van de hele top 20 lag de gemiddelde omzet op 70 procent van het niveau in 2019. Messe Düsseldorf en Easyfairs zijn de grootste stijgers op de ranglijst.

Op 9 augustus presenteerde wereldwijd strategisch adviesbureau Stax de nieuwe top 20, die voorheen bekend stond als de AMR Top 20 Ranking. Na de overname in 2022 van het in Londen gevestigde AMR International overnam, is Stax de naamdrager van het onderzoek.

De ranglijst is geheel gebaseerd op de inkomsten uit het organiseren van beurzen. Dit is exclusief locatiehuur, services en andere inkomstenbronnen.

Grootste winnaar

Messe Düsseldorf komt over 2022 naar voren als de grootste winnaar, met een stijging vanaf de 17e naar de 8e plaats. Easyfairs volgt op de voet, want is opgeschoven vanaf de 19e naar de 11e plaats. Beide organisatoren noteerden een ruime verdubbeling van hun organisatie-inkomsten in vergelijking met het voorgaande jaar.

Ook Clarion en Messe München zijn gestegen in de ranglijst dankzij respectievelijk robuust post-Covid-herstel en het tweejaarlijkse evenementenschema.

Debutanten

Ascential en CloserStill maken hun debuut in de Top 20 Rankings, terwijl NürnbergMesse weer terug op de lijst is gekomen.

Degradanten zijn CCPIT, het in Shanghai genoteerde DLG Exhibitions en Fiera Milan. Tarsus staat op de 17e plaats op de lijst voor 2022 en zal volgend jaar verdwijnen na de overname door Informa.

Globex Report

De wereldwijde ranglijst van beursorganisatoren is onderdeel van het Globex Report van Stax, met informatie voor beursorganisatoren over marktomvang en vooruitzichten, aanbod van locaties, bestaande concurrentie, aantrekkelijke sectoren en opties voor markttoegang.

Stax Top 20 Ranking of Exhibition Organisers by Revenues