MECC huisvest gamingbeurs GG22 DreamHack Sports

In het weekend van 4 en 5 juni organiseren Eredivisie CV, DreamHack Sports Games en MECC Maastricht het grootste sports- en gamingfestival van Europa: GG22 DreamHack Sports.

Dit door KPN gesponsorde evenement vindt plaats in MECC Maastricht en beide dagen zijn van 10.00 tot 18.00 uur volledig gevuld met sport- en gaming-activiteiten, met onder meer op zaterdag een internationaal EA Sports FIFA 22-toernooi en op zondag de KPN eDivisie Finals.

GG22 is een festival voor jong en oud en zit vol entertainment en actie. In de verschillende interactieve areas kan volop gesport en gegamed worden zoals racing (F1), ijshockey (NHL), fietsen, golf (Trackman), BMX (Pumptrack) en HADO (virtueel trefbal). Voetbal krijgt speciale aandacht op het festival met een Cruyff Court, een Panna Knock Out en natuurlijk de KPN eDivisie Finals op zondag.

Ook zijn beroemde influencers uit de sport- en gaming-wereld aanwezig op het festival: Matthy en Robbie van de Bankzitters, Akkamist, commentator Paskie Rokus, de wereldberoemde straatvoetballers Nasser El Jackson en Easyman, Royalistiq, Familie Lakap, Noah Zeeuw, Dani Visser, Joran Bawz en natuurlijk de finalisten van de KPN eDivisie finals. Bezoekers kunnen een potje FIFA met ze spelen, meedoen aan de Panna Knock Out of een handtekening vragen en met ze op de foto.

GG22 zet zich in voor de Johan Cruyff Foundation. Een deel van de ticketinkomsten wordt gedoneerd en op het ticketplatform heeft men de mogelijkheid een aanvullende donatie over te maken aan de stichting. Daarnaast worden verschillende veilingitems van Catawiki verkocht waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Cruyff Foundation.