Plattegrond Vakbeurs Openbare Ruimte Stay & Go

Vakbeurs Openbare Ruimte lanceert STAY & GO concept

Beursorganisator ExpoProof lanceert in Jaarbeurs een nieuw concept: Vakbeurs Openbare Ruimte STAY & GO. Het nieuwe concept maakt het mogelijk dat bezoekers en exposanten van een vakbeurs in de tijdelijke 1,5 meter samenleving op een veilige, maar vooral ook sfeervolle manier fysiek bij elkaar kunnen komen.

De vakbeurs voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte stond oorspronkelijk gepland voor eind september.  Vakbeurs Openbare Ruimte STAY & GO zal nu plaatsvinden op 2 en 3 december 2020 in de hallen 3 en 4 van Jaarbeurs in Utrecht.

Kwaliteit bezoekersdoelgroep

Bezoekers kunnen vooraf aangeven op welk tijdstip ze de beurs bezoeken. Door met meerdere shifts te werken wordt het totaal aantal toegestane bezoekers maximaal benut. Daarbij wordt door de beursorganisatie een toegangsbeleid gehanteerd, om een hoge kwaliteit van de bezoekersdoelgroep te garanderen. Ook komen er extra hygiënische voorzieningen, worden de protocollen gehanteerd en volgt Jaarbeurs de richtlijnen van het RIVM ten aanzien van coronamaatregelen.

Stay Safe en Go Easy

In ‘Stay Safe’ zones met zwarte vloerbedekking, kan er in extra ruim opgezette gebieden ontspannen en op veilige afstand met elkaar worden gesproken. Bovendien fungeren deze zones als ‘oversteekplaatsen’. Via groengekleurde ‘Go Easy’ gangpaden wordt via éénrichtingsverkeer een route over de beursvloer gevolgd, met inachtneming van de anderhalvemeterregel.

Laagdrempelig principe

Exposanten nemen deel volgens een flexibel en laagdrempelig principe waarmee ExpoProof zestien jaar geleden een leidende marktpositie wist te veroveren. In de voorbereiding beperken exposanten daarmee tijd, kosten en de noodzaak van eventuele bestellingen tot een minimum. Mocht Vakbeurs Openbare Ruimte STAY & GO alsnog niet plaats kunnen vinden vanwege op dat moment geldende regels, dan betalen exposanten alleen een kleine reserveringsbijdrage en geen annuleringskosten.

Expoproof vakbeurzen

Zolang de tijdelijke anderhalvemetersamenleving erom vraagt, gebruikt de beursorganisator het concept tevens voor alle andere ExpoProof vakbeurzen.