Duurzame editie KreaDoe trekt ruim 43.000 bezoekers

KreaDoe trok eind oktober in vijf dagen tijd ruim 43.000 bezoekers naar de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Deze 32e editie stond voor het eerst volop in het teken van duurzaamheid.

Marleen Rompen, beursmanager KreaDoe: “We kijken terug op een zeer succesvolle editie. Aan de bezoekersaantallen te zien zitten we bijna op het niveau van 2019, een mooi resultaat. Bezoekers hebben genoten van een gevarieerd aanbod aan workshops, activiteiten en optredens van onder andere de bekende influencer CreaChick en Karin Bloemen. En ook konden bezoekers weer meedoen aan de speciale KreaDoe loterij waarbij de opbrengst naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is gegaan.”

Duurzaam hobbyen

De afgelopen editie van KreaDoe editie telde ruim 230 exposanten. Een deel van deze exposanten focussen zich op duurzaam hobbyen. Rompen: “Het is de eerste keer dat we duurzaam hobbyen op deze manier in de spotlight hebben gezet op KreaDoe. Hiermee willen we bezoekers bewust maken van hoe men creatief om kan gaan met afval in de vorm van papiersnippers, koffiedik, fruitschillen en olifantenpoep. Zo gaf de Zoetermeerse Karin van Atelier Brigitta demonstraties over papiersnippers die ze mengt met gedroogde olifantenpoep. Hiermee maakte ze schrijfblokjes, schalen en kerstballen. Ook was er een speciaal duurzaamheidstheater waar bezoekers alles konden leren over duurzame hobby’s.”

Steun voor Prinses Máxima Centrum

Deze editie heeft KreaDoe een bedrag van 5.500 euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum. Jaarbeurs zet zich in voor de missie van het Máxima: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. Rompen: “Dit doen we onder andere door fondsenwerving tijdens events, medewerkers initiatieven en eigen donaties. Zo hebben we voor KreaDoe bedacht dat bezoekers bij de aanschaf van een toegangskaartje een donatie konden doen voor het Máxima en tijdens de beurs organiseerden we een loterij.”

De nieuwe datum voor KreaDoe is inmiddels ook bekend, 1 tot en met 5 november 2023. Bezoekers hoeven niet lang te wachten, want van vrijdag 14 april tot en met zaterdag 16 april is er weer een speciale editie van het KreaDoe Lentefestival.