Mario Tobias

Mario Tobias nieuwe CEO Messe Berlin

Mario Tobias is op 10 mei aangesteld als de nieuwe CEO van Messe Berlin. Vanaf 1 september 2023 zal hij samen met algemeen directeur Dirk Hoffmann het Duitse beurshuis met haar acht dochterondernemingen en negen internationale participaties leiden.

De 51-jarige Tobias is momenteel werkzaam voor de Kamer van Koophandel en Industrie in Potsdam, waarvan hij sinds 2014 algemeen directeur is. Met 140 medewerkers en meer dan 80.000 aangesloten bedrijven is de IHK Potsdam de op één na grootste regiokamer van Duitsland.

Honorair hoogleraar Bedrijfskunde

Van 2011 tot 2014 was Mario Tobias secretaris-generaal van het Institute for Advanced Sustainability Studies, dat het maatschappelijk discours over de energietransitie en klimaatbescherming onderzoekt. Eerder was hij als directielid van branchevereniging Bitkom verantwoordelijk voor IT-dienstverlening, beveiliging, consumentenelektronica en groene IT en werkte daarbij nauw samen met beursorganisaties, ministeries en verenigingen. Sinds 2005 Tobias honorair hoogleraar Bedrijfskunde aan het Instituut voor Automobieleconomie en Industriële Productie aan de Technische Universiteit van Braunschweig.

Duurzaam succesvolle toekomst

Eric Schweitzer, voorzitter van de raad van toezicht van Messe Berlin: ‘Met dr. Mario Tobias, we krijgen een uitstekende persoonlijkheid met meer dan 20 jaar ervaring in corporate governance, economisch beleid en management. Met zijn strategische vaardigheden en zijn uitstekende competentie op het gebied van organisatieontwikkeling, klantgerichtheid en servicegerichtheid, in combinatie met zijn leiderschaps- en transformatie-ervaring en zijn netwerk op belangrijke toekomstige gebieden zoals digitalisering en duurzaamheidsmanagement, is hij de ideale persoon om de functie in te vullen. Hij zal Messe Berlin een nieuwe impuls geven en ons bedrijf holistisch naar een duurzaam succesvolle toekomst leiden. Mijn speciale dank gaat uit naar Dirk Hoffmann, die er de afgelopen maanden buitengewoon succesvol in is geweest om Messe Berlin weer op zijn oude sterkte te brengen. Ik kijk ernaar uit om samen met het managementteam verder te werken.”