Interzoo keert na corona weer terug in Neurenberg

Na een volledig digitaal evenement vorig jaar keert huisdierenbeurs Interzoo van 24 tot 27 mei terug in Neurenberg, met daags tevoren het congres Petfood Forum Europe. Met succes, want organisator WZF heeft meer dan 1.300 exposanten uit ruim zestig landen aan zich weten te binden.

Met het opheffen van de meeste reisbeperkingen en een naar eigen zeggen bewezen hygiënestrategie rekent organisator Rowena Arzt eind mei veel internationale bezoekers, meldt Petfood Magazine. “Bij eerdere edities kwam meer dan een kwart van de bezoekers uit Duitsland en driekwart uit andere landen – ongeveer 42 procent uit andere delen van Europa en iets meer dan 30 procent van buiten Europa. We verwachten vergelijkbare cijfers op Interzoo 2022, maar wel met minder bezoekers uit sommige Oost-Europese en Aziatische landen gezien de situatie daar.”

Naast het brede aanbod van producten en diensten van de exposanten biedt het bijbehorende ondersteunende programma nog meer voordelen voor de deelnemers. Zo vindt op de dag voordat de eigenlijke beurs begint, op 23 mei, een dagvullende conferentie plaats in de vorm van Petfood Forum Europe, waar experts spreken over de laatste trends, onderzoeken en innovaties op de petfoodmarkt in Europa. De conferentie wordt gehouden in samenwerking met WATT Global Media.