Herstart van de economie

Overgrote meerderheid van bezoekers en exposanten VS plant terugkeer evenementen

De meerderheid van bezoekers en exposanten in de VS is van plan om tegen het najaar van 2021 terug te keren naar face-to-face evenementen. Dit blijkt uit onderzoek van het Freeman’s Data Intelligence-team.

Exposanten optimistischer

Volgens het onderzoek verwacht 78 procent van de bezoekers weer evenementen bij te wonen in de herfst van 2021, oplopend tot 94 procent in de winter. Exposanten zijn iets optimistischer: 80 procent keert dit najaar terug, 95 procent zegt dit tegen de winter te doen.

Verder zegt 85 procent van de respondenten dat interpersoonlijke evenementen onvervangbaar zijn vanwege hun vermogen om de handel te stimuleren en netwerken te vergroten, wat partnerschappen en innovatie creëert.

Handel keert terug

‘De evenementenindustrie is een van de sectoren die de zwaarste klappen krijgt tijdens COVID-19’, zegt Bob Priest-Heck, CEO van Freeman, één van ’s werelds grootste evenementenbureaus. ‘Dit onderzoek toont licht aan het einde van de tunnel. Wanneer de evenementen terugkeren, keert de handel terug. Niet alleen door een platform te bieden voor kleine bedrijven en grotere bedrijven. Het komt ook ten goede aan de reis-, horeca- en toerismesector.’

Vaccinatie geeft extra vertrouwen

Andere bevindingen van het onderzoek zijn onder meer:

  • Vaccinatie stimuleert het vertrouwen en de interesse om terug te keren naar grote interpersoonlijke evenementen; 86 procent geeft aan hier meer vertrouwen in te hebben na vaccinatie. Interessant is dat beursbezoekers, leveranciers en exposanten melden dat ze meer bereid zijn om onmiddellijk gevaccineerd te worden dan de gemiddelde persoon in de VS.
  • De productiebedrijven lopen voorop in hun vertrouwen in evenementen, gevolgd door technologiebedrijven, detailhandel en ten slotte de gezondheidszorg.
  • De algemene vertrouwensindex voor het terugkeren naar interpersoonlijke evenementen is nu 75 procent, een stijging ten opzichte van het dieptepunt in de lente van vorig jaar toen de vertrouwensindex rond de 40 procent bedroeg.
  • 68 procent van de bezoekers en 71 procent van de exposanten verwacht dat er in het derde kwartaal van 2021 geen beperkingen gelden voor zakenreizen.

Juiste timing

‘Hoewel we worden aangemoedigd door de versnelde terugkeer van interpersoonlijke evenementen, zal de juiste timing voor individuele evenementen afhangen van de branche, het soort evenement en de regionaliteit’, aldus Priest-Heck. ‘We hebben al veel evenementen veilig zien verlopen met de juiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Naarmate meer shows dit doen, verwachten we dat dit de versoepeling van de regelgeving voor zakelijke evenementen zal ondersteunen en de terugkeer van face-to-face-evenementen mogelijk zal maken.’

Segmentatie naar sector

Het onderzoek is uitgevoerd door Freeman’s Data Intelligence-team en is gebaseerd op gegevens van meer dan 1 miljoen bezoekers van evenementen, exposanten, organisatoren en merkmarketeers in de VS. Het bestand omvat 20 procent internationale bezoekers.

Met een foutenmarge van +/- 1,2 procent is het volledige rapport ook gesegmenteerd in gedetailleerde bevindingen voor de technologie-, gezondheidszorg-, productie-, detailhandel- en zakelijke dienstverlening, waarbij ook inzichten over andere industriesectoren beschikbaar zijn.