Seafood Expo Global boekt succes in Barcelona

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global vond eind april voor het eerst plaats in Barcelona. Met meer dan 1550 bedrijven uit 76 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle 28e editie. “Seafood Expo Global bevestigde zijn positie als ’s werelds grootste handelsbeurs voor de visbranche”, aldus organisator Diversified Communications.

Seafood Expo Global trok meer bezoekers dan de vorige editie in 2019, zo meldt Vismagazine.nl. Meer dan 26.630 inkopers en leveranciers van over de hele wereld bezochten de beurs, die een oppervlakte van 39.847 vierkante meter had. Wel waren er minder exposanten vanwege de oorlog in Oekraïne en de quarantainemaatregelen in China. De beurs toonde de laatste ontwikkelingen en trends van de visindustrie met een focus op gezondheid, duurzaamheid, klimaat, gemak en nieuwe smaken. Naast de uitgebreide beursvloer, werden de Seafood Excellence Global Awards uitgereikt en was er een uitgebreid congresprogramma.

‘Onze industrie was er klaar voor elkaar te ontmoeten’

“Na twee jaar zonder de beurs, maakte Seafood Expo Global een succesvol en productief debuut in Barcelona. Dat we in een jaar met geopolitieke problemen en corona-beperkingen een evenement kunnen organiseren dat 98 procent zo groot is als de grootste editie ooit, bewijst dat de industrie klaar was om weer bij elkaar te komen”, zegt Liz Plizga van Diversified Communications. “Exposanten en bezoekers waren tevreden over de nieuwe locatie Barcelona. Ze zagen de beurs als de plaats om nieuwe producten te presenteren en te kopen en nieuwe zakelijke kansen te genereren.”

Het driedaagse event stond in het teken van visproducten, apparatuur en dienstverlening. Inkopers van over de hele wereld waren aanwezig, waaronder grote partijen uit de detailhandel, foodservice en distributie. Aan het Key Buyer-programma werd deelgenomen door bedrijven als Aldi, Bidfood, Carrefour, Costco Wholesale, Delhaize, Ikea, Hello Fresh, Lidl, Makro en Whole Foods.

De datum voor de volgende editie is al bekend. Het 29e Seafood-evenement vindt plaats van 25 tot en met 27 april 2023, wederom in Barcelona.