Beurzen

Nederlands grootste horecabeurzen Horecava, BBB en EFFF gaan samenwerken

De Horecava in Amsterdam gaat nauw samenwerken met de horecabeurzen BBB en EFFF van het MECC Maastricht. Voortaan worden de foodbeurzen vanuit één totaalvisie, met voor iedere titel een specifieke aanpak, vormgegeven. Dat maakte MECC-directeur René Hanssen zaterdag 27 augustus op het jaarlijkse Preuvenemint in Maastricht bekend. Met ingang van 1 september 2011 gaat de organisatie van de BBB en de EFFF onder leiding van Joke van der Wijngaart officieel samenwerken met de Horecava.
Voor moederbedrijf Amsterdam RAI en dochter MECC Maastricht is de samenwerking een logische stap. "De samenwerking moet leiden tot een programmering die beter dan voorheen aansluit op de wensen en behoeften van de bezoekers", aldus Hanssen. "Zowel wat betreft informatie, inspiratie als innovatie."

“De Horecava heeft de afgelopen jaren een revitalisering doorgemaakt en eenzelfde strategie staat gepland voor de BBB en EFFF”, aldus Joke van der Wijngaart. Naast de Horecava, VENUEZ en Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI, krijgt zij nu ook de regie bij de ontwikkeling en organisatie van de foodbeurzen BBB en EFFF. Van der Wijngaart: “Inspiratie en Innovatie moeten een prominentere plek krijgen op de BBB. Het plan is om op een centrale plek op de beursvloer thema”s in een centraal theater tot leven te brengen. Het voordeel voor de toeleveranciers is dat ze in één keer en vanuit één loket hun campagne voor meerdere beurzen kunnen afstemmen.”

Ook EFFF wordt totaal vernieuwd. René Hanssen: “In het begin van de zomer kondigden we al aan dat er gewerkt wordt aan een nieuwe invulling van de EFFF. MECC Maastricht, Amsterdam RAI en The Wine & Food Association zijn inmiddels in een vergevorderd stadium om de eerste editie van het vernieuwende concept in oktober 2012 te laten plaatsvinden." Jan van Lissum van The Wine & Food Association: “Voor ons betekent de samenwerking een verdere uitbreiding van onze activiteiten op het gebied van ”fine food”, zodat wij naast onze focus op wijnen nu het gehele spectrum binnen de gastronomie nog beter kunnen bedienen.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief