Matexpo 2021 visual

Matexpo op koers voor volwaardige editie in september

Matexpo ziet licht aan het eind van de tunnel. Nadat de beurzensector al meer dan een jaar zo goed als volledig stil ligt, ziet het er voor de geplande editie in september als vanouds goed uit.

Johan Verhelst, voorzitter Matexpo: “Een beurs organiseren in deze tijden, het is geen evidentie. Dankzij het enthousiasme van onze trouwe maar ook nieuwe exposanten, is zowat elk vierkante centimeter van de beschikbare ruimte intussen verhuurd. Dat duidt toch op een grote behoefte om weer deel te nemen aan beurzen, om klanten te zien, om te netwerken. Dat zien we trouwens ook aan de registraties van bezoekers. Enkele weken geleden kwam die online en die is meteen geboomd! Iedereen heeft er enorm veel zin in.”

Business as usual

De beursorganisatie verwacht dat de kans groot is de beurs ‘normaal’ kan plaatsvinden. “We hebben ons al zo vaak moeten aanpassen het afgelopen jaar. En we zijn veel zaken ‘normaal’ gaan vinden”, zegt beursdirecteur Gregory Olszewski. “Toch staan de zaken er nu helemaal anders voor. De vaccinatiecampagne die bijna op kruissnelheid zit, is een echte opsteker. Kijk naar de landen waar men al verder staat. Men evolueert stelselmatig naar ‘business as usual’.”

Geen ingrijpende beperkingen

Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen coronamaatregelen zullen zijn. Olszewski: “We zullen ons uiteraard aanpassen en de eventuele maatregelen die op dat moment gelden, gaan we toepassen. De beurs vindt voornamelijk buiten plaats en het is ook mogelijk om alle poorten van de hallen te openen. Op die manier creëren we ook voor de binnenstanden een buitenklimaat. Intussen is toch duidelijk geworden dat buitenlucht de beste garantie is op een veilige omgeving.”

“In elk geval verwachten we geen ingrijpende beperkingen qua bezoekersaantallen. En we hebben met Techni-Mat in oktober ook al bewezen dat we in staat zijn om in uitdagende omstandigheden een succesvolle beurs te organiseren. Exposanten en bezoekers mogen op beide oren slapen: het wordt een onvergetelijke editie!’

Enige Europese ontmoetingsmoment

Door het wegvallen van verschillende internationale voorjaarsbeurzen is Matexpo, met meer dan 300 exposanten, 135.000m² en zo’n 40.000 verwachte bezoekers dit jaar zowat het enige ontmoetingsmoment voor de sector dit jaar in heel Europa.

Matexpo, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel, vindt plaats van 8 tot en met 12 september in Kortrijk Xpo.