Permanente vakbeurs in voormalige bloemenveiling Venlo

Venlo krijgt een permanente vakbeurs voor alles op het gebied van wonen, decoratie en hospitality. De voormalige bloemenveiling wordt getransformeerd tot een ontmoetingsplek voor exposanten en bezoekers die 350 dagen per jaar geopend is.

Het idee voor het beursconcept Daily Trade Fair komt van Lex Ebus, meldt regionale omroep 1Limburg. Hij startte vijftien jaar geleden tegenover de bloemenveiling al met succes een cash-and-carryconcept, oftewel een compleet inkoopcentrum voor bloemist en tuincentrum. Wat volgens hem nog ontbrak op deze locatie was een geschikte plek voor een vakbeurs, tot de oude bloemenveiling in 2010 vrij kwam.

Grote ambities in Venlo

Voormalig boomkweker Ebus was als voorzitter van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) het visitekaartje van de sierteeltsector in ons land. Cash&Carry FloraZON trekt zo’n 34.000 klanten uit 42 landen naar Venlo. Dat geeft Ebus vertrouwen in het beursconcept.

De hal waar vroeger de bloemen stonden opgesteld moet vanaf september vol staan met stands. Zo’n 140 bedrijven uit de woon- en decoratiebranche en 40 bedrijven uit de hospitality, als hotels, restaurants en cateringbedrijven, hebben zich al aangemeld.

Het is ook de bedoeling om andere delen van oude bloemenveiling beschikbaar te stellen voor tijdelijke beurzen en congressen. De leiding van de Daily Trade Fair is in handen van zeven aandeelhouders vanuit de groothandel. Zij willen de beurs binnen drie jaar uit laten groeien tot de grootste van Europa.