RAI waarschuwt: ‘Amsterdam Cannabis Expo is een nepbeurs’

RAI Amsterdam waarschuwt voor een nepbeurs. Bedrijven worden benaderd om exposant te worden op de Amsterdam Cannabis Expo, maar na betaling van duizenden euro’s horen ze niets meer van de organisatoren.

Via een gelikte website werft de niet-bestaande wietbeurs standhouders voor duizenden euro’s, zo meldt De Telegraaf. Het evenement zou plaatsvinden gedurende drie dagen in november, met een kleine honderd sprekers en rum duizend beursstands.

Een van de gecommuniceerde locaties is de RAI, maar die weet van niks. “Helaas hebben we ook twee meldingen gekregen van exposanten die er al op ingegaan waren en een aanbetaling hadden overgemaakt”, meldt een RAI-woordvoerder aan De Telegraaf. “Dat is ontzettend vervelend. We willen benadrukken dat dit evenement niet bij ons plaatsvindt, op geen enkele wijze aan ons is gelieerd en dat wij de praktijken van deze organisatie ten zeerste veroordelen.”

De RAI probeert pro-actief te waarschuwen voor de nepbeurs. Ook cannabiskoepel VOC veroordeelt de actie. De dubieuze organisatoren zelf reageren in het Engels op berichten van De Telegraaf, met de mededeling dat hun beurs “door politieke problemen” niet in Amsterdam kan plaatsvinden. Hun website staat in Frankrijk geregistreerd.