Beursbezoekers bewonderen motor op Motorbeurs Utrecht

Record ticketverkoop Motorbeurs Utrecht

Voor de Motorbeurs die donderdag 23 maart van start gaat in Jaarbeurs Utrecht zijn een recordaantal tickets verkocht in de voorverkoop, vertelt beursmanager Rachel Jankowsky. “Bezoekers kunnen vier dagen lang hun hart weer ophalen aan motoren, spectaculaire shows en activiteiten. Of je nu een beginnende of een ervaren motorrijder bent, deze editie staat in het teken van de behoeften van diverse typen motorrijders.”

Motoren populair

De aandacht voor Motorbeurs Utrecht ligt in lijn met de toegenomen populariteit van motoren als vervoermiddel. BOVAG concludeerde uit recent onderzoek dat de animo voor motorrijden groter is dan ooit tevoren. Voor het eerst zijn er meer dan 1,5 miljoen motorrijbewijsbezitters en de verkoop van nieuwe motoren ligt met 800.000 op het hoogste niveau in 15 jaar.

Rachel Jankowsky: “De interesse voor motorrijden is enorm gestegen sinds de coronaperiode. We hebben gemerkt dat er diverse typen motorrijders bij zijn gekomen in de branche. Binnen deze groep motorrijders is er een grote diversiteit in hoe mensen met hun hobby bezig zijn. Zo is er aan de ene kant bijvoorbeeld de avonturier die de wereld wil ontdekken op de motor en aan de andere kant een motorliefhebber die het liefst aan zijn of haar motorfiets sleutelt.”

Vijf beursthema’s

“Vanuit de beursorganisatie spelen we hier direct op in door aan de hand van vijf thema’s alle soorten motorrijders te bereiken”, vertelt Jankowsky. “Zo spreken wij met het thema ‘Explore’ bezoekers aan die houden van kilometers en mooie toertochten maken met hun motorfiets. Het thema community draait om het delen van de passie voor motorrijden. Het thema ‘Customizing’ richt zich op het verfraaien van motoren. Met het thema ‘Performance’ kunnen bezoekers zich opmaken voor het sportieve motorseizoen. In het thema E-Mobility & Innovatie is er aandacht voor innovaties in de branche waar elektrificatie van motorfietsen een belangrijk onderdeel is.”

Motor Podcast

De motorbeurs biedt ook diverse activiteiten: van een eerste motorrijles bij de ‘BOVAG – Try the Bike’ tot aan het verbeteren van rijtechniek voor trialrijders. Ook staan vakexperts klaar om motorliefhebbers te inspireren op welke manier ze hun motorfiets nog mooier, gekker en unieker kunnen maken. De Motor Podcast live laat op de beursvloer speciale gasten en bezoekers met elkaar in gesprek gaan over hun motorpassie.

Motorbeurs Utrecht

Motorbeurs Utrecht is van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari 2023 in Koninklijke Jaarbeurs. Donderdag 23 en vrijdag 24 februari is de beurs geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag 25 en zondag 26 februari is de beurs geopend van 10.00 tot 18.00 uur.