Beursvloer Provada

Provada 2020 wordt standloos evenement

Provada heeft besloten dat de vastgoedbeurs dit jaar niet in de gebruikelijke vorm door zal gaan. Als alternatief is er op 3, 4 en 5 november een standloos evenement in RAI Amsterdam.

De verruiming van de coronaregels per 1 juli biedt volgens de beursorganisatie vanwege de voorwaarden onvoldoende perspectief om de beleving en kwaliteit te bieden waar de Provada bekend om staat.

Beperkende maatregelen

‘Als beursorganisatie hebben we de afgelopen weken met de RAI en andere organisatoren heel veel scenario’s doorlopen’, meldt het persbericht. ‘Met een goed protocol in de hand kan er – op papier – heel veel. Maar wij zijn mensen van de praktijk. Beleving en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel en we willen het graag iedereen naar de zin maken. De beperkende maatregelen met looproutes, timeslots, aantal bezoekers, et cetera passen daar in onze optiek niet bij. Bovendien verwachten wij dat ook standhouders (extra) kosten gaan maken om de mensen veilig te kunnen ontvangen op stands en pleinen. Dit alles heeft ons doen besluiten om Provada 2020 in zijn ‘reguliere’ vorm géén doorgang te laten vinden.’

Alternatief evenement

Het alternatieve evenement op 3, 4 en 5 november in RAI Amsterdam biedt geen ruimte voor exposanten en is ingericht voor ontmoetingen, netwerken, inhoud en fun.

Ook krijgt het online event Provada Live, dat op 16 en 17 juni haar primeur beleefde, een vervolg.