Orgatec showfloor

Orgatec maakt Aziatische debuut in Tokio

Orgatec betreedt in 2022 de Aziatische markt met een beurseditie in Japan. Koelnmesse Japan en Japan Office & Institutional Furniture Association (JOIFA) organiseren gezamelijk Orgatec Tokyo, die zal plaatsvinden van 26 tot 28 april 2022 in Tokyo Big Sight.

De Japanse dochterbeurs van de internationale vakbeurs voor moderne werkomgevingen zal zich focussen op professionele en hybride werkomgevingen. Naast de traditionele Orgatec-productcategorieën besteedt het evenement in Tokio ook aandacht aan kantoormeubel-componenten, -beslag, -accessoires en -materialen, die onderdeel zijn van door ook door Koelnmesse georganiseerd vakbeurs Interzum. Daarnaast krijgen vakbezoekers innovatieve ideeën en inspiratie voor de moderne werkwereld van vandaag en morgen in seminars en zogenaamde trendzones.

Kantoormeubelmarkt

Voor Japan, de op twee na grootste economie ter wereld, voorspellen experts een jaarlijkse groei van de kantoormeubelmarkt van 3,7 procent tussen 2020 en 2025. Daarnaast is het land de belangrijkste fabrikant en koper van kantoormeubelen in de regio Azië-Pacific en is goed voor 50 procent van alle productie en de vraag in de regio. Bovendien staat Japan synoniem voor kwaliteit en innovatie en dient het regelmatig als testmarkt voor alle producten die in Azië gelanceerd worden. Dit geldt ook voor belangrijke sleutelmarkten zoals Shanghai, Seoul, Taipei en Singapore.

Uitstekende locatiekeuze

Koelnmesse-baas Gerald Böse is navenant optimistisch: “Met Orgatec kunnen we voortbouwen op een succesvol merk dat, als de toonaangevende wereldwijde vakbeurs voor de industrie, in oktober 2022 opnieuw ‘s werelds belangrijkste themagerichte zakelijke evenement voor moderne werkomgevingen zal zijn in Keulen. Daarnaast hebben we met de Japan Office & Institutional Furniture Association een betrouwbare partner aan boord die de regionale markt en lokale bedrijven kent, strategische competentie toont en openstaat voor nieuwe ideeën. Daarnaast is Tokyo een uitstekende locatiekeuze als het gaat om de toenemende focus op Azië, een van de meest kansrijke markten ter wereld.”

Hoogwaardige beurs

Akihiro Kuroda, voorzitter van de Japan Office & Institutional Furniture Association (JOIFA) is ook verheugd over de beslissing om volgend jaar naast de reguliere Orgatec in Keulen een extra Orgatec Tokyo te houden: “Het ontbreekt de regio aan hoogwaardige beurzen voor het kantoormeubelindustrie in Azië, en we zijn erg blij dat Orgatec volgend jaar plaatsvindt met een speciale editie voor de regio in Japan. Hoewel de internationale handel in kantoormeubelen is getroffen door de COVID-19-pandemie, zijn er sinds de tweede helft van 2020 bemoedigende tekenen van herstel, waarbij de Azië-Pacific-markt in 2021 een sterker herstel zal zien.”

Nog flexibelere werkplekken

Daarnaast geldt ook voor de Aziatische markt dat onze moderne werkomgevingen na de coronapandemie niet meer hetzelfde zullen zijn als voor de crisis, aldus Koelnmesse-baas Böse. De digitalisering zal snel toenemen en professioneler worden. “Daarom moeten werkplekken in de toekomst nog flexibeler worden. We zullen op verschillende plaatsen werken – op kantoor, in het hotel, in de open werkruimte in het thuiskantoor of tijdens het reizen in de auto, het vliegtuig of de trein. Maar dit alles biedt ook veel ruimte voor creatieve en innovatieve oplossingen. En die gaan we komend jaar ook zien op Orgatec Tokyo”, weet Böse zeker.