Salon du Fromage Parijs ontvangt recordaantal bezoekers

De 16e editie van de Parijse Salon du Fromage vakbeurs is na een viertal dagen afgesloten met het recordaantal van 8.486 bezoekers. Dat is 11 procent meer dan in 2018. Ook was het aantal exposanten met 281, waarvan 43 procent nieuwe bedrijven, hoger dan twee jaar geleden.

“Het aanbod van de vakbeurs is extra verrijkt door de kernwaarden van de beurs te versterken: traditie, authenticiteit en kwaliteit,” aldus Céline Glineur, directeur van de Salon du Fromage. De tweejaarlijkse kaasvakbeurs vond plaats van 22 tot en met 26 februari in Paris Expo – Porte de Versailles.

Internationaal

Het aantal buitenlandse exposanten was met 42 procent ook hoger dan voorheen. Er waren 14 landen vertegenwoordigd: Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Estland, Portugal, Zwitserland, Duitsland, België, Ierland, Italië, Nederland, Frankrijk, Bulgarije, Griekenland en de Verenigde Staten. “Wij zijn verheugd dat we Spanje in de schijnwerpers hebben gezet en danken de 46 Spaanse exposanten die hun kwaliteitsproducten presenteerden,” aldus Glineur.

Van de bezoekers was 21 procent afkomstig uit het buitenland en zij vertegenwoordigden 56 landen, waarvan de top 10 landen: Spanje, Zwitserland, België, Duitsland, Italië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Canada, de Verenigde Staten en Japan. Ambassadeurs of hun collega’s bezochten de Salon du Fromage om kennis uit te wisselen met de aanwezige bedrijven uit hun land. Ook de Nederlandse Ambassadeur Pieter de Gooijer bracht een bezoek aan de beurs en bezocht de Nederlandse exposanten.

Nieuwe concoursen

Dit jaar werden er twee nieuwe concoursen georganiseerd: de “One of the Best Apprentices of France Creamer-Cheese Maker”-competitie en de “Cheese Plate”-competitie. Ook waren er de ‘Lyre d’Or’-wedstrijd en de ‘Rendez-vous des Experts’ (expert panel), conferenties en andere workshops. De 2 off-site tours, Paris Cheese Experience, boden 20 professionals de mogelijkheid om Rungis en andere Parijse winkels te ontdekken.