All about automation Messe Essen

MKB bedrijven in Duitsland krijgen steun bij beursdeelname

MKB-bedrijven in Duitsland krijgen dit jaar financiële steun voor hun deelname als exposant op Duitse internationale beurzen. Hiervoor hebben branche-organisatie AUMA en het federale ministerie van Economische Zaken en Energie (BMWi) een financieringsprogramma opgezet. Het programma start in oktober 2021 en loopt naar verwachting tot eind 2022.

Met dit programma wil de federale overheid de exportmarketing voor Duitse bedrijven ondersteunen.

Belangrijk signaal

Jörn Holtmeier, algemeen directeur van AUMA: ‘De promotie van kleine en middelgrote exposanten is een belangrijk signaal voor de herstart in onze branche, die sinds maart 2020 – met enkele uitzonderingen – in lockdown is. Het ondersteunt specifiek de beursmarketing van bedrijven om nieuwe klanten te winnen, nieuwe markten te ontsluiten en bestaande zakelijke contacten te consolideren. Zeker na de lange, Corona-gerelateerde stilstand zijn kleine en middelgrote bedrijven zeer afhankelijk van impulsen door beursdeelnames, omdat ze hun innovaties direct kunnen presenteren en klanten persoonlijk kunnen aanspreken.’

Standhuur en standbouw

Het nieuwe steunprogramma bevordert de individuele deelname van exposanten aan geselecteerde beurzen. Deelname staat open voor in Duitsland gevestigde bedrijven die volgens de EU-definitie behoren tot het midden- en kleinbedrijf en dus minder dan 250 werknemers hebben en maximaal 50 miljoen euro aan jaaromzet genereren.

In de financiering is een subsidie ​​opgenomen voor de kosten van standhuur en standbouw van maximaal 12.500 euro.