Ruim 43.000 bezoekers naar Negenmaandenbeurs 2020

In totaal bezochten dit jaar 43.321 ouders (in spe) de negenmaandenbeurs. De voorlopige onderzoeksresultaten geven aan dat 64 procent van de bezoekers er voor de eerste keer was. 64 procent is in verwachting, waarvan 66 procent van het eerste kindje. Ook het koopgedrag onder bezoekers is gemeten en geeft aan dat 85 procent van hen een aankoop deed van gemiddeld €204,89.

Taboe onderwerpen

Kinderartsen, lactatiekundigen, seksuologen, anesthesiologen en een slaapcoach: dit jaar kregen zorgprofessionals een grote rol in de programmering. Zij gingen in gesprek met bezoekers over onder meer pijnbestrijding tijdens de bevalling, postnatale depressies, seks tijdens de zwangerschap en de feiten en fabels over borstvoeding. “Het is mooi dat ook taboe onderwerpen een plek krijgen op de Negenmaandenbeurs. De drempel tot het voeren van een gesprek bleek niet hoog. Consumenten maakten er graag gebruik van en voelden zich echt gesteund en gehoord, ” aldus Soorien Zeldenrust van Ouderplatform Nona.

Winnaar Negenmaandenbeurs Consumer Award

Naast hi-tech, design en duurzaamheid, lag de nadruk van de nieuwste babyproducten op het gebruikersgemak. Consumenten kozen dit jaar voor het AeroSleep Evolution Premium matraspakket als winnaar van de Negenmaandenbeurs Consumer Award. Door de speciale wigvormige insnijding van het koudschuim is het matras ook als refluxmatras te gebruiken, een oplossing voor baby’s met refluxproblemen.

Eerste Geboortezorg Vakdag

Parallel aan de Negenmaandenbeurs vond dit jaar voor het eerst de Geboortezorg Vakdag plaats. Zo’n 350 geboortezorgprofessionals – verloskundigen, kraamverzorgenden, gynaecologen en echoscopisten – namen deel. Daniëlle Meester, initiator van de Geboortezorg Vakdag: “We organiseren al 35 jaar de Negenmaandenbeurs voor consumenten, met deze jaarlijks terugkerende vakdag bieden we nu ook zorgprofessionals een ontmoetingsplek. Samen met vakblad NATAAL en Eva Pajkrt namens Amsterdam UMC en Stichting Stop te vroeg bevallen hebben we hele interessante programma’s neer kunnen zetten waarvoor de deelnemers ook accreditatiepunten ontvangen.”

De volgende Negenmaandenbeurs vindt plaats van woensdag 24 februari t/m zondag 28 februari 2021 in RAI Amsterdam.