Mobile World Congress 2020 Barcelona geannuleerd

Mobile World Congress 2020 geannuleerd vanwege coronavirus

De 2020-editie van de Mobile World Congress is geannuleerd. Nadat diverse grote exposanten hadden aangegeven niet te komen opdagen vanwege de problemen rondom het coronavirus, heeft organisator GSMA op 12 februari besloten om het evenement geen doorgang te laten vinden. Mobile World Congress 2020 stond gepland van 24 tot en met 27 februari in Fira Gran Via Barcelona.

De afgelopen twee weken haakten steeds meer toonaangevende exposanten af vanwege de uitbraak van het coronavirus. LG en Ericson waren de eerste bedrijven die hiermee naar buiten kwamen en kregen navolging van onder meer chipfabrikant Nvidia, Sony, de Chinese electronica-gigant TCL en Amazon.

Mobile World congress

Mobile World Congress werd voor het eerst georganiseerd in 2006 en heeft altijd Barcelona als gaststad gehad. De GSMA en de locale partners hebben aangegeven te blijven samenwerken en elkaar te ondersteunen voor MWC Barcelona 2021 en toekomstige edities.

GSMA

De GSMA vertegenwoordigt de belangen van mobiele operators wereldwijd en verenigt meer dan 750 operators en bijna 400 bedrijven in het bredere mobiele ecosysteem, waaronder fabrikanten van mobiele telefoons en apparaten, softwarebedrijven, leveranciers van apparatuur en internetbedrijven, evenals organisaties in aangrenzende industriële sectoren. De GSMA organiseert naast het Mobile World Congress in Barcelona ook jaarlijks MWC-evenementen in ​​Shanghai en Los Angeles, evenals de Mobile 360-serie van regionale congressen.