TrendZ Najaar eerste Easyfairs beurs sinds corona-uitbraak

Inkoopbeurs Trendz Najaar heeft op 20, 21 en 22 september plaatsgevonden in Evenementenhal Gorinchem. Voor organisator Easyfairs en veel exposanten en bezoekers was het de eerste beurs sinds de corona-uitbraak. “We kijken met een positief gevoel terug op drie mooie beursdagen. Wij hebben er alles aan gedaan om de beurs op een veilige wijze te organiseren en volgens de exposanten en bezoekers zijn we daar meer dan in geslaagd,” aldus Mascha de Bruin namens Trendz.

Veiligheid

“Ik heb helemaal niet getwijfeld om deel te nemen aan de beurs. Ik ging er vanuit dat er maatregelen werden genomen om onze veiligheid te borgen en dat is zeker aan alle kanten gelukt”, zegt exposant Judith van Valburg namens Madison Home. Ook de Belgische exposant Eddy Daniels van The Depot is positief: “Alles was hier super veilig georganiseerd. Bovendien kregen we allemaal een pakketje met handgels, mondmaskers en veiligheidsvoorschriften waarin we geadviseerd werden hoe we het contact met onze klanten het beste konden aangaan. Ik ben zeer blij dat de beurs is doorgegaan en dat ik mijn klanten weer kon zien en ontmoeten.”

Exposant Gijs van Utrecht geeft namens Decostar aan dat zowel hij als zijn klanten weer behoefte hadden aan persoonlijk contact. “En dat is nu weer mogelijk, dankzij deze beurs. Je merkt dat de sfeer en de stemming ook goed is. Iedereen is blij dat er weer een beurs in Nederland is waar ze producten live kunnen aanschouwen.”

Ook bezoekers spraken hun waardering en enthousiasme uit over de beurs. “Voor mij is het de eerste beurs weer. De dynamiek voelt weer vertrouwd, de dynamiek van live zaken doen. Dat hebben we enorm gemist. Doordat er zoveel veiligheidsmaatregelen genomen zijn, is het juist heel relaxt om hier te zijn”, geeft één van de bezoekers desgevraagd aan. Een andere bezoeker roemt met name de veiligheid. “Ik denk dat het hier veiliger is dan in de supermarkt. We zijn naar de beurs gekomen om te zien wat de ontwikkelingen zijn en te zien dat de handel weer op gang komt.”

3.520 bezoekers

In totaal presenteerden zich 87 exposanten die verspreid over de drie beursdagen bezocht werden door 3.520 retailers. De Bruin: “Daarmee hebben we qua aantallen een kleinere editie dan andere jaren gehad, vanwege Covid-19. Maar kijkend naar de bezoekerskwaliteit zijn we erg tevreden. De bezoekende retailers kwamen heel doelgericht naar Trendz Najaar om hier hun inkopen voor de komende wintermaanden te doen.”