Vakbeurs IFA Berlin maakt comeback, mét virtuele app

Ondanks eerdere bestuurlijke perikelen lijkt IFA begin komende maand een overtuigende comeback te maken na de coronacris. Van 2 tot 6 september zijn maar liefst dertig hallen van Messe Berlin gevuld met exposanten. Wel ontbreekt vaste klant Sony. Een nieuwe feature voor bezoekers is het online platform IFA Virtual.

Afgelopen voorjaar was IFA vooral in het nieuws door een hoogoplopend conflict tussen Messe Berlin en IFA-directeur Jens Heithecker. Die zou vertrouwelijke informatie over de contractbesprekingen tussen de beurslocatie en IFA-eigenaar GFU hebben gelekt naar een investeringsmaatschappij die de beurs in de toekomst gaat uitbaten. Heithecker moest vertrekken en er trad inderhaast een nieuwe directie aan, pakweg vier maanden voor de start van het evenement.

Gezien de huidige berichtgeving heeft IFA niet echt geleden onder de bestuurlijke chaos. Het belooft een grote beurs te worden met veel topspelers in consumentenelektronica, uitgezonderd dus Sony. Nieuwe lanceringen worden verwacht van partijen als Samsung, LG en Asus. Die laatste partij presenteert op de beurs zijn opvouwbare laptop Zenbook 17 Fold OLED.

Online meekijken via IFA Virtual

Ook komt IFA zelf met iets nieuws: digitaal meekijken kon natuurlijk al langer, maar daar is nu het B2B-platform IFA Virtual voor opgetuigd. Daarmee kunnen bezoekers niet alleen hun beursgang optimaal voorbereiden, maar het platform biedt ook een virtuele ontsluiting van het uitgebreide sprekersprogramma in Messe Berlin.

Kosteloos kan er gebruik worden gemaakt van IFA Virtual. Exposanten en bezoekers kunnen via deze tool onderling contact leggen en afspraken inplannen. Misschien nog el belangrijker is dat het complete sprekersprogramma via de app wordt gelivestreamd. Wie niet live kan of wil meekijken, heeft een dag later toegang tot elke presentatie. Dit beslaat onder meer de IFA Next Innovation Engine, het Shift Mobility Conference en de IFA+ Summit.

Lees meer over IFA 2022 in onze actuele beursagenda.